Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim yazım gelmeden işten çıkarıldım. Emekliliğimde sorun olur mu?

inangüzel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar; kasım ayında kalp krizi geçirdim. kalpte 2 stent, hipertansiyon ve bel fitiğindan hastaneye başvuru yapıp toplamda %48 (balthazarla izmir trafik hastanesi %42 ye düşürdü) engelli raporumu aldım. çalıştığım fabrikaya engelli belgemi verdim ve aynı gün imza sirküleri vs. gerekli evrakları alıp izmir vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yaptım (17 haziranda başvuru yaptım). bu süreçte engelli olduğum için çalıştığım fabrika sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi ,yer bulamadım dedi, beni bugün işten çıkardı. şimdi işsiz kaldım. vergi indirimi yazısı gelmeden işten çıkarıldım bu vaziyette emekli olabilir miyim? yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

inangüzel

Hiçbir sorun olmaz,vergi indirim yazınız işyerinize gelir,geldiğinde gidip muhasebeden alırsınız,şartlarınız tamamsa emekli olabilirsiniz

inangüzel Önemli olan vergi indirime başvuru yaparken bir işte çalışıyor olmanız gerekli. Başvurudan sonra işten çıkartılmanız sorun olmaz. Size tavsiyem Vergi indirimi için başvuru yaptığınız Vergi dairesini haftada en az 2 defa arayın son durumlarını öğrenin. Vergi indiriminiz onaylandıktan sonra işyerinize gelmesini beklemenize bile gerek kalmadan bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek ordan da teslim alabilirsiniz.

çok teşekkürler cevabınız için. birde bugün duydum maaş bordrosunda vergi indiriminin 1-2 ay görünmesi emeklilik için çok önemli dedi bir muhasebeci kafamı karıştırdı sizin bir bilginiz var mı bu konuyla ilgili

çok teşekkürler cevabınız için.

inangüzel
öyle bir şey yok önemli olan sizin vergi indirimini alıp gerekli şartlar yerine geldiyse emeklilik için bağlı bulunduğunuz sgk başvurmanız. ama işin acı tarafı hemen işten çıkarılmanız bunun bir yaptırımı olması lazım o kadar sene çalışıyorsunuz ve bir ayağınız tökezlediğinde hadi güle güle

aynen öyle.. işverenler çok acımasız.. çalıştığım fabrikada makine operatörüydüm 8 yıldır, kalp krizinide iş yerinde geçirdim, bel fıtığını işyerinde oldum ama kan sulandırıcı ve tansiyon ilacını ömür boyu kullanacağım için üretimde çalışamıyorum ve kapı önüne kondum. ümidim vergi indirimi yazısının hemen gelmesi sonra emeklilik için sgk ya başvuru yapıcam. inşallah hemen sonuçlanır

geçmiş olsun diğer arkadaşların yazdığı gibi işten ayrılmanız vergi indirim belgesini etkilemez. ben kendim işsiz iken geçici işe girdim sgk girişi yapıldıktan sonraki gün vergi indirim e başvurdum 1 ay olunca da çıkış yaptım hiç sorun olmadı sms ile sonuç geldi evraklarıda işyerine gerek kjalmadan vergi dairesinden aldım

inangüzel

İşten çıkarılmaya karşı tazminat hakkınızı kullanın mutlaka. Öyle posasını çıkartıp insanları sokağa atmak kolay değil! Mutlaka iyi bir avukatla konuşun.

OturanBoğa Bülent bey kıdem tazminatımı aldım çok şükür ama ihbarı vermediler. aynen dediğinizi yaptılar posamızı cıkardılar ''sana güle güle'' dediler ne sendika nede fabrika arkada durmuyor malesef.. hala vergi indirimi yazısını bekliyorum bir gelse emeklilik başvurusunu yapıcam.

Geçmiş olsun....bu memlekette çalışmayacak arkadaş...hele hacı nin yanında asla.... hakkımızı yiyorlar...

inangüzel
neden ihbar tazminatınızı vermediler onuda vermek zorunda siz emeklilik için ayrılmadınız ki isten çıkış yaptılar

AŞAĞIDA YAZACAKLARIM İŞTE HAKSIZ YERE ÇIKANLAR DA OKUYABİLİR. İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR
Olayın ayrıntısını bilmiyorum. Anladığım kadarıyla;

1. Hastalandınız onlarda işten çıkarırken, ihbar tazminatı vermiş. Ama iki aylık ihpar tazminatı vermemiş.

Yapılacaklar (SGK + iş mahkemesi tecrübem var )

1. Zaman daha fazla kaybetmeden, SGK (işten çıkartmalara , tazminata bakan birime) dilekçe ile başvur.

2. Dilekçede ;eksik gidik ne varsa talep et, bilen birinde yardım al.

Müfettişler seni haklı bulursa , kararda alacağın miktar yazar, o kararı icraya verebilirsin yada kararda yazar şu kadar gün içinde mahkemeye başvurun der. ( Bu zamanı geçirirme )

3. İşkura git engelli kontenjaninda iş başvurusu yapabilirsin

4. Şimdiki SGK hastalık cetveline göre emeklilik zorlaştı. Sizin sadece vergi indirimi yetiyorsa çok iyi,

5. Çalışırken vergi indirimine başvurdunuz, yazı işyerine gider, siz o yazıyı dilekçe verdiğiniz vergi dairesinden takip edin

Hayat böyle malasef;

Düşenin dostu çok az

Beyazadam78 çok teşekkürler bilgilendirme için. emeklilik için vergi indirimi yetiyor dendi onu bekliyorum evis ten takip ediyorum sisteme düşsün emeklilik için başvurumu yapacağım.

merhabalar izmir karşıyaka sgk ya vergi indirimi ile emeklilik başvurumu yaptım (25.08.2022 tarihinde) o tarihten beri evrağım DYS evrak takip ten baktığımda izmir sgk il müdürlüğü emeklilik servisi 2(yaşlılık aylığı işlemleri servisi/sicil no çift olanlar) gelen evrak beklemede şeklinde duruyor hiçbir değişiklik yok e devletten baktığımda 4a emekli aylık bilgisinden sorguluyorum ''Sisteme kayıtlı 4A Emekli Aylık bilginiz bulunmuyor.'' yazıyor. benim sorum: yarın itibarıyla bir fabrikada işe başlayacağım sgk kaydı nasıl olmalı? emeklilik işlemleri hala devam ediyor.. nasıl bir yol izlemeliyim? emekli maaşım daha bağlanmadan yanlış bir işlem yapılıp kesilsin istemiyorum. Ufukalp OturanBoğa

inangüzel deçmiş olsun.allah şifa versin.arkadaşım.İŞYERİNDE KAÇ YIL ÇALIŞTIN?
seni işyerinden ikale ile mi işten çıkardılar.?ikale ile işten çlkardılar ise işyerine iİŞE İADE DAVASI AÇABİLİRSİN.dava açma süren 30 gun
bir de sgk ğiriş yılın prim günün kac ?BU BİLGİLERİNİ VER İRSEN sana daha iyi bilgiler verebiliriz.

SERO01

çok teşekkürler. sgk giriş yılım 2000- prim günüm 6990- işe iade davası açamıyorum çünkü arabulucu aracılığla kağıt imzalattılar dava yollarıda kapatıldı. sgk emeklilik işi çok uzadı 1 ayı geçti hala tık yok '' gelen evrak beklemede'' de diyor hiçbir hareket yok.emekliliğim olsun başka bişey istemiyorum.

Üst Alt