Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı kazandım. Emeklilik başvuru prosedürüm nasıl olacak?

DAĞYAR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
24
İyi günler arkadaşlar. Benim iş yerim bu konu hakkında bilgi sahibi değil.Elimde vergi indirim kağıdım var. Emeklilik başvurusu için önce çıkışımın yapılması gerekiyormuş. iyi tamam da çalışmadığınız durumda vergi indirimiyle emekli olamıyorsunuz ki nasıl başvuracaksınız?İş yeri ne yapacak? Çıkışımı ve tazminatımı verecek ben öyle mi başvuru yapacağım?Çıkışımı vermeden ben vergi indirim kağıdıyla gidip önce başvuru mu yapacağım? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşım varsa yardım edebilir mi? bir de e devletten hiç sgk ya gitmeden vergi indirimiyle başvuru yapabiliyor muyuz?

Vergi indirim belgesi almak için çalışıyor olmak gerekiyor. O belgeyi aldıktan sonra işe devam zorunluluğu yok. Ben direk çıkış yaptırıp gittim ama bazıları gün vb şartlarının tutup tutmadığından emin olamadığı için önce sgk ya gidip sonra çıkış yaptırıyor. Sanırım 08 kodu ile çıkış yaptırıp, vergi dairesinden gelen vergi indirim evrakları ile gidip başvurdum 1-2 hafta içinde de sonuçlandı. E devletten olmuyor. Bulunduğunuz İlde ki Sgk emeklilik işlemleri nereden yapılıyorsa oraya gidiyorsunuz.

Çok sağolun o zaman önce iş yerinden çıkışımı alıyorum. Daha sonra tekrar girişimi yapmadan sgk ya gidip evrakı veriyorum.Ve emeklilik başvurumu yapıyorum.

Önce sgk'ya gidip emekliliği hak ettiğinize dair yazıyı alıyorsunuz ve onunla işyerinden emeklilik gerekçesiyle çıkış istiyorsunuz (tüm haklarınızı almanızın yolu bu). Sonra sgk'ya emeklilik dilekçesi verip tahsis numarası alıyorsunuz. Bu andan itibaren işyeriniz sizi emekli statüsünde çalışan olarak yeniden işe başlatıyor.

@OturanBoğa,
Çok sağolun. Pazartesi yapacağım. SGK ya gidip başvurduğumda bana aynı anda bu tahsis numarasını veriyorlar değil mi? Hemen okula vereyim yeniden giriş yapsınlar. bir de bu emeklilik dilekçesini sgk da hazır olarak mı yazıyorum yoksa örneği var mı?

hemen tahsis numarası verirler.
orada başvuru için hazır dilekçeler var.

Çok sağolun internetten indirip doldurdum. Bir tek en altta ek1-ek2 bölümleri var. Oraya da "vergi indirimi belgesi yazıp" vergi dairesinden aldığım raporu teslim edeceğim değil mi üstadım.

@OturanBoğa, söylediği gibi gideceğiniz SGK müdürlüğünde hazır formlar var onu doldurmak yeterli. Gittiğinizde yardımcı olurlar zaten.

@DAĞYAR, Emeklilik başvurusu için internetten herhangi bir evrak indirip doldurmanıza gerek yok.

Ad Soyad, TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Adres, Telefon yazılacak ve maaş almak istediğiniz bankayı seçeceksiniz şube adı isterlerse onu yazacaksınız hepsi bu kadar.

SGK'ya giderken vergi dairesinin çalıştığınız işyerine hitaben yazmış olduğu belgeyi götürmeyi unutmayın.

Tekrar sağolun. Yarın inşallah bitecek bu iş. Çalıştığım yer bir an önce tahsis numarasını istiyor, giriş yapmaları lazımmış.

Yaptı. bu gün yaptı. Yarın dilekçemi verip hemen tahsis numaramı alacağım inşallah. Çok sağolun

Emekli olabilir yazısını SGK dan talep edip alacaksınız sonra bu yazıyı işverene verip onlarda çıkışını verecekler sistem üzerinden kıdem tazminatınıda hesaba yatırırlar. sonra emeklilik başvurusunu yapabilirsiniz ister internetten isterseniz SGK dan

Vergi indiriminin hakkının engelli mükellefe tanındığını nasıl anlarız. E Devletten bu hakkın tanınıp tanınmadığını kontrol edebiliyor muyuz?

@OturanBoğa,

Hocam vergi indirim hakkı kazanan bir emekli ne gibi kazanımlar elde ediyor. Bilgi verebilir misiniz.

@OturanBoğa, Yani vergi indirim hakkı alınca emekli maaşınızdan daha az mı kesinti oluyor. Onu merak ettim.

Emekli maaşına etkisi var mıdır?

Buraya yazdığım her şeye cevap aldım. Allah razı olsun. Gayet de güzel yönlendirdiniz.1 yıllık da olsa emekli oldum, maaşım bağlandı. Artık seneye uzatmanın yoluna bakacağız. Emekleriniz için kocaman teşekkürler.

@DAĞYAR,
1 yıllık ta olsa emekli oldum demişsiniz.
Engelli raporunuz 1 yıllık mıydı.
Vergi indirimi de 1 yıllık mı verildi
Ve Sgk emekli ederken kontrollü olduğunu belirttimi size

Nerede yazıyor kontrol olup olmadığı? Tahsis talebinde bulunmuştum,tahsis numaram çıktı her ayın 23 ünde maaş alacağımı öğrendim alo 170 ten.Engelli raporumun ve vergi indirimimin süresi aynı.

@Nihat12,
Nerede yazıyor kontrol olup olmadığı? Tahsis talebinde bulunmuştum,tahsis numaram çıktı her ayın 23 ünde maaş alacağımı öğrendim alo 170 ten.Engelli raporumun ve vergi indirimimin süresi aynı.

@DAĞYAR,

Aylık ödeme günü, Banka adı, şubesi ve resimdeki gibi bilgilerin olduğu yazılı tebligat gelecek adresinize orada görebilirsiniz kontrol muayenesi olup olmadığını.

Raporunuz ve vergi indiriminiz süreli ise büyük ihtimalle aynı şekilde kontrol muayenesi için tarih belirlenmiştir.

Kontrol muayenesi tarihinden 3 ay önce SGK'ya giderek hastaneye sevk işleminizi yaptırıp tekrar rapor alacaksınız. SGK aldığınız bu rapora göre durumunuzu belirleyip tekrar süre koyabilir veya süresiz emekliliğinizin devamını sağlar. Hayırlı olsun emekliliğiniz.

Son düzenleme:
Buna benzer bir şey geldi resmi ekledim. Ama orada kontrol muayenesi yazmıyor. Kontrol muayenesi raporun süresi bitince yenilenmesine yönelik bir şeyse raporum 1 yıllık,3 ay önce yeniletmek için tekrar kontrole gireceğim, herhalde bahsettiğiniz bu değil mi 6gnl7e7.PNG

@DAĞYAR,

4A Emekli Aylık Bilgisi bölümü altında evrak listesi var. Aylık bilginize ait karar yazınız oluşup sisteme eklenmiş ise orada PDF formatında görebilirsiniz.

Anladım bende henüz o yok.Sadece Detay ve Barkodlu belge oluştur kısmı var. Ama araştırdığımda kontrol muayenesi için şikayet ya da şüpheli durumda oluyor diyor.Yani olmayadabilir değil mi? 1 yıllık sürenin bitimine 2-3 ay kala çağıracakları muayeneden mi bahsediyoruz? Gerçekten bilmediğimden soruyorum.

@DAĞYAR, Ara sıra o dediğim kısmı kontrol edin evrak yüklenince orada görebilirsiniz.

Şikayet durumu farklı o durumda SGK süresiz emekli etse bile hemen kontrole gönderir.

Bende kısa süre önce 2 yıl süreli rapor ve 2 yıl süreli vergi indirimi ile emekli oldum. SGK 2 yıl sonrası için 2026 tarihine kontrol muayenesi tarihi belirledi.

Kontrol muayenesi tamamen SGK tarafından belirlenir. Genelde rapor ve vergi indirimi süresi ile uyumlu olacak şekilde bir tarih belirlenir. Süreli Rapor ve süreli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol muayenesi olmama ihtimali biraz düşük gibi.

Sevk yazınızın hazırlanması, raporun alınması, hastanenin raporu SGK'ya göndermesi gibi durumlar yüzünden süreç uzayabileceği için 3 ay erkenden SGK'dan sevk yazısını alıp işlemlere başlamak gerekir.

Belirlenen kontrol muayenesi tarihinden önce rapor işlemleri bitmez ve SGK'ya gönderilmez ise emekli aylığı durdurulur.

@BnymnYldz Bu şikayet olayıni anlayamadım ben kıl olduğumuz biri i şikayet edip emekliligini iptal ettirebilir miyiz yani ?

@samedo99, Kıl olduğunuz birini şikâyet edersen, adam gerçekten hastalıklarını tekrar rapor alıp ispatlarsa bu sefer sen suçlu olursun.

Emekli olan adamı ve resmi kurum SGK'yı boştan yere meşgul etmiş olursun.

Üst Alt