Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimin onaylandı. Emeklilik şartlarım nedir?

ismail53

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

1999 yılında geçirmiş olduğum beyin kanaması nedeniyle 2019 yılında engelli raporı alabileceğimi öğrendim. Vergi indirimi için rapor aldım, başvurdum %52 olan raporumu Ankaradaki kurul %36 ya düşürüp dereceye giremediniz dedi. Yeniden rapor aldım. %48 raporu bu defa %24 e düşürdüler. Bu sefer dilekçe yazarak itiraz ettim. Bir yıl takip ettim bezdim peşini bıraktım. Üzerinden iki yıl geçti iş olsun diye evise girdim bir baktım üç ay önce dilekçeme cevap vermişler raporu %46 onaylamışlar. Benim geçmişe dönük vergi indirimi emeklilik talebi gibi bir hakkım olur mu? 3 yıldan fazladır uğraşıyorum.

OturanBoğa

Merhaba,

Vegi indirimim 3 yıl sonra resimdeki gibi onaylandı.

Reddedilen 2. Raporuma raporuma dilekçe yazmıştım. Dün aylar sonra öylesine evise girince başvurumun 3 ay önce dilekçe nedeniyle onaylandığını gördüm. Emeklilik için günüm 2018 tarihinde dolmuştu. Pazatesi unkapanına başvuracağım. Bir avukat yazıdaki 03.10.2019 tarihi itibariyle emekli maaşı talep edebileceğimi söyledi. Böyle bir durum var mıdır? Ayrıca daha önce @OturanBoğa nın bir yazısında başvuru yapılırken malülen değil de başka bir isimle başvuru yapılması gerektiğini okumuştum. Kademeli mi öyle bir isimdi. Malülen olunca düşük maaş oluyor diye geçiyordu. Bilgisi olan var mıdır.

yüzde 48 i nasıl 24 e düşürüyorlar anlayamıyorum.böyle bir yetkileri varmı

ismail53

Bence önce emekliliğe başvurun o hakkı kazanın, sonra geçmişe dönük koşturmak isterseniz koşturun. Ama bana sorarsanız olmaz o iş. vergi indiriminizi reddeden SGK değil zira...

Üst Alt