Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yasaya sonrası Lenfoma tanısı emeklilik için yeterli midir?

Lenfo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Temmuz 2005 Sgk girişliyim, 5600 sgk günüm var. Lenfoma (%40) ve hipertansiyon (%10) rahatsızlıklarım nedeni ile Aralık ayında sağlık kurulundan %46 süresiz engel raporu aldım,
daha sonra vergi indirim hakkı için de başvurum olumlu sonuçlandı, eski yasaya göre 20 yıl ve 4400 sgk gün ile emekli olabiliyordum ve 20 yılın dolmasını bekliyordum.
bu nedenle engel raporunu geç aldım ancak yasa değişince 18 yıl 4100 gün ile yasanın resmi gazetede yayınlandığı gün emeklilik başvurusunu yaptım.

Rapor yeni olduğu için hastane sevki yapılmadı ve başvurum değerlendime için SGK sağlık kuruluna gönderildi.

İş gücü kaybı neye göre belirleniyor bilgisi olan var mıdır?
Emekli olma olasılığım konusunda fikri olan var mıdır?

Hastalığınız remisyonda mı.. Yani şuanda hastalıpınız devam ediyor mu yokaa bittimi bitiyse remisyondaysa yüzee 40 engelli olsanızda malsefes işgücü kaybı olarak değerlendirilmiyor işgücü hastalık kistedinde yok

Merhaba, eğer 2021 yönetmeliğinin eki hastalık listesini kullanırlarsa onkolojik ve Hematolojik hastalıklarda yalnızca ağır düzeyde çalışma gücü kaybı belirlenmiş. Hastalığın hafif ve orta düzeyleri belirlenmemiş. Böyle olunca hastalık aktif değilken emekli yapmazlar gibi geliyor bana da. Geçmişteki nüksleri sayıyorlarmı bilemedim. İnşallah hastalık listesine hafif ve orta düzey tanımlarını yaparlar lenfoma ve kanser için. Belki cimer e sgk ya hitaben hastalık listelerine kanser-lenfomanın hafif ve orta düzeyde belirlenmesi için talepte bulunabilirsiniz.
Başvuru yapmışsınız, gelişmeleri buradan bildirirseniz durum kesin olarak öğrenilmiş olur.
Geçmiş olsun.

SGK Hastalık Listesi'ne göre sadece AĞır tanısı alınabilecek düzeyde lenfoma varsa malulen emeklilik mümkün. Onun sınırları da şu şekilde çizilmiş:

10. Hodgkin Lenfoma, Non-Hodgkin Lenfomalar, Histiyositik ve Dendritik hücreli Neoplaziler
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Hodgkin Lenfoma ve Non-Hodgkin Lenfomalar (Lenfoblastik Lenfoma hariç) Histiyositik ve Dendritik hücreli Neoplaziler: Tedavi sürecinde olan (1 yıl süreyle malul sayılır) veya nüks / dirençli hastalık​
11. Lösemiler
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a) Akut lösemi (lenfoblastik lenfoma dahil)​
1. Tanı tarihinden itibaren en az 24 ay süreyle malul kabul edilir.​
2. Nüks/dirençli hastalık​
b) Kronik myeloid lösemi:​
1. Hızlanmış (akselere) veya blast fazı; akut lösemi gibi değerlendirilir.​
2. Kronik faz; allojenik kök hücre nakline aday olmayan ve en az 2 basamak ve 3 farklı tirozin kinaz inhibitörü tedavisine yanıtsız​
c) Kronik lenfositer lösemi: Tedavi gereksinimi olan nüks/dirençli​

Ben çalıştıpım işyerinde 2 kişi onkolojik geçmişi var remisyonda devlet memuru emeklilik için başvuru yaptılar işgücü kaybı yok denilerek red verildi maleaef onkolojide eğer hastağınız geçmişte geçirip şuanda devam etmşyorsa metastas vs yoksa red veriliyor

@Denizcan78,
Remisyonda,

@sbrbrgc,
Muğla/Milas tan başvuru yaptım. İzmir SGK Ya iletildi başvuru takip ediyorum. 1 hafta oldu Sonuç yok

@Lenfo,

Yeni kanuna göre vergi indirimiyle emeklilşk yok işgücü kaybıba bakılıyor remisyondaki duruma malesef red veeiliyor eğer vergi indirimi devam etseydi emekli olabilirdiniz

takip

@Denizcan78 merhaba peki bu hasta tam remisyonda ama Allojenik kemik iliği/kök hücre nakli oldu ise emekli olabilir mi

Son düzenleme:
@Omerdursun10,

Onkoljide eğee hastalık devam etmiyorsa tedaviye olunlu cevap verip hasta iyileşmişse..iyileşme sonrası süreçler remisyon olarak sağlıklı olduğunuz varsayılıp işgücü kaybı yok olarak değerlendiriliyor

rica etsem hastalık listesinde lösemi bölümünde 12 numaralı başlıkta hafif düzeyde tanı alabiliyorum tüm hastalar diye sanırım bir bakabilir misin

Üst Alt