hikaye şöyle..
bir engeli arkadaş vergi indirimi için başvurur...
özellikle hakem hastanelistesinde olan hastanelerden sevk için. biri secilir(((şili etval)(nedeni saglam rapor ve direk hakem hastane olmasından.))
vergi dairesinnin gönderdiği sevk kagıdın da özellile şu ibere vardır...
aglık kurulu raporu ,ve aslı.ve yapılan tetkık bılgılerı hataya elden verılşmeyıp posat yoluyla vergı daıremıze gonderılmesı talep edılır....
buraya kadar hersey normal ve olağan....
hastaneye baş vurulur 3 ay sonrasına randevu alınıp..tek tek branj dok tor larıyla gorusulup(bın bır zorluklarla işyerınden devalarca ızın alrak.iş bılmeyen doktor ve memur larla ugraşarak )..rapor alınır...
5 adet rapor cıkar...
bunlardan 2 sı vatandaşa...1 ı hastanede 2 sıde vergı daıresıne gıder...(o ıkısının 1 vergı daıresında-diğerı ankaraya gider.)
..
bir ara özet=zıhnıyetı anlatmak ıcın...
konuya donecegim
vatan daşa sen engelisin derler iş vermez ler özel sektorde,,,kız vermezler..askere almazlar...vs.vs bın turlu işkence hor gorme...
rapor almaya gıdersın bu seferde..sen saglam sın derler...bın turlu ezıyet.sen yalancısın .koc gıbısın utanmıyon mu bızı kandırmay vs vs.muhabeti..
muayene sırasın da doktorlar sana potansıyel yalan cı gıbı davranır.yuz kez gıt gel yapar..yılmazsın ve raporu.almak ıcın tum yıldırmaları asıp..muayenelrı tamam larsın...
son gun raporun sıze verılen 2 nushasını alırsın ki...
bir de ne goresin raporun umdugun oranda degıl...(doktor san takmış..yad kastı olmayan bir hatadan dolayı oran eksık...
oradakı sekreterliğe dersın yanlış...
oda itiraz et der....
soru m şu...
1 -dıyelım ılsaglık mudurlugune ıtıraz edecen....
ama diğer rapr coktan vergi dairasıne gonderılıyor...
sen il saglık mudurlugune ıtıraz ve sonucu alanadek..diğer rapor coktan anlkara yolarında...
oradakı raporda duser ??yada dusmez..onuda en az 3 ay sonra öğrenecen...
satı hakem hastaneden aldıgın rapora nasıl ıtıraz edecez.??
yada ankarayı bekleyıp öylemi itıraz edecez...
hoca mısalımı ya tutarsa??
kanunen yada tecrubesı olna varmı??
BANA SORAN ARKADAŞA
ben;
--ben ce ses etme ankaraya gıtsın gelsın ondan sonra ıtıraz et...dedım ..
arkadaş;
--oda abı saten hakem hastane eksık hesaplamış.merkez de ya dusurur ya onar...vakıt kaybı dedı...
ben;
--ıyıde sen hastaneye ıtıraz etın ..ilsaglık kurulu senı başka hakem hastaneye nasıl gonderecek...
dıyelım gonderdi..sen tekrar rapor alacaksın...
busefer ankarana gelen raporla celışki olacak...
onada itiraz etsen oda başka hakem haastaneye gonderecek..vs.vs.
yani işin için den cıkamdık....
bir engeli arkadaş vergi indirimi için başvurur...
özellikle hakem hastanelistesinde olan hastanelerden sevk için. biri secilir(((şili etval)(nedeni saglam rapor ve direk hakem hastane olmasından.))
vergi dairesinnin gönderdiği sevk kagıdın da özellile şu ibere vardır...
aglık kurulu raporu ,ve aslı.ve yapılan tetkık bılgılerı hataya elden verılşmeyıp posat yoluyla vergı daıremıze gonderılmesı talep edılır....
buraya kadar hersey normal ve olağan....
hastaneye baş vurulur 3 ay sonrasına randevu alınıp..tek tek branj dok tor larıyla gorusulup(bın bır zorluklarla işyerınden devalarca ızın alrak.iş bılmeyen doktor ve memur larla ugraşarak )..rapor alınır...
5 adet rapor cıkar...
bunlardan 2 sı vatandaşa...1 ı hastanede 2 sıde vergı daıresıne gıder...(o ıkısının 1 vergı daıresında-diğerı ankaraya gider.)
..
bir ara özet=zıhnıyetı anlatmak ıcın...
konuya donecegim
vatan daşa sen engelisin derler iş vermez ler özel sektorde,,,kız vermezler..askere almazlar...vs.vs bın turlu işkence hor gorme...
rapor almaya gıdersın bu seferde..sen saglam sın derler...bın turlu ezıyet.sen yalancısın .koc gıbısın utanmıyon mu bızı kandırmay vs vs.muhabeti..
muayene sırasın da doktorlar sana potansıyel yalan cı gıbı davranır.yuz kez gıt gel yapar..yılmazsın ve raporu.almak ıcın tum yıldırmaları asıp..muayenelrı tamam larsın...
son gun raporun sıze verılen 2 nushasını alırsın ki...
bir de ne goresin raporun umdugun oranda degıl...(doktor san takmış..yad kastı olmayan bir hatadan dolayı oran eksık...
oradakı sekreterliğe dersın yanlış...
oda itiraz et der....
soru m şu...
1 -dıyelım ılsaglık mudurlugune ıtıraz edecen....
ama diğer rapr coktan vergi dairasıne gonderılıyor...
sen il saglık mudurlugune ıtıraz ve sonucu alanadek..diğer rapor coktan anlkara yolarında...
oradakı raporda duser ??yada dusmez..onuda en az 3 ay sonra öğrenecen...
satı hakem hastaneden aldıgın rapora nasıl ıtıraz edecez.??
yada ankarayı bekleyıp öylemi itıraz edecez...
hoca mısalımı ya tutarsa??
BANA SORAN ARKADAŞA
ben;
--ben ce ses etme ankaraya gıtsın gelsın ondan sonra ıtıraz et...dedım ..
arkadaş;
--oda abı saten hakem hastane eksık hesaplamış.merkez de ya dusurur ya onar...vakıt kaybı dedı...
ben;
--ıyıde sen hastaneye ıtıraz etın ..ilsaglık kurulu senı başka hakem hastaneye nasıl gonderecek...
dıyelım gonderdi..sen tekrar rapor alacaksın...
busefer ankarana gelen raporla celışki olacak...
onada itiraz etsen oda başka hakem haastaneye gonderecek..vs.vs.
yani işin için den cıkamdık....