Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vesayet süresi bittiğinde yeniden dava ve rapor konusunda..?

kelebek34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%90 Ağır derece zeka geriliği olan bir yakınımın mahkemece tayin edilmiş vasisi benim ve yakın bir zamanda (bildiğim kadarıyla 2 yılda bir ) vesayetin süresi bitiyor ve bu nedenle davanın tekrar açılması gerekiyor.
Daha önceki davada almış olduğumuz heyet raporunda %90 ağır derece zeka geriliği ve bu durumunda sürekli olduğu raporda açıkça belirtilmişti.
Şimd sizden öğrenmek istediğim bilgiler şunlar yardımcı olursanız sevinirim.

1- Daha önceki rapora istinaden rahatsızlığın ağır derecede ve sürekli oluşu nedeniyle mahkeme yeniden rapora gönderir mi ?
Zira bu durumu öğrenmek istememin nedeni ; dava açıldıktan sonra mahkemenin rahatsız bireyin mahkemeye getirtilip koluna mühür vurulmasından tutunda heyet günü o kalabalık hastane ortamında ilgili birimlere rapor için tek tek gösterilmesinin, rahatsızlığı sürekli olan ve gerçekten yürütmekte dahi zorlandığımız hastaya ve hasta yakınlarına resmen işkence yapıldığını düşünüyorum.

2. Açılacak bu davada vesayeti ben değil de (ben kardeşiyim) eşi ya da oğluna bırakmak istesem ne yapmam gerekir.
3- Mevcut koşullar gereği Bu davayı 2 yılda bir açmak durumundamıyız. Bu tür rahatsızlıklarda bu süre uzatılamaz mı.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Prosedüre dair hiç bir bilgim yok maalesef. Ama bu konuda hakim gerekli kolaylığı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Vesayet kararında yazılı olan mahkeme kalemine, mahkeme kararı ile birlikte müracaat ettiğinizde, aynı gün içerisinde mahkeme kararı tazelenir. Yeniden Sağlık Kurulu Raporu almanıza ve yeniden dava açmanıza gerek yok.

Üst Alt