Merhaba, ben 18 yaşındayım ve iki bacağımda da kalça çıkığı var. Bir bacağımda tam diğer bacağımda yarım çıkıklık var. Kısalığım 1.5 cm ve iki bacağım arasında hareket edebilme olarak çok fark var. Tam çıkık olan bacağımı rahat şekilde kaldırıp rahat şekilde eğiltebiliyorum ancak yarım çıkık olan buna engel oluyor. 16 yaşıma kadar rahatça diz üstü oturabilirdim, ikisini de rahatça kaldırabilirdim, yerde otururken rahatça ye tututanar ayağa kalkabilirdim ama artık yapamıyorum bunun nedeni de yarım çıkık olan kalçam ergenlikten sonra bu hale geldi. Mesela sandalyede otururken tam çıkıklık olan bacağımı rahat şekilde ötekinin üstüne atabilirim ama yarım çıkıklık olan ile yapamıyorum, en fazla 1cm yerden yukarı kaldırabiliyorum. Bir sıkışma kısıtlama var içeride hissediyorum. Allah'a şükür ağrım zorlanmadığım sürece yok ve ameliyatı düşünmüyorum, tek istediğim şu kısıtlamayı kaldırmak. Ameliyat olarak yarım çıkıklığı da öteki bacağımdaki tam çıkıklık ile aynı hale getirebilir miyim bu yapılabiliyor mu?