Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminde itiraz sürecini beklemeli miyim yoksa yeni raporla..?

ozi09

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Oturanboğa(Bülent bey) bu sorum size bilginize güveniyorumve yardımcı olmanızı rica ediyorum yol gösterilmesine ihtiyacım var.

ben 2012 11. ayda maliyeden aldığım sevkle Sağlıkkurulu raporu aldım G venöz yetmezliğive ortepedik oranlarımla ankaraya gönderdik ancak 4 ay sonra raporum düşürelerek geri gönderildi
daha sonrasında maliyeden bi beyin söylediğni yaparak Ankara sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yolladım
bununla ilgili hala bir dönüş olmadı ve ben yanlış bilmiyorsam 1 yıl sonra tekrar vergi indirimi için sevk alıp aynı hastaneden rapor alabiliryormuyum.

İtiraz ve mahkemesürecine göre bu yol bana daha uygun gibi geliyor ki itirazıma bile hala yanıt verilmedi ve tekrar aldığım raporla vergi indirimine başvursam sansım ne olur.
Eğer onama gelirse emeklilik şartlarım oluşmuş durumda hemen emekli olabilecekken mahkemeyle uğraşmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım raporum düşürülürken bihakem hastaneye bile sevk edilmemişim sadece oran düşürülüp hak edemez denmiş…
Vereceğinizbilgiler için şimdiden tşk ler

İyi akşamlar arkadaşlar daha öncede yazdım ama şimdi bakıyorum sorumu göremiyorum… o nedenle tekrar yazıyorum. Bende 2012 nin 11 . ayında maliyeden vergi indirimi almak için başvurdum ve %47 raporumu maliye Ankara sağlık kuruluna gönderdim ve 36 olarak geri geldi daha sonra maliyeden bir memurun demesi üzerine bir dilekçeyle itiraz ettim bazen bu olumlu netice verebiliyormuş şansımızı denedik halen bi yanıt yok eğer yine karar değişmez ise öğrenmek istediğim bır yıl dolunca tekrar başvurabiliyormuşuz sanıyorum vergi indirimi için yine aynı şekilde sevk alıp aynı hastaneden rapor alım gönderebiliyormuyuz. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Şimdiden tşk ler

dosyanızı takip edebileceğiniz bir numaranın yazılı olduğu kucuk kagit verdilermi size online takip edilebiliyor yeni uygulama sanırım gecen hafta muraacat etmiştim 2. kez ilkinde yoktu oyle birşey.

hayır bana yazdıysanız bi numara verilmedi.

ozi09 bence itiraz başvurusu yaptığınız deftardarlıktan itirazınızın ne şekilde sonuçlandığını araştırınız olmassa deftardarlığa yeni bir başvuru yaparak tekrar hastahaneye sevkinizi isteyiniz raporunuzda rahatsızlıklarınızın ayrıntılı olmasına ve cetveldeki oranlara uygun olmasına dikkat ediniz

tşk ederim... cevabın gelmesin 3 ay sürdü itiraz ne kadar sürecek bilemiyorum..hayırlısı bakalım

Benimde ilk 2012 başlarında raporum düşürüldü kabul edilmedi il sağlık müdürlüğü ile görüşüp yeni bir rapor aldım itirazda etmedim süreçde beklemedim ...
raporunuzu ayrıntılı yazdırın içine filmlerinizi koyun tabloya göre hastalıkların yazılmasını istiyorlar heyet başkanından rica ettim raporumu dr ların düzenlediği gibi yazsın burdaki memurlar kısaltmasın dedim yardımcı oldular raporum 3 hafta sonra onaylandı ...

liljan 1 yıl dolmadan başvurabiliyormuyuz ben 1 yıl geçmesi gerektiğini söyledikleri için 1 yılın dolmasını bekliyorum bu aradada itiraz ettim. Yine aynı hastanedenmi aldınız raporunuzu ...farklı bir hastanedenmi almak gerekiyor. yardımlarınız için tşk ler

Yazılı itirazda bulunmadım il sağlık müdürlüğü ile görüştüm onlar hastaneyi aradı tekrar vergi dairesine kayıt yaptırıp işlemlerimi tamamlayıp aynı hastaneden tekrar rapor aldım galiba 3 aya yakın bi zaman sonra aldım

bence bekleme dava aç derim ben beklemeden açtım ve 4 ay da sonuçlandı mahkeme dava aç bölge idare mahkemesine

merhaba gül hnm. 2012 nin 10 cu ayında heyete girdim.% 40 rapor aldım..rapor ankaraya gidip geri geldi.tabloya göre sınıflandırın diye..ben aynı hastanenin ortopedi bölümüne gittim..açıklamada sadece b91 polio sekeli yazıyordu..doktora oranı tabloya göre açıklamsını yazın dedim.ortopedi doktoru % 36 yazıp evrağı vergi dairesine geri gönderdiler..raporda ankaradan % 36 olarak geldi..benim şimdi ne yapmam lazım..heyetin % 40 vermiş olduğu raporu,neden ortopedi bölümü geri çekti..% 40 ı verende ortopedi bölümüydü..kafam çok karışık..il sağlığa itiraz ettim.benim hakem hastanesine sevk ettiler..şimdi ne olacak bilmiyorum.yeniden mi rapor alayım,mahkemeyemi vereyim.nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum.

iyi akşamlar arkadaşlar..
benim raporum 47 yle ankaraya gitti 36 olarak geri geldi 2012 kasımından beri uğraşıyorum maliyeden bi beyin söylemesiyle bir ay içinde itiraz dilekçesi yazdım 5 ay oldu onada cevap yok bugün tekrar gidip maliyeden sevk istedim veremeyiz dediler ...o birkere veriliyormuş benim merak ettiğim maliye itirazıma olumlu dönerse sıkıntı yok ama olurda itirazım kabul edilmezse ben birdaha vergi indirimine başvuramıyormuyum???tşk ler şimdiden

Velev ki sonuç olumsuz oldu, 5-6 ay sonra kendi başınıza hastaneden rapor alıp sakatlık indirimi için defterdarlığa bavurursunuz. Bu konuda hiç bir sınırlama yok.

katre-i matem, hangi statüde çalışansınız; memur mu ssk'Lı mı?

katre-i matem, 1 ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olmuşsan, vergi indirim hakkı alsan da almasan da erken emeklilik hakkına sahipsin. Ama bu tarihten sonra memur olmuşsan, o zaman emeklilik zamanı geldiğinde % 40 ve üzeri rapor alabilmelisin ki erken emekli olabilesin (bu durumda da bugün vergi indirim hakkı elde edip etmemenin bir önemi yok)

Selamlar.
benim vergi indiriminden düşerek gelen bir raporum var 47 yle gitti 36 yla geldi 7ay önce itiraz etmiştim siteden aldığım bir dilekçe örneğiyle ancak zaman uzayınca deftarlıkta bu kadar sürmez evraığınız takip edin diyince postaneden araştırdım Ankara ya teslim edilmiş ancak evrak kayıtta itiraz dilekçem görünmüyor ordakı memurun dediğii evrağınız kaybolmuş yada başka bir birime gitmiş olabilir diyor. Bu durumda maliyede bana sevk vermiyor ancak şu an sağlık durumumda değişilikte oldu başka rahatsızlıkta eklendi oranım şu an daha fazla olabilir . Ama sevk vermediği için hastaneden raporda alamıyorum bu durumda direkt gidip kendim bir sağlık raporu alsam bunla maliyeye başvurmak istesem kabul ederlermi yada ne yapabilirm 1 yıl oldu hala netice alamadım Tekrar itiraz etsem yine uzun bi süreç bekliycem belki red gelicek vs vs bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Böyle iki arada bir derede kaldım ısrarla sevk vermiyorlar once o evrağınızı bulun diyorlar 7 ay önceki evrağı nasıl bulabilirim? mümkün değil..yardımm lütfen

merhaba arkadaşlar benim geçen yıl alınmış venöz yetmezliği sağ ayak kısıtlılığı ve pankaretti tanını ve %46 olan raporum var ancak maliye raporumu düşürerek geri gönderdi itiraz ettim 7 ay bekledim bi cevap yoksonra bir telefon numarasına ulaşmayı başardım itiraz evrağım kayıtlara bile girmemiş tekrar itiraz edemiyorum maliyeden gelen düşürüldüğüne dair yazıyı dilekçemle birlikte yollamıştım.Bu siteden öğrendiğim kadarıyla tekrar rapor alıp başvurabileceğim konusunda ancak maliye ikinci kez sevk vermiyor itirazın sonucu gelsin diyor ama evrak kayıtlara bile girmemiş ve nerdeyse 1 yıl olacak benimde sağlık durumumda değişiklik oldu şeker de çıktı bende şeker dende oran alınmış bir rapor almak istiyorum oranım daha yüksek olacak diye düşünüyorum ancak tekrar bu sitede okudum mükerer rapor olmasın diye vermiyorlarmış ve maliye dişında nerden sevk alarak sağlık kurulu raporu için başvurabilirim. sizce bu işleri başarma şansım ne olur.=(

Ben olsam ilk önce gelirler idaresi başkanlığından konuyla ilgili resmi görüş (özelge) isterim: Özelge Sistemi
Böylece yeniden rapor alıp başvurduğunuzda bir sorunla karşılaşmayacağınız kesinleşir.

Daha sonra yetkili hastameler'den birinde yeni rapor alıp o görüşü de ekleyerek yeniden başvuru yaparsınız defterdarlığa...

günaydın arkadaşlardün maliyeye gittim geçen yıl raporum 46 dan 36 ya düşürüldü itiraz ettim oda ankara ya ulaşmamış şimdi tekrar itiraz etmek için duşurülen raporun evragı varsa alayım istedim ona gerek yok tekrar dilekçe yazın gönderin dediler bende diyorumki itirazıma alacağım yeni rapormu ekleyip göndereyim yoksa direkt itiraz edip beklemelimiyim.. bu süreçte ek bilgi olarak bişeyler alıp dilekçeye eklemelimi yada yeni bi rapor almayı başarabilirsem onuda eklesem onuda işleme alırlarmı..sizce ne yapayım

Şu anda defterdarlıkta evrağınız açık mı görünüyor? Yani bir başvurunuz işlemde mi acaba?

İşlemde değilse, evrak kapalıysa, o zaman sevk vermeleri lazım. Neden vermiyorlar? Siz itirazınızı vs. hiç karşıştırmadan "vergi indirimi için sevk istiyorum" dediğinizde ne diyorlar?

ömür boyu rapor olduğu için itiraz etmem gerekiyor mu ettim 7 aydır cvp yok dedim ordan cvp gelmeden size tekrar bi sevk veremeyiz dediler..
Bende itiraz dilekçemi gönderdiğim posta dekontuyla araştırmaya başladım
sağolsun ankara da telefonnuma cvp veren beyin yardımıyla itirazımın olumsuzlukla sonuçlandığını öğrendim ama yazı yazmaya gerek görmemişler ben de siz o yazıyı yazmadan bana sevk vermiyorlar dedim ve iki günlük ısrarım sonucunda yazımı yazdılar

yakında sanırsam deftarlığa ulaşır ve bende tekrar sevk alma şansına kavuşurum diyorum.
Ben oranıma ilave olarak şimdi bir operasyon geçiricem rahım alınması operasyonu bununda bir oranı varmış tekrar alacağım raporda bunuda ilave ettirsem katkısı olurmu nedersiniz. ??? oranımı yükseltmek açısından

HAdi hayırlısı bakalım. Timsahın barsaklarından almak zorunda kalıyoruz haklarımızı!!!

Rahim alınmasına da bir oran veriliyor olmalı. Sağlık Raporları forumuna yazın

aynen oyle oldu oturanboğa bakalım...yazıyı bekliyorum rahim alınmısına %15 gibi bi oran ancak bu oran bana vergi indiriminde katkısı olurmu? sonuçta tedavi sekli ama onu merak ettim eder se eğer operasyondan sonra yeni rapor alayım diyorum

Rapor için sistem kabul etmiyor

Selam arkadaşlar 2012 den beri vergi indirimi için uğraşıyorum ankaranın raporumu 34 düşürmesi nedeniyle itiraz etmiş cevabımı 8 aydır alamamıştım uzun bi yazışma ve telefon trafiğinden sonra itirazımın sonucunu olumsuz olarak aldım sağlık durumunda değişilik olması ve hastane tarafından uygun raporlama yapılması halinde tekrar başvurabilirsiniz ibareli bir yazı elime maliye bakanlığından ulaştı

şimdi bende maliyeden tekrar aynı hastaneye sevkimi aldım
şimdide hastane der ki sizin sistemde ömürboyu sürekli raporunuz var sistem kabul etmiyor ..

arkadaşlar böyle bir sorun yaşayan var mı ben burdan takip ettiğim kadarıyla aynı hastaneden 6 ay sonra bile rapor alabilen arkadaşlar varken bana neden böyle bişey söyleniyor doktorlarım o hastanede hiç bilmediğim rahatsızlığımı takip etmeyen doktorlara gitmek yerine sağlık durumu bilen kişilerden rapor almak varken neden sistem beni bu şekilde zorluyor

öğrenmek isteğim hiç böyle bişey yaşayan varmı varsa bunu nasıl aşabilirim. cevaplar için şimdiden tşk ler.

Bizde hiç bir standart yok! Ya da bir şekilde varsa, her açıdan vatandaşın aleyhine bir standarttır. Temel kural bu Allah'a şükür!

Ben olsam, elimdeki sevke güvenerek başhekime ya da kurul başkanına çıkar, onun devreye girmesini rica ederdim. Çünkü belli ki rutin prosedürde o hastane size yeni bir rapor vermeyecek...

tşk ederim yanıtınız için ama benim anlamadığım sitede bir süre üyenin aynı hastaneden sürekli raporu olmasına rağmen 6 ay sonra tekrar rapor alabildiğini okuyorum..o yüzden bana çok anlamsız geldi inat edicem zatende gerçekten bi uygulamada varsa bilmedğim boşa kürek sallamak istemedim..

Katı bir kural olsa, dediğiniz gibi, hiç kimse alamamalıydı; ama alıyor! Onun için, bir şekilde ısrarcı olup işinizi halletmeye çalışın bence de.

tamam tşk ler...gelişmelerle ilgili bilgi vericem...

Üst Alt