Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisini ödeyerek özel donanımlı araç alsak aracı yakınlarım kullanabilir mi?

yalibeyaz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Bayramınızı kutlar, esenlikler dilerim.
Şimdi bende 1991 model 2000 motor renault concort var ve bu araca kendim için tertibat taktırmak istiyorum. fakat vergi indirimi falan istemiyorum. Şöyle ki bu aracı kardeşim yada eniştemin de kullanabilmesini istiyorum. Bu durumda sadece cihazı taktırsam, ruhsata işletsem ve vergisini normal ödesem bu mümkün müdür. Trafikte problem yaşar mıyım?
Paylaşım için şimdiden çok teşekkürler.

Üzerinde özel donanım bulunan aracı -vergi muafiyetli veya vergisi ödenerek alınıp alınmadığına bakılmaksızın- araç sahibinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz!

TC mevzuatında "vergisini ödeyerek alınan araç" ile "vergi muafiyetiyle alınan araç" şeklinde bir ayrım bulunmuyor. Sakatların damgalı plakalı araca binmeleri ve araçla ölüm onları ayırıncaya kadar büyük bir sadakatle birlikte yaşamaları şart! Ne sakat kişi başka bir araçla flört edebilir, ne de başkaları sakat kişi üstüne tescilli araçla! Kutsal mevzuat öyle diyor!

Teşekkür ederim, çok iyi anladım. Peki 2. el araç alımında aracın yıllık muayene ücreti egzos muayene ücreti falan indirmli yada ücretsizmidir. Bunla ilgili bir mevzuat varmı? Saygılar....

Saydıkalrınız hepsi ücretli ve indirim söz konusu olamaz...
Tertibat işlemini yaptıktan sonra (resmi olarak ruhsata işlettikten sonra) MTV den muaf olursunuz..

ben MTV ödemiyorum. Sizde ödemezsiniz. Araç muayenesi 2 sene önce bizler için ücretli hale geldi öncesinde ücretsizdi.

ahhhh şu mevzuat ahhhh ötv ve mtv ye razıyken mevzuatta nereden çıktı :)

Üst Alt