Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumdan 7 aydır cevap gelmiyor. Ne yapmalıyım?

uzunlulu_mahmut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
haziran 2012 yılında vergi indirimi için müraacat ettim. Hastaneden B rapor aldım hastanenin vermiş olduğu oran maliye bakanlığının merkez sağlık kurulunca düşürülürmü ve 7 ay geçmesine rağmen sonuç alamadım. 1 ay önce eksik evrak var dediler onuda tamamladım. Vergi dairesinin internet sitesinden sorgulama yaptığımda maliyeye yazı gönderildi cevap bekleniyor deniyor. ama 7 ay geçmesine rağmen ne yapmam gerekir.

vergi dairesinin neresinden sorgulama yapıyorsun mahmut kardeş bizede söylede bizde sorgulayalım

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05

Hocam bu numaraların hiç birine cevap vermiyorlar yau :confused:

vergi dairesinden vergi indirimi ile ilgili sorgulama yapmak isteyen arkadaşlar netten SİBİS diye girdiğinizde sizi bu site yönlerdiriyor.

Verilen numaralardan ulaşılamıyor. Ben engelli raporumu (%49) yeni aldım Şubat Ay'ında, diyabetliyim. Maliye'ye vergi indirimi için gitti ama hala sonuç gelmedi.Sonuç elbet gelir de kafama takılan 1-2 soru var tecrübeliler aydınlatabilirse sevinirim.

1- Raporum 1 yıllık. Seneye raporum bittiğinde tekrar vergi indirimi için rapor çıkartıp tekrar mı başvurmam gerecek, her sene onaylasın diye uğraşacak mıyım?
2- Diyelim raporum onaylandı? İş değiştirdiğimde direk başka işyerinde de beni takip edecek mi? Yoksa yazı falan mı almam gerecek?
3- Vergi indirimine hak kazanınca erken emekliliğide otomatikman hak kazanıyor muyuz? 1754 günüm var 4200 olunca emekli miyim?

Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

NUMARALARI hafta sonu ve mesai saatleri yani 17:00 itibari ile aramayın...

1- Kontrol muayenesi yazıldığı sürece maalesef her yıl o eziyeti çekmek zorunda akalacaksınız.

2- İşyeri değiştirdiğinizde o işyerinde çalıştığınıza dair bir yazı alıp defterdarlığa gideceksiniz. Onlar yeni işyerinize hitaben bir yazı yazıp vergi indiriminden yararlandırılmanızı isteyecek..

3- 1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve emekliliği de SSK (4a( statüsünde gerçekleşecek olanlarda evet, vergi indirim hakkının bulunması emeklilik hakkını da kazandırmış olacak.

Emeklilik tablosu:

2008_oncesi.PNG

oturanboğa çok teşekkür ederim. Kontrol muayenesi derken onu anlamadım. Raporum 1 yıllık ve raporda vergi indirimi yazıyor. Seneye Şubat'ta dolacak, tekrar yeniletip
başvurmam gerekecek o zaman yanlış anlamadıysam.

20yıl-4400 günde emekli olabiliyorum, burada anlamadığım ya 20 yıl ya 4400 günden birini doldurmam yeter mi yoksa 2 si birden mi sağlanmak zorunda. İlk defa rapor aldığımdan bilgisizim soru soracakta kimse yok.

Teşekkürler

Rapor önemli değil, önemli olan vergi indirim belgesinde bir süre kısıtlaması olup olmadığı. Eğer o belgede 1-2 yıllık kısıtlama varsa, o süre sonunda yeniden rapor alıp vergi indirimine başvurmak gerek.

Emeklilik için süre de prim de dolmalı. Yani her iki şart da tamamlanmış olmalı.

Sağol oturanboğa

o belge vergi indirimi onaylanınca maliyeden mi gelecek?

Teşekkürler

Evet, yazı defterdarlıktan gönderilecek size

Üst Alt