Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın çevremizden beklentimiz çok mu?!

Konular
7
Reaksiyonlar
208
Ben ailem, arkadaş ve tanıdıklarımından kimi ile dışarı çıkmak kahve içmek gibi aktivite kimi ile tatil kimi ile eğlence düşledim ? Onlar bana watsaaap ta naber nasılsın bile yazmadı! Bunun üzerine karşılaşınca bi yerde can ciğer kuzu sarması lavobeli tavırları midemi bulandırıyor ! Ee peki ? Bu isteklerimi söylediğimde senin beklentin çok diyorlar bide üstüne ortak akraba arkadaşla tatil eğlence yerlerine gidiyorlar harbi beklentimiz çok mu ?

Hiçte değil.tabiki insan arkadaşıyla akrabasiyla sevdigiyle dışarı çıkmak dolaşmak eğlenmek alış veriş yapması normaldir

Etrafımda birçok Hollandalı ve diğer etnik kökenli insanlar var ! İnsanlığın dini ırkı yok işte

Senin isteklerin gayet normal , anormal olan onlar bence .
Insanlar arkadaşlarıyla paylasimlar da bulunmak ister gayet normal bu .

Arkadaş Deil ailede ama bu aileyi bilen insanlar

İş yerinin partisi vardı gittim ve orda çok konuşmadığım selamlaştığım bir Hollandalı party sonuna kadar yanlız kalmim diye eşlik etti 😢düşün

Aayyy pamuk bebişim benim
Ben Hollanda da olsaydim seni yalnız bırakmazdım beraber partilere giderdik dans ederdik eğlenirdik ne güzel
Üzülme Ebus kötü insanlar olacağına olmasınlar daha iyi inan yalnızlık üstün

Ben de en sevdiğim arkadaşlarımla görüşmek istediğim zaman çocuk gibi seni oyalayamayız bebek gibi gezdiremeyiz diye tepkiler almışlığım oldu.

Aynen öyle biz seninle her hafta çıkamayız diyen adam neredeyse her Allah'ın günü başkalarıyla dışarda.

Beklenti insanı hayal kırıklığına uğratır bunun sonucu olarak ta mutsuz eder

Hayattan ve insandan beklenti olmayacak beklentin gerçekleşirse amenna olmazsa da amannnn deyip geçicen

Son düzenleme:
Yanlış insanlardan bir şeyler bekliyorsunuz bana kalırsa. :) İnsanlar minimum beklentiyle hayatını sürdürse kendisi için en iyisini yapar ama bu da çoooğu insan için pek tabii mümkün değil. Umursamaz olmak gerekiyor ama olamıyoruz.

Ummazsan küsmezsin, küsmessen kızmassın.
Umma ki küsmeyesin demişler. Naçizane yakın çevremden beklentim 0. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyorum :)

Gölge edenin gölgesinde kalmayacaksın bu kadar basit hocam.

Ailevi durumunuzu bilemem ama, bir yerde mutsuzsanız yerinizi değiştirin zira ağaç değilsiniz, hayat mutsuzluk veren insanlara sabır gösterecek kadar uzun değil.

Zihnen her gün yorulmaktansa fiziken 1 hafta yorulmak iyidir diye düşünüyorum.

Anladığın gibi değil₺ Hollanda’da kiralık ev bulunmuyor öyle kolaylıkla yıllarca sıra bekliyorsun ! Iş olayında keza benzer durum

Hocam madem öyle, görme duyma sana mutsuzluk veren kim olursa olsun ortamına girme, işine odaklanıver, iş dışında hobin olsun, bir hayvan sahiplen onunla ilgilen. Naçizane tavsiyem bunlar selametle.

Aynaya bakıp gördüğümden bile beklentim çok çok az :D

Ben kimseden iyi bi davranış iyilik beklemem
Gölge etmesinler yeterli
Sevdiğim sayılı insan vardır onlar da zaten ben beklemeden bana iyi düzgün saygılı kibar davraniyolar

Son düzenleme:
Teyzemgiller başkalarının her şeyine koşup bizi görmezden geliyor :D Maddi durumumuz iyi olmadığı için hiçbiri bize gelmiyor. Bahaneleri de babam. (Onu sevmiyorlar. Haklılar ama annemle ben de onu sevmiyoruz. Biz ne yapalım)İşin komik tarafı, babam çalıştığı ve evde olmadığı zamanlarda bile gelmediler. Dışarıda zaten hiç görüşmüyoruz. Al sana Türkiye gerçeği. Burada paran kadar varsın..

@Angara06, nikli arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Başka üyeler de güzel şeyler yazmışlar

Beklenti gerçekleşmezse hayal kırıklığı ve mutsuzluk yaratıyor. O yüzden ben de artık beklentilerimi sıfırladım. Birkaç tane yakın arkadaşım var.

Akrabalardan da hayır yok. Aramazlar sormazlar. Artık amcam, teyzem vs neden aramıyor ? diye kafama takmıyorum. Böyle daha rahatım.

Bizim gibi psikiyatri tedavisi görenler, anca kendi arasında destek görür. Toplumda , bize karşı genel bir ön yargı var.

Ne kadar az insan o kadar az sorun demektir.
Ben ruhsal olarak rahatsız değilim ama artık görüştüğüm kişileri seçiyorum çünkü samimiyet çok düşük insanlarda samimi görüyorsun derdini açıyorsun 2 gün sonra üstüne 10 laf daha eklemiş herkese söylemiş amacı samimi görünüp ağzından laf almakmış birde menfaatçiler var nerede menfaati olan kişi sırtına binip kullanabileceği kişi var onun yanında 40 gün sırtında taşı kralsın bir gün sırtından indir en kötü insan sen olursun.

Akrabalıkta da böyle benim oğlumun ilk hasta olduğunda birinci derece akrabalardan bazıları artık misafirliğe gelip gitmeyelim dediler sanki bizde çok meraklıydık sonra özür dilendi ama bardak kırıldı bir sefer.

Dinimiz de akrabayla ilişkiyi tamamen kesmek büyük günah oda doğru değil ama baktık samimi değiller merhaba merhaba o kadar.

@Descartes Dediği gibi ruhsal hastalığı olanları en iyi aynı durumda olanlar ve en yakınları anlar ben şu forumda gördüğüm dertleşmeyi, yardımlaşmayı, halden anlamayı çevremden göremiyorum.

Yani ölçü rahatsızlık derecesinde kendini toplumdan soyutlamadan insan ilişkilerini asgaride tutmak en iyisi.

coğunuz yanlıs düşünüyorsunuz, insanların hepsi kötü değiller. iyi insanları tanıyıp iyi insanlarla arkadaslık yaparsanız bir sorun yasamazsınız. Herkese güvenmeyin. mutsuz oldugun ortamda durma ve onlara minnet etme kesinlikle. arayan değil aranan insan ol gerisi çorap sökğü gibi gelir.

''Kimseden bir şey beklemeyin'' diyip geçenlerin tuzu kuru kesinlikle. Ben de öyle yapabilmeyi çok isterdim ama olmuyor. Her şey pahalı, kiracısın, bir sıkıntı yaşasanız yanınızda kimse yok ve insan yerine konmuyorsunuz. Böyle bir haldeyken "aman bana ne" diyemiyorsunuz..

@mese official,
Ben biyolojik ailemden kurtuldum ! Benim iki ailem olduğu için sorun yok! Beni bu aile büyütmedi ve dolasiyla çevresinde anlamıyor ne oluyo diye ! Işime gidiyorum ! Kickboksuma ! Birçok hobim var ! Zaten yurtdışında dernek vakıf gibi yerlere gitmezsen yapayalnız kalıyorsun

@kara duman,
Beni doğuran ailem büyütmedi ve çevresi ve onla sorun yaşadım ! Suan aşıklık tek başınalik tir ! Bazı şeyler akrabada olsa af edilmez

@Kirlielmasim,
benim annem de evlatlıkmış. o yüzden anne tarafından pek akraba durumumuz olmuyor iletişim olarak. gerçek anne babasını biliyoruz ama bayram dan bayrama öyle arıyoruz. benim anne baba da ben bebekken ayrılmışlar baba tarafı da yok.
çocukken beklentim vardı . üzülürdüm herkesin amcası dayısı teyzesi halası var en önemlisi babaları var. hep çevremden anlaşılmak isterdim. ama herkes kendi hayatına bakıyor.
şimdi büyüdük bir yerlere geldik. pat diye ortaya bir baba çıktı. evlenmiş yeni kardeşler çıktı. ama bendeki o ateş söndü. artık hayatımın odağına kimseyi alamam. kemikleştim artık.

Üst Alt