Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi süreli de olsa SGK süresiz emekli eder mi?

ykp1903

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.

" vergi indirimi süreli de olsa sgk süresiz emekli eder."
benim yaş 49 yaştan dolayı 6,5 yıl vardı emeklilğe. temmuz ayında 5 yıl %42 engelim onaylandı. emekliliğim süreli midir? süresiz midir? nasıl öğrenebilirim. benim rapor süresi dolana kadar eyt falan çıkmış olacak diye süresiz yapmış olabililer mi?

bilgi için teşekkür ederim.

" vergi indirimi süreli de olsa sgk süresiz emekli eder."

böyle bir durum olduğunu okudum. benim durumunda biri için süresiz emeklilik olabilir mi? birde böyle bir şey olup olmadığını nasıl öğrenebilirim.

ykp1903

Olabilir tabii. Ama bunu önceden bilmek mümkün değil. Emekli olduğunuzda size bildirilir bu.

cevap için çok teşekkür ederim. emekli oldum. bu ayın 20 sinde ilk maaşımı alacağım ancak sgk göndereceğini söylediği mektubu halen yollamadı.

OturanBoğa

Selam abi benim rapor 5 yıl süreli vergi indirimi süresiz ve Emeklilikte kontrol istemedi sgk ama rapor süresi bittiğinde sgk Emekliliği kafasına göre kesebilirmi yâda sadece vergi indirimini mi dikkate alır Rapor çıkarmak meşaketli olduğu için hiç bulaşmamak dahamı iyi anlamadım
Saygılar abi

ykp1903
SGK artık evrak göndermeyecek sanırım. Henüz uygulama başladı mı bilmiyorum. turkiye.gov.tr'den takip edebilirsiniz.
ercan 34
SGK kontrole çağırmadıysa yok demektir. Ne raporun ne de vergi indirim hakkının süreli-süresiz olmasının bir önemi var.

sgk nın emeklilik için kontrol istemediğini nasıl öğrendiniz?

Eve gelen mektupta kontrol yok yazıyor sana mektup gelmedi ise Emeklilik başvurusu yaptığın SGK ya gidip öğrenebilirsin
Evraklarını kontrol edip cevap verirler kontrol var yâda yok diye

bilgi için çok teşekkür ederim. mektup ne kadar sürede geldi acaba:) bana gelecek dediler gelmedi ayın 20 sinde ilk maaşı alacağım inşallah.

bekleyeyim senin gibi 5 sene verdiler banada. %42 raporum var. normal emekliğe 6,5 sene vardı.

ykp1903 merhaba
emeklilğin hayırlı olsun.arkadaşım kontrol var mı yok mu onu öğrenmen için ALO 170 İ ara sana bilgisini verirler.

bir de sgk giriş tarihin kaç sende mi EYT lisin?
bende EYT liyim.ve süreli emekliyim.

çok teşekkür ederim. seninde emekliliğin hayırlı olsun. eve eyt lyim. 1996 idi sgk girişim. normal şartlarda 6,5 yıl vardı. %42 ile 5 yıl sürekli vergi indirimi aldım. araştıracağım. teşekkür ederim cevap için

Emeklilik hayırlı olsun :) Kontrol şerhi koyuldu mu emeklilikte?

vergi indirimi onay yazısında 5 sene sonraya yani 20.06.2027 de kontrol istenmiş. sgk dan gelecek denen mektup gelmedi:) çok teşekkür ederim. emekliliği anlamadım henüz iş yeri bırakmadı çalışıyorum :) ama iki aydır ayın 20 si sabahı hesaba para gelmesi değişik:) ayrıca bu platform için yaptıklarınızı takdir ediyorum selam ve saygımla :)

ykp1903

Hayırlı olsun şimdiden sağlıkla harcayın
Aynı duyguları 7 aydır yaşıyorum ve işyerinde çalışmaya devam ediyorum her ayın 26 da sanki biri borç para gönderiyor hesaba😀
Çalışmaya devam ettiğim için Emeklilikten bişey anlamadım

çok teşekkür ederim:) sende sağlık mutluluk ile harca :) çalışmadan olmaz çalışmaya çalışmak için ihtiyaç var valla :)

ykp1903

Aynen öyle dostum hele de bu zamanda ekmeğin 5 tl olduğu zamanda çalışmazsan açsın
ALLAH herkese iş aş huzur nasip etsin inşallah
Saygılar...

ykp1903

süreli raporlar adı üstünde süre bitince yenilersin sgk süreye bakar yeni rapor ister.yani süreli raporlar süreli emekli olursun

hocam onu anladım :) benim durumda rapor süresi bitince eyt çıkmasa bile emekli olunmuş gibi oluyorya o bakımdan dedim :)

Üst Alt