Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaz tatilinde çalışırsam kardeşimin aldığı evde bakım aylığı kesilir mi?

Deoksiriboz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler. Ablam zihinsel engelli ve annem evde bakım aylığı alıyor. Ben de öğrenciyim ve yaz tatilinde çalışmak istiyorum sadece 3 ay için. Babam 2400 lira maaş alıyor ben de çalışsam toplam 4000 lira civarında gelirimiz olacak. 2018 yılı için belirlenen sınırın üzerinde oluyor. Böyle bir durumda evde bakım aylığı kesilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Deoksiriboz
hesabı nasıl yaptın?
3 aylık çalışacaksan alacağın toplam paranın aylık ortalamasını hane gelirine eklemen lazım.
yani 3 ayda alacağın parayı topla, 12'ye böl. sonucu da hanenn toplam aylık gelirine ekle. hanenin toplam aylık gelirini de hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 967,27 TL üstünde çıkarsa çalışman halinde evde bakım aylığı kesilir. sınırı geçmezse evde bakım aylığı devam eder.

UYARI! her halükarda çalışmaya başladığın takdirde gelirini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne en geç 1 ay içinde bildirmekle yükümlüsün. aksi halde hakkında hukuki işlem yapılır.

967,27 TL nin içinde evde bakım aylığı hesaplanmıyor değil mi?

Bir de babam ara sıra fazla mesai yapıyor yani zaman zaman aylık gelirimiz değişkenlik gösterebiliyor ve ben de kyk kredisi alıyorum onlarıda hesaba eklemek gerekiyor mu?

@Deoksiriboz
mesailerle elde edilen gelirler de dikkate alınır elbette.. siz de mesailerle birlkte ele geçen maaş tutarlarının toplamını esas alıp aylık ortalamasını bulun ve hane gelirine ekleyin.

unutmayın, evde bakım aylığında her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır. buna sürekli olmayan gelirler de dahildir. evde bakım aylığında yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır. dolayısıyla babanızın mesailerle birlikte aldığı ortalama aylık gelirini bulup hane gelirine ekleyiniz.

hane gelirine alınan evde bakım aylıkları hiçbir şekilde dahil edilmez.

hane giderleri hiçbir şekilde hane gelirinden düşülmez.

KYK kredisi alıyormuşsunuz. bunun hane gelirine dahil edilip edilmediğini evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne sorunuz. geri ödemeli olduğu için hane gelirine eklenip eklenmediği konusunda emin olamadım.

İlçe sosyal hizmetlere gitmiştim ama onlar sizin söylediğinizden farklı olarak aylık olarak hesaplanıyor demişlerdi. Yani aylık kişi başına 967,27 TL yi geçerse aylık kesilir dediler ama sizinde dediğiniz gibi yıllık bazda hesaplanması doğru olan. Açıkçası onlarında pek bi şey bildiğini sanmıyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

@Deoksiriboz
rahat olun bu konuda mevzuat çok net. evde bakım aylığında hanenin ortalama aylık geliri dikkate alınır. memur da bu şekilde anlatmak istemiştir. aksini söylemişse yanlış biliyor.

evde bakım aylığında yıllık gelir esas alınır. yıllık gelirin aylık ortalaması bulunur. buna sürekli olmayan gelirler de dahil edilir.

örneğin babanız 1000 TL bayram ikramiyesi aldı diyelim. bu 1000 TL'yi 12'ye bölüp aylık ortalamasını bulursunuz ve hane gelirine oyle ekleyebilirsiniz.

aynı şekilde mesailerle değişen maaşlarda da bunu yaparsınız. babanızın 12 ayda aldığı maaş miktarlarını (mesailerle birlikte) toplar 12'ye bölersiniz. ortalama aylık gelirleri bu şekilde bulup hanedeki herkesin ortalama aylık gelirini toplayıp hanedeki kişi sayısına bölersiniz.

3 aylık için işe girmeseniz ne oldu
Zaten bakım maaşı 1179 TL olacak

Bakım aylığı annem alıyor ben engellinin kardeşiyim

3 aylık iş zaten sigortalı iş değildir
Ayak işleri falan, önemli değildir Onun için haber bile verilmez kuruma.
hiçbir sakınca yoktur
Çalışabilirsiniz tabii Deoksiriboz

Deoksiriboz size yukarıda tüm bilgileri verdim. Zorro 'nun verdiği bilgiler yanlış. kale almayın.

2-3 ay fark etmez çalışmaya başladığınız takdirde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildiride bulunun. onlar siz bildirimde bulunduktan sonra 3 ayde alinize geçen toplam geliri hesaplar ve aylık ortalamasını hane gelirine ekler. hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altındaysa aylıga devam. aksi durumda evde bakım aylığı kesilir.
evde bakım hizmetiverilen kardeşinizmiş. bu hiçbir şey değiştirmez. mevzuat gereği hanede gelir değişikliği olduğunda en geç 1 ay içinde bildirimde bulunmakla yükümlüsünüz.

Zorro
aslında yukarıda arkadaşa tüm bilgieri verdim. sen ardımdan gelip, yanlış bilgi verince tekrar yeniden yazmak zorunda kaldım. bir daha dikkatli olursan sevinirim.

Üst Alt