Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi muafiyetiyle ikinci el araç alamayacağımız söyleniyor?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar annemin % 90 özürü var araba almak istiyoruz fakat bize ikinci el arabada herhangi bir indirim söz konusu olmadığı söyleniyor..
Sadece sıfır araba alabilirmişiz bu doğrumudur?
Forumda 2. el araç alanları gördüm bu arkadaşlar nasıl aldılar bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden tşk ederim.

Yurt içinden alınan ikinci el araçlarda zaten ÖTV yok. O yüzden değil sakatlar, kimse vergi ödemez. Kastedilen odur... Yani hiç bir avantajınız yok, neden ikinci el araç alasınız ki, diye düşünmüşlerdir

Tşk ederim oturanboğa şimdi şöyle;
MTV den muaf 2. el araç alabilirmiyiz anneme die sordum bana hayır 2. el araç özürlüye vermiyoruz dediler...ama biz vergiden muaf 2. el araç almak istiyoruz çünkü 1.eldeki araçlar bütçemizi aşıyor...

2. el araç eğer üzerinde sakat kişinin kullanımı için özel donanım varsa, veya %90 ve üzeri sakatlığı olan kişi üzerine tescilli ise (yani plakası damgalı ise) MTV'den muaftır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi kanununun 4. maddesi:
"Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malûl ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malûl ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar [motorlu taşıtlar vergiden müstesnadır]"

Üst Alt