Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekli olan biri EYT ile emekli olabilir mi?

enkfay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bana 2019 yılında vergi indirimi ile yaşlılık emekli aylığı bağlandı , ama her yıl kontrol muayenesi olmak zorundayım. Aylık bağlandığı tarihte prim ve çalılma süresi zaten dolmuştu,yani o tarihte de EYT kapsamında idim. Kontrol muayenesi olmamak için yeni çıkacak yasa ile EYT kapsamında emekli olabilir miyim ? EYT ile emekli olursam emekli aylığım düşer mi yoksa aynı maaşla devam eder miyim?

Şartların uygunsa eyt den başvuru yapabilirsin.

EYT kanunu çıkarsa vergi indirimi ile emekli olan biri normal emekliliğe dönebilir mi. Maaşı düşer mi. Böyle hep kontrol muayenesi gelecek diye diken üzerinde durmak yerine normal emekli olmak mantıklı bence. Birde Eyt ile emekli hakkı kazananlara da kontrol muayenesi gelirmi acaba bilgisi olanlar yazarsa sevinirim
OturanBoğa

Merhaba detaylı bilgisi olan varsa yazabilir mi , önemli bir konu ,hatta çok önemli bir konu destek lütfen

merhaba
Ben vergi indiriminden 3yıl sureli emekliyim.aynı zamanda EYT liyim.normal emeklilik şartlarım tutuyor.
bu konuyu ssk gorevlisine sordum.'senın emeklilik şartların tutuyor. ama suren 2026 yılına kadar vergi indiriminden emeklisin.kontrol tarihinde hastaneye gitmezsin. suren bittiğinde sanki yeniden emekli oluyormuş gibi başvurursan normal emekliliğe gecebilirsin.'dedi.maaş aynı olur.yada az miktar düşük olur.dedi.
yani arkadaşlar benım gibi EYTşartları tutanlar suresi bittikten sontra başvursunlar.kontrol stresinden geriliminden kurtulurlar.

Üst Alt