Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
OturanBoğa' Alıntı:Ben artık tekerlekli sandalyeme bağlıcam kendimi. Her ne kadar sürekli üstüne otursam da, korkmak gerek
semicivan' Alıntı:Evet denize gitmiştik ailece protezimi arabamın bagajına koydum gözükmesin diye bir saat sonra arabanın yanına geldiğimde camı kırıp bagajdan ayağı çalmış artı ssk da tekrar pretez vermedi süreyi bekliyorum şimdi eski pretezi kullanıyorum
Kleptomani (Çalma Hastalığı)
Kişinin kullanmak için veya parasal değeri için gerek duymadığı nesneleri çalmaya yönelik yoğun istek duyması ve bu isteğe tekrar tekrar karşı koyamamasıdır. Hırsızlık girişiminden önce giderek artan bir gerginlik duyar. Hırsızlık girişimi sırasında ise haz alır, doyum bulur veya rahatlama sağlar. Çalma girişimi kızgınlığı gösterme veya intikam alma amacını taşımaz. Bu girişimin kendisine veya başkasına zarar vereceğini bildiği halde isteğine karşı koyamaz. Sıklıkla küçük hırsızlıklardan dolayı tutuklanır. Tedavide kendini tanımaya ve kontrol etmeye yönelik psikoterapi ve bazı ilaçlar kullanılır.