Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] Hatalarımız ve öğrendiklerimiz

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Hayatta hepimiz öğrenciyiz; her gün yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz. Olgunlaşmanın en büyük göstergesi hatalarımızdan ders alabilmek ve gelişmeye devam etmek.

Tecrübelerinizi, hatalarınızı, öğrendiklerinizi, önerilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz?

hata yapmaktan
korkmamayı ögrendikten sonra
hayatın daha zevkli oldugunu ögrendimm.. :roll:

hata yaparak olgunlaşıyoruz..doğruyu buluyoruz...

ıyılerımız kadar kötulerımız hatalarımız yanlışlarımızda bızden...bunlar yokmuş gıbı kabul etmek yerıne onları kabullenerek yasamak ve onların bıze kattıklarını olgunlukla karsılamak...

her hata sonucunda üzülünür..ama önemli olan o üzüntü anının uzun sürmemesi ve içimize sindirip yolumuza devam etmek...

COK DÜŞTÜM AMA KALKMAYIDA BİLDİM.SABRETTİM YILMADIM HİÇ.YILMAMDA.. BU YÖNÜMÜ COK SEVİYORUM.KAYBEDECEĞİMİ BİLSEMDE MÜCADELE EDERİM HEP.ÖĞRENCİLİK YILLARIMDA HEM OKUDUM HEM CALIŞTIM.HAYATTA HİÇ BİR SEYİN ENGEL OLMADIĞINI ÖĞRETTİ BANA HAYAT VE BİRŞEYLER VERMEDEN BİR ŞEYLER ALINAMIYACAĞINIDA..ALLAH A ŞÜKÜR ŞİMDİ İYİ BİR İŞİM,PEK DÜZENLİ OLMASA GÜZEL BİR EVİM VAR :D MUTLUMUYUM PEKİ?AŞAĞIYA BAKINCA EVET COK MUTLUYUM :?:

Hayatım boyunca keşke dememeye çalıştım. Yapım gereği ne olursa olsun; bir işe başlamadan önce epey düşünürüm. Olumlu yada olumsuz yönlerini nelerle karşılaşabileceğimi tartmaya çalışırım. Bu zamana kadar hedeflediğim çoğu şeye ulaştım. Ulaşamadıklarım yada ulaşıpda umduğumu bulamadıklarım için hiç üzülmedim. Sonuçta çabaysa çaba sarfettim, zamansa zaman ayırdım, istemekse elimden geldiğince istedim. Olmaması benim suçum değil demekki :D yaşadığım hiçbir olumsuzluğu hata olarak kabul etmedim. Yaşanması gerekeni yaşadığımı düşündüm hep.
Şimdi en büyük kararlarımdan birini verme aşamasındayım. Hem düşünüyor hem yaşıyorum. İnşaallah sonucu güzel olucak.
Tevekkel Tealallah :wink: :)

Belki çok uzun şeyler yazılabilir bu konuyla ilgili olarak ama en kısa cümleyle düşüncemi özetlemeye çalışacağım bu sefer;

En çok hatalarımı seviyorum. :D

Çünkü;

Hatalarımda yaşadığımı daha çok anlıyorum.Acı çekiyorum, kıvranıyorum, ve üzülüyorum... Bir iki damla gözyaşı da dökmüyor değilim, hatta hıçkırarak ağladığım zamanlar da oluyor.

Ama sonrasında biraz daha büyümüş,ufku genişlemiş yepyeni bir ben olarak yeniden doğuyorum.

Kahkahalarım bu sebeple inanılmaz gerçek oluyor. Bir tebessümüm bile bir başkasının kahkahalarına bin katacak güce erişiyor.

Hatalarımı çok ama çok seviyorum.......

Hatalarımı sevmiyorum;
hata yapan insanı da sevmiyorum.
bana aynı hatayı iki kez yapan insanı hayatımdan çıkarıyorum.kimse için bir daha ki sefere diyemiyorum.
kimse de bana demesin.
kendimi hata yaptığım için affetmiyorum ,kendimden cayıyorum.
Mutsuz bedelini ödemeyi sevmiyorum.
iyi niyetli olmayı sevmiyorum.
Bu aralar kimseyi sevmiyorum kısaca.

ikinci bahar' Alıntı:
bana aynı hatayı iki kez yapan insanı hayatımdan çıkarıyorum
bak bu sözün aklıma neyi getirdi.

eğer birisi bana kötülük yaparsa allah onun belasını versin
eğer aynı kişi bana yine kötülük yaparsa allah hem onun hem benim belamı versin
eğer aynı kiş bana bi daha kötülük yaparsa allah sadece benim belamı versin .

demiş bi düşünür.

çünkü kötülüğü yapan kişi artık masumdur salaklık sende/bende/ya da her ne haltsa birinci tekil şahısta işte..
bunu hatalara da uygulayabiliriz
aynı hataya üçüncü kez düşüyorsa bi insan
tek bi suçlu vardır o da kendisi.

Hatalar: Bende çok hata yaptım yaşamım boyunca ve çok şey öğrendim yaptığım hatalardan.. Yerine göre pişman oldum hiç bir yararı olmadığı halde keşkeleri soktum yaşamıma.. Ama öğrendimki hata yapmanında bir olumlu yanı var öğreniyorsun hayat seni hatalarla yoğuruyor.. Bir söz vardır "bin nasihattense bir musibet iyidir" onun misali insan ancak yaşayarak öğreniyor. hataların bedelini ödeyerek, zaman zaman ağırda olsa..
Hatalarım beni olgunlaştırdı.. Bir daha aynı hatayı tekrarlamadığım sürece hatalarım benim en iyi öğrenme aracım...

biz insanlar hata yaparız çoğu zamanda bu hatlarımızın bedelini öderiz önemli olan aynı hataları tekrar yapmamaktır yaptığımız hatalarımızdan almamız gereken dersi almamız gerekiyor insan deneme yanılmayla doğruları bulur

benimde hatalarım oldu :) ama bu benim hayatımı zindan etmemi gerktirmiyor diye düşünerek elimden geldiğince olaylara olumlu bakmamı ve yaptığım hatalardan daha sonra ne ders çıkarmam gerekiyor diye çok düşünmemi sağladı zamanla :roll: o an yapılan hata beni çok üzsede daha sonra adımımı dikkatli atmam gerektiğini öğretti :) tabi ki keşke olmasaydı dediğim şeyler oldu :roll: olmadı değil :roll: çok akıllı değilim ama en azından şöyle yaparsam acaba en az risk le atlatabilirmiyim dediğim şeylerde oldu :) yada kendiliğinden gelişip benim sonradan fark ettiğim şeylerde oldu :roll: önemli olan şu kısacası bu benim hayatım doğru hareketlerle yada hatalarla :p kendimi seviyorum her şeye rağmen :)
:)

Üst Alt