Merhaba kıymetli arkadaşlarım .
Uzuuunca bir soruyla karşınızdayım. Düşük ayak ve peşi sıra birçok şikayetle karşınızdayım . 17 eylülde engelli raporu alabilmek için bir eğitim araştırma hastanesine başvurdum fakat çok büyük bir hayalkırıklığı yaşadım .
Nöroloji iğneli emg sonucu : NÖROLOJİ:SAĞ ALT EXTREMİTE DE FFRAKTÜR+ONARIM SONRASI SEKEL DÜŞÜK NÖROLOJI AYAK.EMG:SAĞDA SİYATİK SİNİRİN PERONEAL DALINDA AĞIR PARSİYEL, TİBİAL 0
DALINDA PARSİYRL AKSONAL HASARLA UYUMLUDUR. FTR GÖRÜŞÜ UYGUNDUR
Ftr görüşü : ARTRODEZ İNVERSİYON EVERSİYON KIISTLI DORSAL FLEKSİYONE GELMİYOR . TABLO 3.23 : %9 BACAK CAP FARKI PATELLA 10 CM ALTI SOL 36 SAĞ : 30 CM TABLO 3.5 : % 7 SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKİR.
Yani anladığım kadarıyla sadece çap ve kısalık için oran verilmiş düşük ayak emg sonu veya yürüyüş bozukluğu için bir değerlendirme yapılmamış .
Verilen oran %15 . Zira çok ciddi bel ağrısı uyuşma , karıncalanma olduğunu söylediğimde ortopedi doktoru da olur öyle şeyler tadında bilgi verip 0 vermiş . Bir BT çektirdim itirazda kullanırım diye onda da ; LOMBER BT İNCELEME Kesitler aksiyel planda görüntüler ile elde olunup diğer iki plan rekonstrükte edilmiştir. Lomber lordoz düzleşmiştir. Vertebraların korpus yükseklikleri normaldir. L4 vertebra grade I anterior listezis göstermektedir. Posteriorda spondilolizis defekti ile uyumlu görünüm mevcuttur. L5 vertebra sakralize görünümdedir. L3-4 intervertebral diskinde diffüz bulging mevcut olup dural keseye bası mevcuttur. L4-5 intervertebral diskinde anterior listezise eşlik eden diffüz bulginge sekonder lateral resesler daralmıştır. Dural keseye, her iki L5 sinir köküne bası mevcuttur. L5-S1 intervertebral diskinde diffüz bulging mevcut olup ön epidural yağ mesafe daralmıştır. Dural kese sinir kök basısı saptanmadı. böyle bir sonuç çıktı .Beyin ve sinir cerrahı arayıp durumun son derece önemli olduğunu acil görüşmemiz gerektiğini iletti fakat ben işten izin alamadığım için gidemedim .
Sorum şu ki Salı günü itiraz için gideceğim sizce farklı bir sonuç alır mıyım bir eksik yanlışlık yok mu bilgi sahibi olan beni bilgilendirecek destek olacak kimse var mı ?
Saygılarımla .