Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvurdum, sonuç ne kadar sürede belli olur?

harput

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bende bir ilde devlet memuruyum ortaspedik özürlüyüm .İş yerinin uyarısıyla aralık ayında %60 rapor aldım ve hastane biz defterdarlığa göndereceğiz dedi. ama halen bir cevap alamadım. kurumuma sordum ama kurumun da haberi yok.. Bu bilgi ne zaman ulaşır iş yerine ve bu kadar uzun sürmesi doğal mı Benim yapamam gereken birşey varmı?
Bu raporun 2 derece özürlü olarak maaşıma ne kadar etkisi olur.Bekarım yani bakmakla yükümlü olduğum kimse yok. bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler...

4-6 ayda belli olur. Hastane Ankara'ya gönderiyor raporu... Başvurduğunuz defterdarlık işyerinize bir belge gönderecek ve siz de sonuçtan o zaman haberdar olacaksınız.

Maaşınız 45-50 YTL artar (asgari geçim indirimi dahil)

Hayır.Asgari geçim indirimi hariç 45,00 ytl artar.Asgari geçim indirimindende faydalanırsınız.

asgari geçim indirimöi ne oluyor ki :(

Daha önce çalışanlar yaptıkları harcamalara göre fiş toplayıp,işyerine ibraz ederlerdi.İşyeride kanuna istinaden toplanan faturaların miktarına göre çalışanları vergi indiriminden faydalanırlardı.Yeni yasayla bu kalktı.Yerine Asgari Geçim indirimi geldi.Asgari Geçim İndirimi nedir?
Asgari Geçim indirimi;Ücretin gerçek usûlde vergilendirilmesinde asgarî geçim indirimi uygulanır.Asgarî geçim indirimi; ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgarî ücretin yıllık brüt tutarının; mükellefin kendisi için % 50'si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eşi için % 10'u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere; ilk iki çocuk için % 7,5 diğer çocuklar için % 5'idir. Gelirin kısmî döneme ait olması halinde, ay kesirleri tam ay sayılmak suretiyle bu süreye isabet eden indirim tutarları esas alınır. Asgarî geçim indirimi, bu fıkraya göre belirlenen tutar ile 103 üncü maddedeki gelir vergisi tarifesinin birinci gelir dilimine uygulanan oranın çarpılmasıyla bulunan tutarın, hesaplanan vergiden mahsup edilmesi suretiyle uygulanır. Mahsup edilecek kısmın fazla olması halinde iade yapılmaz.

peki ben asgari geçim indiriminden faydalanacakmıyım ben 8 aylık memurum ve bakmakla yükümlü olduğum kişi yok

bakmakla yükümlü kişiyle mükellef olmadığınız için,eğer %60 vergi indirimli raporonuz onaylanırsa,alacağınız sakatlık indiriminden sonra asgari geçim indiriminden faydalanabileceksiniz.

hala benim vergi indirimi için başb-vurumdan bir haber gelemedi ne olumsuz nede olumlu
aralık ayından bu yana bu kadar uzun sürmesi doğal mı sizce
b,illen bir arkadaşımız bilgilendiririse çok sevinirim
ben o kadar eziyeti boşuna mı çektim :(
:( :( :(

1 seneden fazla bekleyenlerde var.Biraz sabır. :wink:

Valla ben istanbuldan başvurduğumda bana 3 ayda cevabı gelir dediler. Ve hakikaten 1-2 gün sapma ile 3 ayda geldi.Ama diğer arkadaşların dediği gibi sabır

hayır arkadaşalr eğer 6 ayı geçerse mutlaka maliyeye gdin hastane yanlışlıkla muhasebeye gönderiyo ve evrak işlem görmüş gibi kaldırıylıyor . bir yıldan fazla bekelyen arkadaşalr çalıştığı ilin defterdarlığına gitisin durumunu anlatsın onalr yönlendiriyor. benim rapaoru anakaraya gitmeden kaldırılmış. gidip sorunca hata olmuş dediler yeniden gönderdiler.
cevap 3 ay içinde gelir dediler .
uzn süğre bekleyenler boşuna beklemesin gidip sorsun hemen

harput' Alıntı:
peki ben asgari geçim indiriminden faydalanacakmıyım ben 8 aylık memurum ve bakmakla yükümlü olduğum kişi yok

Bakmakla yükümlü olduğunuz biri olmasa bile sadece kendinize ait en düşük 45 ytl asgari geçim indirimi alabileceksiniz.Özel sektörde uygulma böyle.Kamuda da böyle olduğunu düşünüyorum.Ayrıca %40 rapor alt sınır olup bunun üzerinden vergi indirimi uygulanır.

ROMEO' Alıntı:
Arkadaşlar ben işten ayrıldım vergi indiriminden yararlanıyordum. tekrar işe girdiğimde yine rapor almam gerekiyormu_?
:?

Tekrar rapor almana gerek yok eski raporun geçerlidir.

LODOS DENİZCİSİ' Alıntı:
harput' Alıntı:

Bakmakla yükümlü olduğunuz biri olmasa bile sadece kendinize ait en düşük 45 ytl alabileceksiniz.Özel sektörde uygulma böyle.Kamuda da böyle olduğunu düşünüyorum.Ayrıca %40 rapor alt sınır olup bunun üzerinden vergi indirimi uygulanır.

Peki ben şimdi hem vergi indirimiden 45 ytl hemde asgari geçim indiriminde 45 ytl ayrı ayrı mı alıcam yoksa her ikisi için aylık sadece 45 ytl alıcam ?

Maaşından hesaplanan gelir vergisine göre örneğin 80 ytl gelir vergisi hesaplanmış olsun.Bunun 45 ytl si AGİ için 35 YTL si Vergi indirimi için alacaksın.Bu şekilde gelir verginin tamamı paylaştırılmış olacak.Normalde vergi indirimin fazla çıkar fakat AGİ de asgari 45 YTl düşülebeildiği için bakiye kalan Gelir vergini olan 35 YTL Vergi indirimi için kullanılır.

peki 10/2 dereceli memurun ne kadardır hesaplanan gelir vergisi

harput' Alıntı:
peki 10/2 dereceli memurun ne kadardır hesaplanan gelir vergisi

Gelir vergisi hesaplanırken değişik veriler kullanılır.Bu veriler elimizde olmadığı için bunu hesaplamamız mümkün değildir.Devletin verdiği maaş bodrosundan bir sonuca varabiliriz.

anladım peki hangi veriler lazım bunaları bilirsem yazabilirim. 4 ay önceki bodrom elimde
tşk ederim

Üst Alt