Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yalnız olarak yaşayan ağır engelli kişi evde bakım hizmetinden nasıl yararlanır?

knockagain

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 6 yıldır anne ve babamın vefatından sonra yalnız olarak yaşamaktayım.

%92 oran ve bakıma muhtaç ibareli raporla sabit omurilik felciyim. Son zamla 1311 lira olan rahmetli babamdan kalan maaşla geçiniyorum.
Ayrı hanede olan kardeşlerim ve diğer akrabalarımdan fiziki olarak bir yardım görmüyorum.

Şimdi ben ve benim pozisyonumda olan diğer arkadaşlar adına sorum yalnız başına yaşayan ağır engelli kişiler bu evde bakım hizmeti ve parasından hangi usul ile yararlanabilir..

Kuruma bir kaç defa gittim yanında kalan biri yok deniyor.. Bir arkadaşı yada komşuyu göstereyim dediğimde sanki onun bana bakma mecburiyeti varmış gibi onun da gelirini işe katkılarından olay zaten gelir kriterinde tıkanıyor..

Birde bu aile dışı kişi için istenen mahkemeden istenen vasi kararı.... Buna bir anlam veremedim.... Aklı melekeleri yerinde olan kendi kararlarını vermekte bir sıkıntısı olmayan sadece ev içindeki ev düzenine fiziki olarak gücü yetmeyen biri için neden vasi kararı istenir...
Değerli fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim...

kardeş yada kritere uyan herhangi bir akranamızı size bakması kaydıyla hanenize aldırabilir size bakabilir. alacagınız kişinin geliri olmaması gerekiyor yada sınırı geçecek bir geliri olmaması gerekli alacagınız kişiyi formaliteden değil yani formalite haneye birini alıyım bana baksada olur bakmasada olur sadece maaşı almamı sağlasın mantıgı ile değil gerçekten size bakıp o bakım karşılıgındada maaşını alması gerekir

vasi kararına gerek yok akli melekeleriniz yerindeyse sadece vekalet verebilirsiniz işlerinizi halleder. herhangi bir memur bişey dediginde onun soyledikleri tamamen doğru değil bizde oyle bilgisiz görevli çok
kolay gelsin

Üst Alt