Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp almadığımı nasıl anlarım?

SaLiH53

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben bu raporu defalarca okudum ne yazıkkı bişi anlamadım

gecen benim başıma bişi geldi bu olayı bilmiordum işe başladım 2 ay oldu iş kurdan denetim oldu firmada ve engelli olupda calışanlarla konuşuyodu iş kurdan gelen adam şöyle bir cümle kurdu vergi indirim ücretini alıyo rmusunuz ben bişi demeden müdür atladı evet evet die bu benim kafama takıldı
bu raporda bahsedilen para nereye gidiyor ? ve bu ben bunu mudure sordumda devlete ödüyoruz cevabını alıyorum müdür bana dorumu sölüyor yoksa yalan mı

yardımcı olursanız sevinirim

Salih bey bizzat maliyeye başvurup vergi ind.hakkı aldınız mı?
Yada maaş bordronuzda vergi ind. 160 tl yazıyor mu?

maliyeye gitdim hastaneye sevk etdi orda rapor verildi %50 süresiz olarak iş kura kayıt yapdırdım 2 ay sora iş bulundu başladım ama maş bodromda öle bişi görmedim yani inceledim yok ama raporla birlikde gelen ek sayfada vergi dairesi başkanlıgın ve sayre die bir başlıgı var o raporda vergiden muaf dır yazıyor 3 dereceden

tamam siz vergi indirimi raporu almışsınız raporunuz dogru fakat işverene vergi nidirimi raporunuzun oldugunu söyleyip maaşınıza yansıtması gerektigini söylemeniz lazım

iş yeri bilio iş kur yolladı oraya zaten beni engelli olarak girdimi biliolar

engelli olarak işe girmek ayrı şey vergi indirimi alıp vergi indiriminden yararlanıp erken emekli olmak ayrı şey siz vergi indiriminizin oldugunu işyerinize bildirmeniz gerekir raporunuzun bir nüsna fotokopisini vermelisiniz işyerinize özelliklede vergi nidiriminizin oldugunu söylemelisiniz.

verdim zaten fotokopisini aldı biliyor yani vergi indiriminden yararlandımı

aynısı gibi biri daha var o iş yerinde oda 2 senedir alamıyormuş sormuş müdür demiş devlete ödüyoruz o parayı biraz sacma deilmi :S

tabiki saçma ne demek devlete ödemek aslında devleete ödenen verginin vergi indirimi olarak size ödenmesi lazım bu konuyu araştırın böyle saçmalık olmaz

iş kura başvursam sonuc alabilirmim acaba

Vergi indiriminin işkurla bir ilgisi yok. İşveren bordronuza yansıtmalı vergi indirimini. Bu yansıtma sonucu aylığınız 25 tl artmalı...

öncelikle merhaba

ben bu soruyu 2011 de sormuşum ama okadar bunaldımki devamını getirmedim.

şimdi emeklilige az bir süre kala aynı sorun karşıma çıktı :) bu çalıştıgım firmaya 2018 de başladım.

2018 de büyük mükelleflere başvuru yaptım lakin vergi indirim yazımı büyük mükellefler dedigine göre ben yolladım diyor ne hikmetse bankaya ulaşmamış ve benden 2018 den beri vergi kesmiş çalışdıgım şirket. bende büyük mükelleflerden yazıyı alıp şirkete getirdim vergi indiriminden yararlanmaya başladım.

aynı zamanda büyük mükelleflere dilekçe verdim 01.01.2018 itibari ile 13.06.2024 tarihine kadar kesilmiş olan bütün vergileri geri iadesi için. ordaki beyfendi alabilicegimi söyledi yanlız benim kafamda şu soru oluştu bu hata kimde bankadamı vergi dairesindemi ben bu kesilen parayı faizi ile almak istiyorum bunun için nereye başvurabilirim sizce.
ve tahminen ne kadar alırım. kaba taslak çalıştıgım şirket kamu bankası.

@SaLiH53,
Merhaba,
Vergi dairesi yolladığı yazıyı hangi tarihte hangi işyerine göndermiş? yeni işyerinize mi, eskisine mi göndermiş.

@Hkmp_ICD,

01.03.2018 yeni başladığım iş yerine göndermiş.

ayrıca bügün bir haber aldım iş yerine vergi dairesinden bir yazı gelmiş.

.................. Tc kimlik nolu çalışanı salih yılmazın başkanlıgımıza verdigi 10.06.2024 tarih ... sayılı dilekçesi ile 09.01.2018 tarihinden itibaren 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31 maddesi geregi yer alan üçüncü derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden faydalandırılması gerektigi bahsi ile geriye dönük yararlanmadığı dönemler gelir vergisi tutarının iadesini talep etmiştir.

söz konusu iade talebine ilişkin indirimden yararlanmaya başlayacagı tarihi kapsayan ay dahil gelir vergisi kesintilerini gösterir onaylı maaş bodroları ile yazımız ekinde bulunan engelli indirimi nedeni ile iade edilicek tutarlarını gösterir hesaplamam tablosunun düzenlenerek yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde dairemize ibraz etmeniz gerekmektedir.

2019 ve öncesi engelli indirim tablosu
2020-2021 dönemleri engelli indirim tablosu
2022 dönemi engelli indirim tablosu
2023 dönemi engelli indirim tablosu
2024 dönemi engelli indirim tablosu

diye bir yazı gelmiş burda benim sorum ne kadar alırım ve faizi ile birliktemi alırım 2018 deki para ile şimdiki para bir degil sonuçta faizi ile birliktemi ödenir. faizi ile birlikte ödenmezse dava açarsam kazanırmıyım. tahminleriniz böyle bir durumla karşılaşan varmı.

Ne güzel, vergi dairesi sizi pek bulaştırmadan iadenizi halledecek.
Bence faizini de verir. Vermezse dava yoluyla alınabilir diye düşünüyorum.

Üst Alt