Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi nedir? [Soru]

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
Sürekli vergi indirimiyle ilgili bişeyler var!
merak ettim, şu soruları ? Tecrübeli arkadaşlarımızdan cevaplamasını rica ediyorum, teşekkürler
1-vergi indirimi nedir?
2-vergi indirimi ne işe yarar
3-vergi indirim kartı bir işe girmeden de alınabilirmi?

1)Vergi indirimi: Gelir Vergisi Kanununa göre çalışan engelliler için,kendilerinden kesilen vergi tutarlardan sakatlık derecelerine göre indirim yapılması anlamına gelir.
2)Vergi indirimi daha fazla maaş almanıza ve engelliler için erken emeklilik hakkınızın doğmasına sebep olur.
3)Vergi indiriminde, vergi kartı yoktur.Sağlık Kurulu raporun %40 ve üstünde olumlu çıkması durumunda vergi indirimi hak edilmektedir.

Raman72,
Sözünü ettiğiniz indirim, vergi tutarınıdan değil vergi matrahından indirilmez mi?

Raman72,
Sözünü ettiğiniz indirim, vergi tutarınıdan değil vergi matrahından indirilmez mi?[/quote]
Makri:aylık vergi matrahınızdan düşecek.Örneğin aylık vergi matrahınız 600 YTL ise sakatlık dereceniz 3.derece ise 600-150=450 YTL üzerinden verginiz hesaplanacaktır.150 YTL lik verginin size net yansıması 22,50 YTL olacaktır.

arkadaşlar diyelim ben 500 ytl maaş alıyorum. vergi indiriminden yararlanırsam ne kadar alacam

Engel derecenize bağlı olarak değişir.

suskun62,

Öncelikle sizin aldığınız 500,00 ytl'nin brüt mü, net mi olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çünkü ödeyeceğiniz Gelir vergisine ulaşabilmemiz için bu rakamı bilmemiz gerekiyor. Ve ayrıca Ufukalpi söylediği gibi engel derecenizi de bilmemiz gerekiyor.

Üst Alt