Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi tutarları nasıl uygulanıyor?

2f1b

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Aşağıda belirtilen tutarların (800,00 TL vs.) yıllık mı yoksa aylık tutar olarak mı verilmektedir? Konu hakkında beni bilgilendirmenizi rica ederim.

---
Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2013 takvim yılında uygulanmak üzere;

Birinci Derece Sakatlıklar İçin: 800,00 TL
İkinci Derece Sakatlıklar İçin: 410,00 TL
Üçüncü Derece Sakatlıklar İçin: 190,00 TL

olarak tespit edilmiştir. Yani bu miktarlardan gelir vergisi kesilmeyecek.

Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (%80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,
Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (%60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,
Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (%40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.
---

800 TL hepsini vermiyorlar 800 TL üzerinden hesap yapıyorlar.
Ben üçüncü dereceden yani 190 TL kısımdan vergi indirimi alıyorum onun netide kabaca 30-35 TL bir ödeme olarak bodroma yansıyor.

Vergi indirimindeki en büyük kazanç erken emeklilil hakkıdır.

tam olarak %40, %60, %80 1.2.3. kademe dıyoruzda, bunların herbırının net eklentısı neye tekamül ediyor arkadaslar ?

yukarda ki lıste ınsanı yanıltıyor.. tşkler

O miktarlar aylık gelir vergisi matrahından düşülecek tutarlardır,ödeme miktarı değil.

o miktarların %15 i elinize geçen tutardır.3.derece için matrah 19 tl. dir.190 tl.nin %15 i olan 28,5 tl.maaşınıza yansır.

Üst Alt