Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik için çalışmadan süreyi bekleyebilir miyim?

hcm

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

%65 engelliyim, vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum (süresiz indirimim var) ancak işimden ayrılmak üzereyim. Emeklilik süresini doldurmadan son 3,5 yıl kesintisiz çalışma gerekliliği gibi bir şey duydum. Aslı var mıdır? Yoksa yılım dolduğunda işe girip (primim doldu 18 yılın dolmasını bekliyorum 3,5 yılım kaldı) bir kaç ay çalışmam yeterli olur mu?

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

hcm

Merhaba,yazınızdan anladığım kadarıyla Engelli Vergi İndirimi belgesi aldınız.

Engelli Vergi İndirimi ile emeklilik işlemleri (01.10.2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan 4A-İşçi statüsünde çalışanlar) için SGK kurumuna başvurduğunuz zaman çalışıyor olma şartı bulunmamaktadır.

Sizin belirtiğiniz ve duyduğunuzu ifade ettiğiniz son 3,5 yıl kuralı (1.261 SGK prim günü) şöyledir ki;

01.10.2008 tarihinde ilk defa sigortalı olarak işe başlayan arkadaşlarımız toplam SGK primlerinin son 3,5 yılına tekabul eden son 1.261 SGK primi hangi statüsünde ise (4A-İşçi,4B-Bağkur,4C-Devlet Memuru) o statüden emeklilik hakkı kazanmasıdır.

Sizin mevcut toplam SGK primlerinizin son 1.261 günü 4A-İşçi statüsünden ise Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkınızı kullanabilirsiniz.

Son 3,5 yıl kuralı (1.261 SGK prim günü) kesintsiz çalışma veya çalışma ile durumunu değil yukarıda bahsettiğim gerçekleşmiş veya gerçekleştirelecek bir çalışmada SGK sigorta statüsünü belirleme işlemidir.

Saygılar.

Erken emeklilik hakkında..

Merhabalar ben kronik epilepsi hastasıyım 2004 sigorta girişliyim..
2013 yılında yüzde 40 süresiz engelli raporu alıp akabinde hemen vergi indirimine baş vurdum ve süresiz onaylandi..
Bir bankada engelli kadrosunda ise başladım o tarihte..
Bir ay önce haksız elim bit sebepten dolayı işten ayrıldım.
Normal de primim çoktan doldu sene bekliyorum tam 2 senem kaldı..
Merak ettiğim emeklilik tarihine kadar çalışmak zorundamıyım sigortalı olarak ..
Ve çalışırsam illaki engelli kadrosu olmak zorundamı normal işte çalışsam emekli olamıyor muyum bunu merak ediyorum..
Herkese şimdiden teşekkür ederim..

MuTanG
çalışmasanız da olur gün sayınız tamamsa çalışma yılınız dolunca emekli olursunuz. benim bildiğim öyle bir şart yok engelli değil normal kadroda da çalışabilirsiniz.

MuTanG

Ne çalışma şartı söz konusu ne de çalışılırsa engelli statüsünde olmak önemli. Her ikisi de emeklilik için sorun değil.

Çok teşekkürler arkadaşlar, içimi rahatlattınız.

Engelli emekliliğinde çalışma yılı tamamlanmadan emekli olamazsınız

20 yılsa 20 yılı tamamlamak şart
18 yılsa 18 yılı tamamlamak şart

çalışma hayatımın 17 yılındayım %45 3 cü derece vergi indirimim var kalmış 3 yıl gibi süre çalışmadan emekli mi olacağım :) öyle bir şey yok o 3 yıl tamamlanacak prim le de alakası yok engelli emekliliğinde aslolan çalışma yılıdır....Tamamlanmadan emekli olamazsınız

Günüm doldu zaten, 18 yılın tamamını çalışsam 6480 gün yapar, ama emeklilik şartı 18 yıl 4000 gün.

Üst Alt