Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğu konusunda desteğe ihtiyacım var

Danny

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Öncelikle kendimi gerçekten stresli ve kaygılı hissettiğim için bunu burada belirtmenin ve ardından yapılacak yorumların bana iyi geleceğini düşünerekten sorunumu anlatmaya başlıyorum. Uzun süredir anksiyete sorunum var ve 100 mg misol alıyor olmama rağmen bazen kaygılar ve stresler devam ediyor bunu doktora belirtecek olsam bu sefer başka ilaç yazıp yan etkileri yüzünden ilacı bırakmaktan dahi korkuyorum benim anksiyetem hastalık konusunda daha çok beni rahatsız ediyor bu yüzden huzursuz bağırsak sendromu durumu yaşıyorum ve bu beni kaygılandırıyor nedeni ise bunun oluşturacağını düşündüğüm sorunlar. Yani bilindiği üzere bu bağırsak hastalığı tuvalet alışkanlıklarında değişikliklere neden oluyor ve en korktuğum kısım ise makat hastalıklarına yol açıyor olması ki bununla ilgili makaleler okuduğum için endişelerim daha da artmaya başladı ben bu konuda ne yapabilirim yani elimden geldiğince o ve onun gibi hastalıklardan korunmaya çalıştım ve hala çalışmaya devam ediyorum eğer o makat hastalıklardan birine yakalanırsam aklımı yitirmekten korkuyorum çünkü bu gerçekten de korktuğum ciddi bir durum benim için bana bu konuda yardım eder misiniz

Merhaba. Sanırım anksiyete sizde hipokondriazis yani halk arasında bilinen adıyla hastalık hastalığına da eşlik etmiş olabilir. Bence internetten çok fazla hastalık araştırmayın. Ben psikoz ve bipolar hastasıyım. Atak dönemlerimde kendimi sürekli kalp hastası, kanser ya da zehirlenmiş falan sanardım. Doktora giderdim kalbimde bir şey yoktu ve psikolojik derlerdi. Çok geçmiş olsun.

[SIZE=2]Muhteren kardeşim, huzursuz bağırsak sendromu bende de var. Özellikle dışarı çıktığımda ++ya sıkışık trafikte araba kullanırken büyük abdestim gelirse++ diye korkuya kapılıyorum. Hamdolsun Allah.ıma son zamanlarda bu endişemi kırdım, eskisi kadar sıkıntı yapmıyorum, ++gelirse gelir++ diyorum ve çok rahatladım böyle düşünmeye başladıktan sonra. Acıbadem Bakırköy.deki prof unvanlı doktorum huzursuz bağırsak sendromu bulunan birkaç hastasının durumunu bana anlattı, sana anlatayım da biraz neşelen:

Bir tanesi kaptan pilotmuş, uçağa binip direksiyonun başına geçince sıkıntısı başlıyormuş. Adam sonunda mesleği bırakmış, yapamamış.
Bir diğeri evine misafir geldiğinde bağırsaklar başlıyormuş çalışmaya, tuvaletten çıkamıyormuş neredeyse.

Fakat bu hastalık sonunda kötü hastalığa dönüşmezmiş. İşin güzel yanı bu.

Velhasıl rahat olacaksın ve bu sıkıntının belini azminle kendin kıracaksın, yoksa yaşam kalitesi mahvoluyor.
Selametle.[/SIZE]

Kendi düşüncelerinizi dile getirmeniz adına size teşekkür ediyorum. Bu yorum bir bakımdan içimi az da olsa rahatlatmış oldu ki zaten bu hastalık hastası olma durumu sadece belirli zamanlarda ortaya çıkıyor onun dışında belirli bir süre sonrasında kaygı ve stres azalabiliyor. Bu arada büyük geçmiş olsun nasıl bir durum içerisinde olduğunu az çok tahmin edebiliyorum. Ben şunu öğrenmek istiyorum yani bu hastalık hastası olma durumundan kurtulmanın bir yolu yok mu yani sadece araştırma konusunda geri adım atmam biraz da olsa yeterli olur mu sence ya da sen bu tarz ciddi bir sorunun olduğunu düşündüğün sıralarda ne yapıyor da bunun üstesinden gelebiliyorsun bu konuda deneyimlere ihtiyacım var.

alifatih1958
Yorum için teşekkürler benim canımı sıkan şey makat hastalığa yol açma ihtimali ama günde en fazla 3 kez tuvalete çıkıyorum ve sadece belirli günlerde dışkıda birkaç değişiklik oluyor bazen sulu bazense ince yani bu herhangi bir sorun yaratmaz dimi

Muhterem kardeşim.. Dışkının ince çıkması sıkıntılı bir durum olabilir. Sıkıntılı durumdur demiyor, olabilir diyorum. ++Aman yaaaa gelirse gelir++ demeye başladıktan sonra rahata erdim. Rahat olmanızı, rahat düşünmenizi tavsiye ederim. Haa bu arada yaşınız kaçtır bilmiyorum ama dışkının ince çıkması nedeniyle kolonoskopi olmanızda yarar vardır.
Sağlıklı günler dilerim.

Bu devamlı gerçekleşen bir sorun değil yalnız yani bu konuda bile araştırma yapmışlığım oldu ve farklı olarak nitelendirebileceğim ilginç veya garip bir belirti ile karşı karşı kalmadım ki zaten öyle olsa hemen doktora gitme gereği duyardım ve diğer yandan ise bu ataklar sadece belirli anlarda ortaya çıkıyor onun dışında hemen hemen her gün bu durumdan muzdarip olmadığımı açıkça ifade edebilirim.

Sadelikguzeldir
Bunu duymak içimi gerçekten de rahatlattı ve ayrıca bu anksiyete ve stres çarkında sürekli dönüp durduğumun farkında olan birisi olaraktan gerek ilaç kullanımı gerekse böyle pozitif yorumlarda bulunan kişiler beni hiç farkında olmadan bile mutlu etmeyi başarabiliyorlar diyebilirim. Yorumunuz için size çok ama çok teşekkür ediyorum zaten biraz moral bulmak ve insanların düşünceleri veyahut yorumlarından faydalanmak adına böyle bir konu açtım ki bu konuda bana epey yardımcı olduğunuzu rahatça söyleyebilirim.

Üst Alt