Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgesini kaybettim. Ne yapabilirim?

aydokar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar;

vergi indirimi yazısını kaybettim yeniden çıkarmak için istenen belgeler nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim.

syg.

Benim bildiğim daha önce başvuru yaptığın vergi dairesinde belgelerin vardır. Vergi indirim hakkını sistemede kayıtlı kalıyor yani kaybetsen bile sen sisteme kayıtlısın. Sadece iş yerini değiştirirsen yeni iş yerinden çalıştığına dahil belgeyi tekrardan vergi dairesine götürmen yeterli oluyor. Başkada birşey yapmana gerek yok.

yeniden çıkartmak için defterdarlığamı gitmek gereklidir ?

Hayır aydokar.
Kazanılmış olan vergi indirim hakkı kaybolmaz. Sistemde vergi indirim kaydınız vardır. Yeniden almanıza gerek yok. Eğer kaybettim ve daha önce iş yerine verdiğim belgeyi iş yeri de kaybetmiş tekrar istiyor veya belgeyi kaybettim elimde fotokopisi bari olsun diyorsanız vergi dairesinde belgelerinizin birer aslı vardır. Durumu anlatıp isterseniz fotokopisini size verirler ama bence gerek yok.

merhaba;
benimde elimde belge yok. e-devletten vergi indirimi alıp almadığımı sorgulaya biliyor muyum. yoksa vergi dairesine mi gitmeliyim.

Üst Alt