Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yargıtay'da olan bir dosyanın sonuçlanmasını hızlandırmak için ne yapmalıyız? [Hukuk]

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Daha önce çalışmış olduğum işyerinde yatırılan eksik sigorta pirimleri nedeniyle Hizmet Tespit davası ve Tazminat Davası açtım. ikisi de ayrı ayrı davalar .hizmet tespit davası bitti dosya yargıtaya gitti. yargıtayın onaylanması gerekiyor. ancak bir yıla yaklaştı hala dosyaya sıra gelmedi herhalde ki sonuçlanmadı.
dosyanın bir an evvel sonuçlanması benim için çok önemli çünkü onun sonucuna göre tazminat davası da karara bağlanıp yargıtaya gönderilecek. bir büyüğümüz adalet bakanlığına ve bimer e dilekçe yaz dedi. dilekçende davanın geç sonuçlanması nedeniyle mağdur olduğunu ve tazminat davasının da bu sebeple gecikme olduğunu belirten bir dilekçe yazmamı önerdi.
sizden ricam bana böyle bir konuda bir dilekçe örneği hazırlayabilir misin.

saygılarımla

Yargıtay'a temyiz incelemesine giden dosyalar genelde bir yıl içerisinde sonuçlanıyor. İnternetten Yargıtay Dosya Sorgulama bölümünden, mahkeme bilgilerini, dosya numarasını ve karar numarasını yazarak dosyanın aşaması hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca, tazminat davası lehinize sonuçlandığı takdirde, karar tebiğinden itibaren 15 gün içerisinde karşı taraf temyiz isteminde bulunulmaz ise, karar kesinleşir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sgk nın avukatlarıyla sohbet esnasında duydum.Adalet bakanlığına yada bimere hızlandırılması konusunda dilekçeyle başvurursan dosyanı öne alırlar dedi.çünkü davanın gecikmesi sonucu mağduriyet yaşıyorum şu anda.bana bu konu ile ilgili bir dilekçe örneği uyarlarsanız ben ona göre yazıp gönderirim.teşekkürleri

:) İyi bir avukat dosyayı nasıl hızlandırabileceğini çok iyi bilir!

Arkadaş benim bir mahkeme olayı var dı dosya 10/2006 tarihinde yargıtaya gitti daha dün yazı geldi bana 3 sende geldi be

İş mahkemesi davaları ortalama bir yılda geliyor. Ancak sizin davanızın gittiği dairede yoğunluk varsa ondan gecikmiştir davanız ayrıca yargıtaydaki bir dosyahı hızlandırmak mümkün değildir her dosyanın esas numarası ve sırası vardır sırası geldiğinde incelemeye alınacaktır bu sebeple kimsenin her dediğine inanmayın hızlandırmak mümkün değildir. O davanız gelince tazminatta esastan karara bağlanacaktır meraklanmayın.

trafik kazası mahkemem 8 yıldır sürüyor

8 yıldır actıgım mahkeme sürüyor karsı taraf oyalama taktigi uyguluyor habire mahkeme erteleniyo yada mahkeme mazeret bildiriyorlar yok temyize gidiyorlar ve ben magdurum ve bu gidislede 2 daha gecse bu mahkeme sonuclanmas yargıdan memnun deyilim acaba insanhakları mahkemesine basvurabilirmiyim mahkemeler 8 yıl dır yoktan yere sürüyor diye, bukonuda bilgi lütfen

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmanız için davanızın sonuçlanması, mahkeme kararında temyiz yolu açık ise, yargıtayın temyiz incelemesi sonucunda verilen yargıtay kararı usul ve kanuna aykırı ise, yargıtay kararının size tebliğ tarihinden itibaren altı ay içerisinde AİHM'ne başvurmanız gerekiyor

Dava dosyasına DELİL LİSTESİ adı altında bir dilekçe yazın ve bu dilekçeye belge asıllarını veya noterden tasdikli belgelerinizi örneklerini sunun. Mahkeme hakimi yasa gereği kararını delillere dayandırmak zorunda

tesekürler bilgi icin

Benimde istanbul 12.ağır cez. mahk.sinde 30/1/2012 günü ceza verildi ve yargıtaya temyize gönderdik. acaba ne zaman sonuçlanır veya bozulma ihtimali olurmu orada savunma yapmamıza izin veriliyormu. çünkü pek savunulduğumu düşünmüyorum 5 yıldır tahliye edilmiş bir şekilde dolşıyorum.tşk.

Uyuşturucu

Mrb. Hocam 12/02/2012 Benım Bi uyuşturucudan sabıkam war 20 gun yattm 2013 mayıs 31 de mahkemeye çıktım 10 ay verdı denetım serbeslıgı verdı Karar no: 2012/30249 benım hala yargıtaydan dosyam gelmdı sabıkadan dolayı hiç bi iş bulamıyorum ev durumum kırıtk çalışmam gerek ama beklemdeymm kıme gıtsem yargıtayda ben bişy yapamam dıyor bana bı akıl verın dilekçe yazsam en geç ne zamn gelir gondersem yargıtaya bana bı cvp verın ne olursunuz ? .s

Üst Alt