Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile süresiz emekli olanlar bu yeni düzenlemeden zarar görür mü?

elvis7703

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Oturan boğa hocam

Merhaba süresiz %70 vergi indiirmden 2023 emekli oldum bu beni etkiler mi yapmam gereken bir şey var mı teşekkür ederim

Sizinle hiç bir ilgisi yok çok şükür. Sadece kontrole çağırılma durumunda canınız sıkılabilir, ama o da şu anda net değil. Ne olacağını zaman gösterecek.

Hocam şimdi bu yeni kanunla %40 ve üzerini tek hastalikta mı istiyorlar doğru mu anlıyorum?

Merhaba,
Ben 2020 yılında %30 kalp damar %27 fizik toplamda %49 raporla emekli oldum raporum süreli olduğu için yenilemek amacıyla hastaneye gittim oranı 35 e düşürdüler itiraz ettim şimdi yine kurula giricem yine düşük çıkarsa emeklilik iptal mi olacak bu akla mantığa sığıyor mu bu yaştan sonra nerde iş bulucam nasıl gecinicem ehliyette b engelli ölelim istiyorlar heralde

@osman kr,

ALLAH BELALARINI VERSİN.......bela okumak mahkemede cezaya tabi değil....LÜTFEN CİMER E DE YAZIN.......SAHTE RAPOR , PARAYLA ALINMIŞ RAPORLAR YÜZÜNDEN BİZİM GİBİLER mahvoldu

@osman kr,

Geçmiş olsun kardeş, malesef inş tekrar alırsın istediğin yüzdede engelli raporu, yasa sizleri mağdur etti malesef . Burayı iyi takip edip , sonuçları yazarsanız çok iyi olur.

Şöylede bir durum var ben de 2023 haziran ayında %42 rapor ile 2003 giriş 4240 gün ile süresiz rapor ve vergi indirimi ile emekli oldum. İş yerinde sgk lı olarak çalışmaya devam ediyorum yarın SGK Süreklide olsa da kontrole çağırsa %40 altında kalsak emekli olduktan sonra ödenen sgk primleri de günden sayılmıyor oda bir mağduriyet doğuracak.

Emekli olduktan sonra örnek veriyorum 1000 gün daha SGK olarak çalışmışsın ama o günler sayılmıyor olacak. Yarın 2008 öncesine erken emeklilik getirirler bu sefer de prim günün tutmaz şaka gibi arkadaş etmeseydin emekli o zaman başlı başına mağduriyet.

@reciss,
Bu hafta içinde sanırım herşey belli olacak ama yine sorun çıkarır salar da hukuki yollara basvurucam çok saçma akla mantığa sığmayan kararlar aliniyor adamı olan parası olan gayri mesru yollarla alinmis raporların iptali için ugrassinlar bizden ne istiyorlar birde arkadaşlar hakkiniz olan için mücadele edin ben bunun için uğraşıyorum kestirip atmak istediler fakat ben var olan rahatsızlığımin ispatini yapmakla uğraşıyorum adamlara ve bunuda kanitlayacagim sonucu da buradan paylaşacağım

Merhaba bilgi vermek için yazıyorum,ben sgk gittim özel bir Bankada çalışıyorum Bankadan emekli olacağım için sgk beni hastaneye sevk etmeyeceğini beyan etti. Sizin Sgk da yapılacak herhangi bir işleminiz yok dediler😑 iyice çorba oldu herşey

@OturanBoğa

Merhaba 2006 girisliyim. bende 2024 Haziran ayinda süresiz raporla %69 emekli oldum.Multple skleroz ve omurga kırığı.Yeniden mi heyete gireceğiz ?

@generalmarco,

hocam süresiz raporu olanlara bir şey yok .içiniz rahat olsun şayet biri şikayet eder yada başka bir sebeple kontrole cagirabilirler şuan için öyle bir seyin olacağını kolay kolay zannetmiyorum tabi burası Türkiye orası ayrı konu

Üst Alt