Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşa takılanlar hakkında yapılacak düzenlemenin engellilere etkisi olur mu?

AsTeRuNyA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
erken yaşa takılanlar yasası çıkarsa arkadaşlar engelli emekliligine etki edermi

Benim de lise yıllarından kalma staj günlerim var bununla ilgili bir şey olursa emeklilik yaşı düşerse staj günleriyle çok sevinirim umarım olur buna benzer bir haber gördüm .

benim çıraklık girişi 1988 de yapılmıştı , vergi indirimi ile emekli oldum 1992 yılından hesaplama yapıldı ! çıraklık sayılmadı , Aylık bağlama oranı ne olacak acaba ? 99 öncesi %70-75 ile hesaplanıyordu ?

Staj yaptığımız süre kadar borçlanma imkanı gelecek.Askerlik gibi.

engellilerin emekli olmak için zaten yaş sorunu yokki..bu sözü edilen yasa geçerse benim gibi yaşa takılanlara yarayacak.

@zamanyolcusu

düzenleme olursa normal emekli sayılacağız , raporları süreli olan , kontrol şerhi olan kişiler normal emekli olacaklarından rapor eziyetinden kurtulacaklar , emekliliğim iptal olurmu endişesi bir çok EYT li için ortadan kalkacak .

benim merakım eyt kapsmına giren engelli raporu ile emekli olan kişi , kanun çıkarsa eski oran ile maaş bağlama olacak mı ? öyle olursa benim gibi kişilerin emekli bağlama oranı yeniden hesaplanması gerekir !

şu an mhp dahil tüm muhalefet partileri bu yasayı destekliyor.akp herzaman ki gibi köstek oluyor.belki bu kez seçim ayağına oyunbozanlık etmez de destek verir.gerçi muhalefet oyları yeterli yasayı geçirmek için ama ben genede umutlu değilim.

halkından en çok oy alan parti hariç herkes destekliyor bu yasayı!!

eğer kanun çıkarsa ben hemen emekliyim hiçbişeyle uğraşmama gerek kalmayacak benim için fark eden bu

cavitünder

yasa çıkmazsa neyle uğraşman gerekecek anlamadım..hemen emekli olacağına göre 25 yılı doldurmuş olmalısın.buna rağmen engelli olarakta emekli olamıyorsan daha ne yapmayı düşünüyorsun

95 yılı staj gördüm memurum şu an 20 yıl yetmez mi memuriyette öyle bir şey olursa .

zamanyolcusu

ay sonunda heyete gireceğim uyku apnesi ve tansiyonum var vergi indiriminden yararlanıp emekli olmayı düşünüyorum 1990 sigorta girişliyim yaklaşık 8000 günüm var yasa çıkarsa normal yollarla emekli olurum o anlamda söylemiştim

Eyt yasası ne zaman çıkacak

Emeklilikte yaşa takilanlar bu yasa ne zaman çıkar sgk giriş 1996 toplam prim 5782 1999 önce girişleri kapsayacakmış bu konuda bilgisi olan arkadaslar

Eyt çıkarsa 1999 yılından oncesinimi kapsıyor

Merhaba 1996 yılında giriş toplam 5874 sgk prim var eyt çıkarsa eyt çıkarsa 1999 yılından önceki yılları kapsayacak mi bu konuda bilgisi olanlar

Hakan_39
hayırlısı eğer bende vergi indirimi ile olmasaydım emekli bende bekliyor olacaktım inşallah bir an önce çıkar

bu detay çok sevindirici eyt çıkarsa normal emekli olunur yok rapor yok vergi indiirmi yok sgk ansızın denetlemesi eziyetleri son bulur .

EYT 99 öncesi SGK sistemine giriş yapmış ve totalde erkeklerde 9000 kadınlarda 7200 günü tamamlayanlar için çıkma ihtimali yüksekmiş arkadaşlar

erdincerdinc72
o zaman çıkan karar EYT olmaz o zamanki şartlar neyse o şartlardan olması gerekiyor nasıl verilen hak geri alınamazsa buda öyle hiç bir iş veren 6000 tl maaş verip sigortalı gösteriyorsa sonra işler kötü maaşını 5000 tl yaptım sigorta bunu kabul etmiyorsa bu da aynı hesap veya bankaya gittin ev kredisi aldın faiz 1,05 sonra faizler yükseldi 1,50 yapalım diyorlar mı o dönem işe girenlerde büyük haksızlıklar oldu gerçi eyt diye diye çoğununda yaşı geldiya emekliliye neyse

Arkadaşlar EYT her türlü 1999 öncesi işe başlayanlarla ilgili bir durum.prim gün sayısı ne yaparlar onu tam olarak bilmek zor ama zaten bizlere soran da yok :))
fakat ilk tercik erkeklerde 9000 gün kadınlarda 7200 günmüş

benim raporum 2 yıllık 10 ayda bitiyor şayet eyt yasadı çıkarsa normal emekliliğe geçmek için ne yapmam gerekli

saygılarımla.

Üst Alt