Bunun aksini ispat et.Bu sitede bir daha yazı yazmayacağım.
Raman72,
Konu senin veya benim yazıp yazmamam değil. Yazdığımız sanal ortamda görüşleri ve fikirleri tartışyoruz. Ben "şimdiye kadar 1709 mesaj yazmışsın hepsi yalan yanlış" diyorum. Sizin görüşünüzün üzerine herhangi bir görüş yazılmayacaksa, site yöneticisine müracaat edin kimse yazmasın. Burası görüşlerin,fikirlerin, yönetmeliklerin tartışılıbileceği (fevri ve saldırgan olmadan) bir ortam. Siz dediniz ki bu böyle, ben de bu böyle değil böyle. Ortaya tek sonuç çıkıyor o zaman. Tebliğ tek, uygulama farklı. Çalışma belgesinden bahsediyorsunuz. Oysa ki 4857 sayılı iş kanunu;
"Çalışma belgesini düzenleyen İş Kanunu’nun 28. maddesine göre, işten ayrılan işçiye, işveren tarafından çalışma belgesi verilmelidir. Çalışma belgesinde, işin çeşidinin ne olduğu ve süresi belirtilmelidir. Zira, madde metninde çalışma belgesinden “işin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge” olarak bahsedilmiştir (6). Buna göre çalışma belgesi, “işveren tarafından işten ayrılan işçiye verilen ve işçinin işinin çeşidi ile süresinin gösterildiği belge” olarak tanımlanabilir." olarak tanımlıyor. Bu da çalışma belgesinin işten ayrılırken düzenlendiği sonucunu çıkarıyor.
Öte yandan "vergi dairesi kanuna uymayabilirmi" diye soruyorsun. Demek ki uymuyor. Müracaat eden işçi, cevap alan işveren, müracaatının sonucunu öğrenmek için vergi dairesi kapılarına gidip gelen yine işçi. 213 sayılı Vergi Usul Kanuna göre Vergi Daireleri yazılı müracaatlara yazılı cevap vermek zorundadır.
Burada herkes doğru olarak bildiklerini paylaşıyor. Ama ne yazık ki söyleminiz ve/veya yorumunuz, "Bu bilgi yanlış" cümlesiyle başlıyor. Siz biliyormusunuz ya da iddia edebiliyormusunuz ki yasalar, tebliğler türkiyenin her yerinde yanlış uygulanıyor ve bir tek sizin bağlı olduğunuz vergi dairesi doğru uyguluyor? Bu da demek oluyor ki, diğer illerin hiçbirisinde vergi indirimine müracaat edilmiyor ve sadece ve sadece istanbulda ikamet eden engelliler vergi indiriminden yararlanıyor.
Raman72,
Bu forumda herkesin herkesten öğreneceği çok şey var. Makri'ninde, Bulnes'inde, Oturan Boğa'nında, Raman72'ninde. Hiç kimsenin "OBDUSMAN" tavırlar içinde olması düşünülemez.