Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için başvuracağım. Oranın düşürülme ihtimali var mı?

iso.1990

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım belki konu daha önce açılmış olabilir görmedim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Engelli raporumu yeni aldım (%40) bir şirkette engelli kadrosundan işe girdim ilk ay SGK'am yattı, vergi dairesine gidip de vergi indirim hakkından yararlanmak için gerekli evrakları toparladım fakat şöyle bir sorun var;
1-Evraklar Ankara'ya gidiyormuş, Ankara da bu raporumun oranını düşürüyormuş sizce böyle bir oran düşürme ihtimali var mıdır?
2-Vergi dairesine gidip de başvurumu gerçekleştirdikten sonra oranım düşmez ise şayet kaç ay beklerim ve bana ne gibi bir faydası olabilir? ( Erken emeklilik için ve vergi indiriminden doğacak ücreti maaşıma yansıtmaları için )
3-Erken Emekli olabilmek için vergi dairesine başvurmam şart mıdır?
4-Birde ben engelli haklarını bilmiyorum nereden öğrenebilirim?
İyi günler diliyorum...

Kardeş vergi indirimi erken emeklik olmanı sağlar vergi indirimine başvurman ankarada engelli oranın düşürürse bu senin sadece vergi indirimi alamayacağın anlamına gelir engelli haklarından yararlanmani etkilemez engelli hakları internete yaz çıkar yanilmiyorsam 2 ay içinde vergi indirim sonucun cevabı gelir

Teşekkür ederim. Yani benim anladığım şu emeklilik için müracat edicem vergi indirimi için yani ankara rapor oranımı düşürse de elimdeki rapor oranı düşmeyecek benim anladığım kadarıyla doğru mudur?

emeklilik icin basvuru yapmicaksiniz.vergi indirimi icin basvuru yapacaksiniz.ankaradan oran dussede ciksada bulyndugunuz pozisyonu koruyacaksiniz.sadece 32 tl ya alicaksiniz yada almicaksiniz.

-Peki malülen emeklilik için vergi dairesine başvurulmuyor mu? (Tabi emekliliğime daha çok varda)
-32 tl için mi sadece başvurmuş oluyorum kabul edilirse eğer. Kafam karıştı biraz k.bakmayın.

Bak kardeşim eğer vergi indirimi alırsan maaşına artı 32 tl daha yansıyacak ve erken emekli olman icin vergi indirimi şart eğer vergi indirimi alamazsan rapor oranı düsürülürse senin diğer engelli hakların etkilenmez engelli haklarindan gene yararlanirsi inşallah anlamissindir iso.1990

Anladım çok teşekkür ederim yani %40 olan raporum etkilenmiyor hiç bir şekilde.

içerişehir bu 32 tl tam olarak hangi formülden geliyor, asgari ücret alan da ayda 4 bin alan da 32 tl mı muaf oluyor %40 engel oranına sahip olmak koşuluyla?

Arkadaşlar durum şu,eğer 3.derece(40-59) vergi indirimin varsa devlet senin aylık kazancının 210 tl.sinden gelir vergisi almıyor.Yani 210*%15;31.5tl , eğer gelir vergisi oranı %20 ye girmişse 42tl,eğer gelir vergisi %27 ye girmişse 56.7 tl avantajınız olur.Eğer vergi indiriminiz 2.derece ise (60-79) 470 tl.den gelir vergisi almıyor devlet.1.derece(80-100) ise 900 tl.den gelir vergisi almıyor devlet.
Ayrıca bunlardan yararlanmak için hastaneden rapor almak yetmiyor.Alınan raporun Ankara sağlık kurulunda onaylanıp 1.-2. ve 3.derecelerde vergi indirimi olarak alınması gerekiyor.Vergi indirimi almayan bu indirimlerden maalesef yararlanamıyor.

Üst Alt