Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporu evde bakım maaşı için bildirmem gerekir mi?

Kübra25

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben aranıza yeni katıldım benim sorum şu benim %90ağır engelli evet bi raporum vardı ben ötv indirimi için tekrar rapor çıkarttırdım oda %87 ağır engelli hayır olarak çıktı ilk raporumda bakım aylığıda vardı ben ikinci çıkan rapora itiraz ettim şimdi benim bildirmem lazımmı yoksa onlar görüp keserler mi ve ceza uygulanır mı

bilgi verirseniz sevinirim

@Kübra25 konuya tam hakim kimse yok uzman @Kalem hanım var şunu diyebilirim sosyal hizmetlere her türlü değişikliği bildirmeniz gerekiyor rapor dahil çünkü sizin orda imzalamış olduğunuz bir sözleşmeniz var raporunuzun çıkış tarihinden itibaren maaşınız kesilecektir yeni rapor ağır engelli çıkarsa tekrar başvuru yapacaksın tekrar heyet eve gelecek rapor aynı çıkarsa evde bakım maaşı elden gidecek

Kubra hanim bence alakasi yok otv raporu ayri evde bakim masi raporu ayri kanunda oyle otv indirimi icin agir engelli yazmiyorlar yani her rapor ayri ozelligi var bir suru agir engelli araba aliyor ve suruyor ve bakim masi alan cok benim bildigim bu

Raporda ağır engelli yazmıyorsa bakım maaşı alınamıyor. Konunun hakimi olmayarak yeni raporu bildirip maaşınızın kesilmesini sağlamanız gerekiyor bence. Eğer bu raporu aldıktan sonra da maaşı almaya devam ederseniz ve bu tespit edilirse ceza yersiniz.

Merhaba bugün gidip bildirdim maaşı kestiler ama anneme bişey imzalattılar uzak olduğum için okuyamadım o neydi bilgisi olan varmı

Başka ne dediler
Neler yapılacak bundân sonra.

Bişey olmıycak cezadan kurtuldum şükür ona seviniyorum ağır engelli evet aldğm zaman gidip tekrar bağlatabilirmişim

Hem araba aliyolar ve suruyorlar ve bakim masi alan cok benim bildigim

Hocam konu araba ve bakım maaşı bur arada alınır mı değil ki. Bende şu an istesem hem araba alır hem bakım maaşı alırım çünkü raporum %90ın üzerinde ve ağır engelli işaretli. Ama burda bahsedilen raporda ağır engelli işaretli olmadığı için bakım maaşını alamaz.

Araba otv indirimden yararlanmak icin alinan raporda agir engelli hayir yazar cunku cok tanidigim var hem agir engelli ve ozel tertibatli arac suruyorlar ve bakim masi aliyorlar

Egerki araba alinacaksa otv indirimimden yararlanacaksa raporda agir engelli hayir yazar

Bugün telefonuma hastane ismi geldi Bakırköy dr sadi konuk eğitim ve araştırma ama randevu bulamadım kaç güne kadar gitmem gerekiyor bilen varmı

Rapor çıkartırken hata yapmışsınız sadece ötv indirim raporu çıkartsaydınız sorun olmazdı sürekli ve ağır engelli alınan raporlar düşürülemez süreli raporlar düşürülebilir itiraz edin hakkınızı alırsınız kestirmek le çok acele etmişsiniz ağır engelli sürekli kazanılan hak kaybolunmaz memura izah etseydiniz kesilmeden itiraz ederdiniz belli bir süresi vardı

Merhaba cuma günü bakırköy dr sadi konuktaydım son raporda ötvye itiraz ettiğim için bu raporda ötv üzerine çıkacakmış para istediler oan yanımızda olmadığı için yarına kaldı işimiz benim sorum şu ben o ötv üzerine çıkacak rapora ağır engelli evet ve sürekliyi eklettirmek için napabilirim fikir verirseniz sevinirim

Kübra25

yeni rapor almışsınız ve raporunuzda agır engelli kısmı hayır işaretliymiş. siz de zamanında gidip yeni raporu bildirmişsiniz ve çok da iyi yapmışsınız. aylığınız kesildi ama hiç olmazsa yersiz ödeme iddiasıyla borçtan kurtuldunuz. agır özürlü olmayan raporla evde bakım aylığı almaya devam etseydiniz, aldığınız aylıkları yersiz ödeme iddiasıyla faiziyle sizden geri isterlerdi.

şimdi agır özürlü rapor almaya bakın. agır özürlü engelli raporu alınca tekrar başvurursunuz. başvurunuz da şartlarınız uygun çıkacağı için olumlu sonuçlanır.

ama agır özürlü engelli raporu alamazsanız evde bakım aylığına tekrar başvurma şansınız yoktur.

NOT: raporla ilgili sormak istediklerinizi raporlarla ilgili forumlardan sorabilirsiniz.

Kalem hanım ben üç aylık için başvurdum annemin üç kardeşiyle ortak olduğu bir daire çıktı ve babamın maaşı 2200 tl çıktı şöylede bişey belirteyim biz kiradayız 1000 tl kira geriyede 1200 kalıyor evde 4 kişiyiz böldüğümüz zaman kalan 1200ü bi kişi açıkta kalıyor benim sorum ise şu annemin ortak olduğu daire ne kadar sorun olur bana rayiç bedel hesaplanacakmış

Kübra25

aşağıdakı maddelerın hangısne uygunsa daire ona göre hesaplama edersınız ve çıkan mıktarı 3 ortak oldugu için 3 böler hissenize düşeni bulursunuz .1000 lira kıra ödüyomuşunuz o 1000 lira değil emsal kıra bedeli düşülür bunada heyet karar verıyo

[FONT=Arial]54) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dahil edilir mi?[/FONT]
[FONT=Arial]54) Evet dahil edilir.Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]55) 2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?[/FONT]
[FONT=Arial]55) Evet dikkate alınır.Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dahil edilir.[/FONT]

Üst Alt