Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yargı (iş mahkemesi) kararı ile malulen emekli olan var mı?

Konular
9
Reaksiyonlar
3
Merhaba,
Malulen emekli olmak için sgk'ya başvurup alınan raporda maluliyet tespiti işlemleri yönetmeliğinin 12.Maddesini gerekçe göstererek (Sağlık kurulu raporlarında birden fazla hastalık mevcut ise çalışma gücünün en az %60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır şekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz.) emeklilik başvurusu reddedilip yargıya başvurarak Balthazard Formülü uygulanması gerektiği öne sürülerek emekli olan var mı ?

Emekli olan var ise yargılama ile ilgili bilgileri burada yayımlayarak bizim gibi mağdurların haklarını aramada yardımcı olabilirler mi ?

Emeklilik red edildiğinde uygulanacak yöntem nedir örneğin nereye itiraz edilir ve itirazlardan sonuç alınamaz ise hangi mahkemeye nasıl dava açılır,maddi durumu iyi olmayan birisi ücretsiz avukat talep edebilir mi edebilirse nereye ve nasıl başvuracaklar.

Arkadaşım, öncelikle önce SGK ya müracaat edip hastaneye sevkini yaptıracaksın. Hastane raporu bağlı olduğun SGK Müdürlüğüne yollar sana elden verilmez. SGK raporu ve dosyayı Bağlı olduğu Bölge Sağlık Kuruluna gönderir. Oradan bir sonuç çıkar. İşgücü Kaybı be Meslekte Kazanma Gücü Kaybı % 60 veya üzerinde ise Malülen emekli olursun.

% 60 ın altında ise Mahkemeye gidebilmen için önce Bölge Sağlık Kurulu kararına itiraz edeceksin. Dosya Ankaraya Yüksek Sağlık Kuruluna gider orada tekrar incelenir. % 99 Bölge Sağlık Kurulunun kararı onaylanır. Red Kararı geldikten sonra Mahkemeye gidebilirsin. Mahkeme, seni Adli Tıpa sevkeder. Adli Tıp en ağır sekel bulguyu değil bütün arızaları dikkate alır. Mahkeme kararı ile emekli olan pekçok kişi var. Mahkeme için Barodan avukat vermezler. Kendin açarsın davayı o kadar zor değil. Ben Kocatepede Fizik Tedaviye geliyorum.

Pek çok kişinin emekli olması için yardımcı oldum. Akü'de Hemşire Mustafa var. Önce Fizik Tedavide idi şimdi başka birime geçti. Onun Babasını emekli edeceğiz hayırlısı ile. Malülen emeklilik konusunda insanlarımız pek fazla birşey bilmiyorlar. Biraz bilenler de hemen suiatimal ediyorlar. Hele avukatlar tam bir soyguncu.Dikkatli ol. Eğer yardım istersen bana özelden mesaj yaz. Şartların uygunsa emekli olursun. Korkma evelallah. Bildiğim herşeyi sana aktarırım. Herhalde Kasım Aralık gibi Afyona geleceğim. Para için bu işi yapan iş takipçilerinden uzak dur. Herşey para değil. Sonunda bir duan bir tebessümün cihana bedeldir.

ASGOKCE

Ahmet Bey,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Size özelden mesaj gönderdim.Eminim ki mahkeme kararı ile emekli olan vardır lakin bu emekli olanlar keçke mahkeme bilgilerini buradan paylaşsalar ne kadar faydalı olurlar.
Selam ve Dua ile

Halilbey özelden mesaj yazdım geliyor mu bilmiyorum. Telefonumu yazdım. Arayın şu sizin durumu biraz netleştirelim.

Şuanda adlı tıp kurumunun sgk kararı dışında mahkeme yoluyla emekli olması gerekir kararı vereceğine inanmıyorum adlı tıp eskiden bağımsızdı şimdi sgk nin olamaz dediğine mahkeme yoluyla adlı tıp 'ın olur diyeceğini sanmiyorum
6 senedir davasi süren kişileri biliyorum boşuna uğraşırsınız su anda

@ASGOKCE (% 60 ın altında ise Mahkemeye gidebilmen için önce Bölge Sağlık Kurulu kararına itiraz edeceksin. Dosya Ankaraya Yüksek Sağlık Kuruluna gider orada tekrar incelenir. % 99 Bölge Sağlık Kurulunun kararı onaylanır. Red Kararı geldikten sonra Mahkemeye gidebilirsin. Mahkeme, seni Adli Tıpa sevkeder. Adli Tıp en ağır sekel bulguyu değil bütün arızaları dikkate alır. Mahkeme kararı ile emekli olan pekçok kişi var. Mahkeme için Barodan avukat vermezler. Kendin açarsın davayı o kadar zor değil. Ben Kocatepede Fizik Tedaviye geliyorum) bu senin soyledigin iş kazasi meslek hastalığında bölge sağlık kuruluna itirazını gönderiyorsun. arkadaş malulen emekliliği sormuş artık maluliyette hastaneler oran vermiyor nadiren versede geçerli değil sgk nin içindeki kurul,emekli olabilir veya olamaz kararı veriyor sgk nin içindeki kurulun kararına itiraz etme hakkınız yok ret geldiyse direk mahkeme yoluyla adlı tıp ,ama oradan da sgk kararına ters karar genelde çıkmıyor maluliyet için mahkemeye .ilk mahkemeyi kazansan bile sgk direk yargitaya gidiyor 6 senedir süren dava biliyorum hala bitmedi adli tıp 'ta sizin dediginiz gibi maluliyette baltazar uygulanır veya uygulanmaz diye değil emekli olabilir veya olamaz diye karar veriyor ,sgk hoop işi yargıtaya gonderiyor

Şu nuda eklemek isterim daha önce maluliyette ret kararına karşılık yüksek sağlık kurulunda yeniden aynı dosya görusulmuyor du ama az önce 170 i aradım ret gelirse itiraz edip yüksek sağlık kuruluna gönderilebilir demekte ama nezaman dır diye sorduğumda onu bilmediklerini söylediler çünkü benim de ret oldu bana hiç sgk yüksek sağlık kuruluna yollayalım demediler hatta 2019 da yaptığım baş vuru red edilmiş hala cevabını yollamadılar

muntada al ansar

Merhaba,
Sizin cevabınıza bakınca kardeşim siz mahkemeye dahi gitseniz Adli Tıp Kurumu size emekli olamaz yönünde yani tek hastalıktan %60 Oranı yok diye red eder mi diyorsunuz.

Şurayı bir incele Mektepli1967
https://www.engelliler.biz/forum/em...-basvurum-reddedildi-dava-actim-adli-tip.html
Gerçi sizde incelemişsiniz ben şu anda adlı tıp kurumunun bağımsız olduğunu düşünmüyorum tarafsız karar vereceğini sanmıyorum sgk red ederse adlı tıp 'ta red eder 6. senesine giren böyle bir davayı biliyorum hala sürüyor
O davayı adam kazanmıştı sgk yargıtaya gönderdi yargıtaya beklemesi gitdisi geldiği 6 sene oldu hala suruyor

Mektepli1967 bak akşam haberlerinde sağlık sendikaları danıştaya dava açtı korona meslek hastalığı sayılsın diye danıştay red etti diyor. artık yuh demek istiyorum ama diyemiyorum sgk nin red ettiğini mahkeme kabul mu ediyor yoksa red mı ediyor sağlıkçılar ölüyor ama sgk kabul etmediği için mahkemede kabul etmiyor gel bu işin içinden cik

muntada al ansar

Merhaba
Size hak vermemek elde değil.Allahtan nasıl olduysa covit-19 Hastalığını sağlıkçılar için meslek hastalığı olarak kabul ettiler.
Keşke çalışacak kadar sağlıklı olsam da bu utanmaz arlanmaz adamlardan emekli olmak için bir şey istemesem ama maalesef yapacak bir şey yok tek yol bunun hesabını bu yasayı çıkartanlara seçim zamanı sormaktan başka yapacak bir şey yok.
Öyle enteresan bir genelge ile haklarımız yeniyor.Bu genelgeye göre 4a ve 4b sigortalı olanlara genelgenin 12.Maddesi gereğince iş görmezlik oranı hesaplanırken vücuttaki tüm hastalıkları dikkate almıyor sadece en yüksek oran olanı dikkate alıyor kısaca Baldozer formülünü uygulamıyor.ama iş 4c'liye yani memura gelince aynı genelgenin 13.Maddesinde balhozer formülü uygulaması ile ilgili bir yasak yok.
Yani 4c olan memurlar insan bizim gibi 4a ve 4b liler ise köle 2.sınıf insan böyle bir ayrımın olduğu
genelge ile binlerce çalışan işçi mağdur ama nedense bir araya gelipte bu genelgenin iptali için anayasa mahkemesine kimse dava açmıyor.Ah bir yasal bilgim olsa neyse benim elimden ancak onlara seçimde gücümün yettiği kadar gol atacağım.Başkada elimden bir şey gelmiyor

Allahtan nasıl olduysa covit-19 Hastalığını sağlıkçılar için meslek hastalığı olarak kabul ettiler.demissin Mektepli1967 daha hala kesin bir şey yok ortada ne kanun var nede khk sadece meslek hastalığı veya vazife malullüğü olacak diyorlar oysaki isteseler resmi gazetede aniden yayınlanır çok şey birden resmi gazetede yayınlanıyor,bana biraz oyalama gibi geliyor
4c'liye yani memura gelince aynı genelgenin (13.Maddesinde balhozer formülü uygulaması ile ilgili bir yasak yok.)bu konuyu bilmiyorum bunu bilse bilse oturan boğa bilir o aydınlatır

@muntada al ansar

Sayın Müntela
Umarız ki en kısa zamanda covit 19.Hastalığını meslek hastalığı olarak resmi gazetede yayınlarlar.Bu konu emektar sağlıkçıları ilgilendiriyor.Gönlüm onlarla beraber .
Esas bizi ilgilendiren konu şu ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ.Size bahsettiğim 12.Madde şu şekilde

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Malul Sayılmaya İlişkin Usul ve Esaslar

Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların çalışma gücü kaybı tespiti
MADDE 12- (1) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların sigortalılık süresi içinde;

a) Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen hastalık veya arızaların meydana geldiği,

b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir arızanın, Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen seviyelere yükseldiği,

c) Çalışma gücünün en az %60'ını kaybetmiş hâliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık veya arıza nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az %60'ını kaybettiği,

ç) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60'ını kaybettiği,

Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılır.

(2) Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün %60'ını kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilen sigortalılar hakkında, bu hastalık veya özürleri sebebiyle malullük sigortasına ilişkin hükümler uygulanmaz.

(3) Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen arıza/hastalıklardan birden fazlası mevcut ise çalışma gücünün en az %60'ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz.
Birde 4c Liler için olana bakın.,Biz 4a lılarda Balthazard Formülü uygulanmaz ibaresi varken 4c'lilerde farklı.Dediğim gibi anayasal ayrımcılık var mı yok mu.4a'lılara Amarikada yapıldığı gibi zenci muamelesi lakin 4c'lilere gelince dünyanın sahibi beyazlar olduğu iddiası gibi muamele
Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendindeki sigortalıların çalışma gücü kaybı tespiti

MADDE 13 - (1) Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporlarına istinaden, sigortalıların ilk defa çalışmaya başladığı tarihten sonra vücutlarında oluşan arızaları veya tedavi edilemeyen hastalıkları nedeniyle, çalışma gücünün en az %60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiğini Kurum Sağlık Kurulu tespit eder.

(2) Söz konusu maluliyet kararı verilirken;

a) Sigortalıların çalışma gücünün en az %60'ını kaybedip kaybetmediklerinin tespitinde Arıza/Hastalık Listesi (Ek-1),

b) Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan askerî ve sivil personel ile askerlik görevi ile yükümlüleri için, 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği,

c) İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel için, 4/8/2003 tarihli ve 25189 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği,

ç) 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında çalışan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Koruma Güvenlik Görevlileri için belirlenen ve 7/10/2004 tarihli ve 25606 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte belirtilen sağlık şartları,

esas alınır.

(3) Vazife malullüğü hâlinde ise, 13/7/1953 tarihli ve 4/1053 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Vazife Malullüklerinin Nevileri ile Dereceleri Hakkında Nizamname esas alınır.

(4) Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilen sigortalılar ile yedek subay veya er olarak ya da talim, manevra, seferberlik veya harp dolayısıyla görevleri ile ilgileri kesilmeksizin silah altına alındıkları dönemde malul olup, bu malullükleri asıl görevlerini veya işlerini yapmaya mani olmayanlar hakkında, bu hastalık veya özürleri sebebiyle malullük sigortasına ilişkin hükümler uygulanmaz.

Hiç uğraşmayın arkadaşlar, kişide ya maluliyet cetveli'ne göre malullük düzeyinde tek bir hastalık olacak, ya da "Birden fazla hastalığın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar" olacak. Bu ikinci kriter ise maalesef sgk sağlık kurulunun inisiyatifinde bir durum. Çok zor...

Merhaba,
Bu şu mu demek boşu boşuna adliye kapılarında heder olmayın kaderinize razı olun.Bir tane arkadaşta çıkıp şu genelgeyi anayasa mahkemesine taşıyalım demez.Neyse benim açımdan çok ta büyük sorun kalmadı.Ben 7 ay sonra vergi indiriminden emekli oluyorum.Nasıl olsa bu sitede işi biten bir daha yazmıyor.Bir tane mahkemeyi kazanan yok mu biriside gerekçeli kararı yayınlamadı.Aman saklayın haaaa yoksa yerler aldığınız maaşı.Bu bir sitemdi bu arada.

@Mektepli1967 ben hiç kazanılan bi dava veya kararı yayınlayan gormedim burda (emeklilik hakkında)

Bi arkadaş mesaj atmış 10 yıl oldu 11.celse gerekçeli karar yazılınca yazacam diye 10 yıl 11 celse bu ne be

Bana ulaşma imkanınız varmı acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba
yakınım malülen emekli idi , emekliliğinde kontrol şerhi vardı. Kontrol muayenesinde maaşı çalışma gücünün %60 ını kaybetmediği gerekçesiyle durdurdu.
mahkeme 3 yıl sürdü , kazanıldı.

67m

Bu mahkemenin kararını yakınızdan isteyip yayınlarmısınız emsal olsun diye

Üst Alt