Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiminin devamı ile ilgili olarak işveren her yıl bildirimde bulunmalı mı?

mufaaldo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.
2011 nisan ayından bu yana engelli statüsünde bir iş yerinde çalışmaktayım.işverenin 54857 sayılı kanun kapsamında prim teşvik indiriminden yararlanmasının devam edebilmesi için her yıl ocak ayı içersinde işkurdan alacağı bir belgeyi sgk ya bildirim zorululuğu varmıdır?raporumda sakatlık oranım % 70 ve sürekli ibaresi bulunmaktadır.bu konu ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?

Bu kanun inceledim anladığım kadarı ile işverenin prim ödemesi ile ilgili bir durum ve bu belgeleri iş yeriniz gerekli yerlere bildirmek zorunda siz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak vergi ind. hakkı için müracaatta bulunun.
Bu hakkı kazanır iseniz iş yerinize yazılı olarak bildirilir ve tekrar dan aynı işlemi yapmanıza gerek yok..

zaten vergi indirim hakım var ve bu şekilde nisan 2011 den buyana çalışmaktayım.her yıl ocak ayı içersinde bir yenileme yapmak zorundamıyım veya işverenim zorundamı_?bu arada raporum sürekli ve % 70 oranında.

Evet, prim teşvikinden yararlanabilmek için her yıl ocak ayında işveren bir bildirimde bulunmak zorunda:

"İşverenler, işyerinde çalıştırdıkları özürlü sigortalıların tamamının son durumlarını göstermek üzere Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlüklerinden onaylatacakları (Ek-1)’de yer alan belgeyi, her yılın Ocak ayı içinde Kuruma ayrıca ibraz edeceklerdir. "

faNkg.png

Bu sadece işverenin prim teşviğinin devamı için yapması gereken bir bildirim.
Siz bir defa vergi indirimi hakkı kazanıp işverene tebliğ edildikten sonra artık diğer yıllarda sizin herhangi bir yenileme / bildirim yapma zorunluluğunuz yok.
Uygulama tamamen işveren ile ilgili kurum arasında.

Vergi indirim hakının devamı ile ilgili işverenin heryıl bildirimide bulunması

Günaydın arkadaşlar.Bu belgenin işkur işveren tarafından bu yılda yapılma zorunluluğu devammı acaba?

Evet, her yıl İşku'ra bildirim konusunda bir değişiklik olmadı, bildirime devam...

kaza sonrası raporlu sürem devam ederken vergi indirimine başvurdum ve sonuçlandı. firma beni maliye ona bildirim yapmasına rağmen bu statüde göstermişmidir.

firmaya sormuyorum çünkü aramızda soğuk rüzgarlar esiyor.

02.01.2014 işbaşı yapması uygundur raporumdan sonra ses seda yok.

nasıl bir yol izleyecekler ben ne yapacam hayırlısı.

Bordroda belli olur vergi indirimi uygulayıp uygulamadığı?

Üst Alt