Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni alacağım rapor evde bakım maaşı için risk yaratır mı?

ufuk7529

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba sayın Kalem

ben evde bakım ücretı alıyorum h sınıfı engell ehliyetim var ve ehliyetlerın 2020 ye kadar deyişmesi gerekiyor hastaneden araç kullanabılır dıye rapor almam gerekiyor yenı alçağım rapor bakım ücretının kesılmesıne neden olurmu acaba

@ufuk7529 ehliyet için alacağın rapor engelli sağlık kurulu raporundan farklıdır ve oran yazmaz. bu durumda ehliyet için alacağın raporun evde bakım aylığına hiçbir etkisi olmaz.

sadece yeniden engelli sağlık kurulu raporu alırsan ve agır özürlü kısmı hayır olarak işaretli olursa evde bakım aylığın tehlikeye girer ve aylığın kesilir. bunlara dikkat et kafi.

ehliyet için rapor al ama asla ve asla yeni engelli sağlık kurulu raporu alma.

sadece ehliyet için rapor al, ayrıca engel durumunu değerlendirmelerine sakın izin verme.

Merhaba,

@Kalem

2007 yılında alınmış Mevcut evde bakım için rapor bulunuyor.
Sadece ehliyet ve vergi indirimi için ayrıca rapor alınması uygun oluyor mu?

Alınıyorsa daha önceki rapor için bir problem oluşmuyor mu?

Teşekkürler.

@CrystaL ehliyet için alınan raporun mevzuatı farklı. lakin vergi indirimi için engelli sağlık kurulu raporu düzenliyorlar. hatta birçok amaçla rapor almak istediğinizde (ehliyet, vergi indirimi, evde bakım aylığı vs) tek bir rapor (genelde engelli raporu) hazırlanabiliyor (tabi tek tek kendi mevzuatlarına göre).

alınan yeni engelli raporunda oran % 50 altına düşerse ve agır özürlü kısım "evet" olarak işaretli olmazsa evde bakım aylığı kesilir. böyle bir rapor alma durumunda o raporu evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle mükellefsiniz. bildirmeyip aylık almaya devam ettiğiniz takdirde yersiz ödenen tüm evde bakım aylıklarını faizi ile geri isterler bilginiz olsun.

Üst Alt