Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Veraset işlerinde kardeşler arası mirastan feragat prosedürü nedir?

emingen112

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
7
İyi günler arkadaşlar babamdan kalan 2 ev var 2 ablam feragat edecek kardeşim ve bana hisselerini verecek nasıl bir yol izlememiz lazım

Siz degil hissesinden vaz gececek iki ablaniz reddi miras yapacak
Bu anne baba reddetmek degil miraslari ile alakam yok manasina
Cevremde epey gordugum kardeslerarasi anlasma

yahu.arkadaş.ne.reddi.mirası.nereden.çıkarıyorsunuz.laf.olsun diye.yazmayın.
Bulunduğumuz tapuya giderek.durumu anlatın. E-tapu uygulaması uzerinden herhangi bir kardeş başvuru.yapacak biz.hakkınızı.devretmek.istiyoruz.diye
Kimin yaptığı.onemli.degil orada kimin ustune gececekse.belirtiliyor
Tapu harcı.ve.gosterdiginiz evin değeri üzerinden bir.vergi.çıkacak size.randevu.verilecek.gidip imzaları atacaksıniz bu kadar

@engellibilgi,

Mesela nasil anlatacak bir misal anlatinda bilelim😂
Reddi mirasta ayni kapiya cikmiyormu kolay tarafini soyledim

@GRAHAM BELL, Reddi miras mahkeme ile yapılabiliyor yanlış hatırlamıyorsam.

Bir ara haber çıkmıştı noterlere gitmeden mirascıların kendi aralarında yapacağı sözleşmelerin tapuda geçerli olacağı şeklinde. Yani kardeşlerin tapuya gidip kendi rızaları ile miras haklarını kardeşine devrettiğine dair yaptığı sözleşmeler noter onayı olmaksızın geçerli olacaktır deniliyordu.

Iste forumda dogruyu kolayi bulmak yazismalarla ogreniyoruz
Ben cevremde gordugumu yazdim
Bizimde var onemsiz bir gelir getirecek parca
Kolay masrafsiz tarafini ogrenirsem cok iyi olacak😂

Peki tapuda annem sağ olduğu müddet çe annemin hissesi kalacak sonrasında diğer 2 kardeşe geçecek bu şerh tapuda olurmu

Ikisini eleyeceksin 😃
annenin mirasinda olmeden ustune konamazsiniz
Sizin nasil hisseniz varsa annenizinde hissesi kendisinindir
Esdurum oldugu icin onun hissesi sizden daha cok cunku

2011 senesinde annem rahmetli olunca kardeşlerim onlara mirastan düşen minik bir gayri menkulden feragat ettiler. Tapuya gidildi. Tapu memuru önünde şifahi olarak bu haktan vazgeçtiklerini beyan ettiler. Keza yazılı da ayrıca haklarından vaz geçtiklerine dair bir bir feragatname imzaladılar. İş bitti. Bu işler 2013 senesinde yapıldı. Şimdiki prosedür nasıldı bilmiyorum ancak farklı olduğunu sanmıyoruzm.

@engellibilgi,

Bak epey bilgilisin birazda ben sorayim cevap vermek isterseniz😃
E tapu icin tek kisinin basvurmasi ile olurmu bu basvuru islemi
Randevu tarihi ongorulebilir veya teklif edilebilirmi

Sorumun amaci sahislarin ikisi yurtdisinda gelis tarihleri takdir edersinizki belirli vakitlerde
Her zaman izin alma sanslari olamiyor
Tapuda ustune alirken sahislarin vekaleti kabul edilmiyor
Bu e tapu isleminde kabul edilir vejaletle is yapilabilirmi
Tesekkur ederim cevaplarsaniz

Tapu idaresi şöyle bir vekaleti kabul ETMEMİŞ İDİ idi, misal vererek izah etmeye çalışayım ki çok daha rahat anlaşılsın:
Anne veya baba vefat ediyor.
Mirasçılara Bursa'da ufak bir arazi kalıyor.
Mirasçıların ikametgah yeri yeri İstanbul.
Kalan mirasın bulunduğu şehir Bursa.
Mirasçılar A, B ve C isimli 3 şahıs.
Mirasçılardan A ve B Bursa'ya gidebilecek durumda ancak C isimli mirasçı Bursa'ya gidebilecek durumda değil. Mecburen işlemlerin yapılması için birisine vekalet verecek.
Tapu idaresi C'ye diyor ki: Tamam sen madem gelemiyorsun o zaman vekaletname ver birisine, senin adına işlemleri yapsın. Ama vekaletname vereceğin kişi A da olamaz B de olamaz. A ve B'den başka bir kişi bul vekaletnameni ona ver. Seni o kişi gelip temsil etsin.

2013 yılında kural böyle idi. Şimdi değişmiş ise onu bilemem.

Tesekkurler alifatih bey
30 yildir vergisini odeyip neyse ki imara girebilmis miras arsa icin vergi odemekten gina geldim
Gelecek para kimsenin umurunda degil onemsizce
Ama giden arsa vergileri benim canimi yakiyor

Aynısı bizde de var. Kayınpeder vefat edince Gönen'de biri 25 diğeri de 17 mkare olmak üzere iki tarlaya ortak oldu hanım. Dikkat edin biri 25 diğer 17 mkare. Kayınpederin vefatından önce çalışmayan hanımların tek evlerinin vergiden muaf olması kaidesinden faydalanarak oturduğumuz evin emlak vergisini vermiyorduk. Ama bu toprak parçalarına hanım ortak olarak gözükünce emlak vergisi vermek durumundayız. Vergide az tutmuyor. Devretmek istiyoruz bedava olarak ama kardeşleri de almıyor. Sıkıntılı benzer bir durum.

Arkadaşlar bende miras işleri için çok uğraşınca mecburen öğrendim.

Devir işlemleri için e-tapu üzerinden bir hissedarın başvuru yapması yeterlidir. Kimler devir yapacaksa karşı muhatap olarak onları da yazmanız gerekiyor. Herkesin ayrı ayrı başvuru yapmasına gerek yok

Tapu harcıının ne kadar çıkacağı arazinin değerine göre hesaplanır. Google üzerinden tapu harcı hesaplama yazarak bu bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Bu tür pay devirlerinde satış ya da bağış olarak gösteriliyor ama hangisi mantıklı gidip bir tapuya sormanızda fayda var.

Anneniz payını devretmek isterse oda gelerek size payını devredecek. Ben ölene kadar bir şerh koyma şansınzın olduğunu sanmam ama yinede sormak lazım. Dediğim gibi belki bir kolay yolu vardır.

Ama vekaletname vereceğin kişi A da olamaz B de olamaz. A ve B'den başka bir kişi bul vekaletnameni ona ver. Seni o kişi gelip temsil etsin.
evet aynen böyle a ve b kişileri de satışta muhatap olduğu için vekalet alamaz.

BU ARADA ARTIK BAŞKA ŞEHİRLER DE TAPU İŞLEMİ YAPILIYOR. Tapu harcı denen bir ücret var o iki katına cıkıyor ama isterseniz bursa daki satısı istanbuldan halledebiliyorsunuz

@GRAHAM BELL

Randevu seçemiyorsunuz ama randevu oluştuktan sonra 7 gün içinde gitme hakkınız vardı diye biliyorum. Yani 10 Aralık tarihine randevu saat 14:00 verdi illa o tarihte gitmek zorunda değilsiniz. 11 ya da 14 aralık tarihinde istediğiniz saatte gidebilirsiniz katı bir randevu politikası yok

Dedemden kalma bir ev ve küçük bir tarla var dedem i ve annem rahmetli oldu biz 5 kardeşiz mal 5 e bölünecek ama benim bankaya kredi kartından icralık borcum var benim hakkıma banka el koyar mı ?

Banka sizin payiniza el koyar. Arsa ve.evi başkasına satamaz ya da.devredemezsiniz

El.koyma.dediğim banka serh koyar.sattitrmez

@engellibilgi,

Daha henüz dedemin üzerine görünüyor onun zamanında TC no daha çıkmamıştı o yüzden göremiyorum durumu 30 yıl oldu dedem öleli oradan anneme orada bize şu an mirasdan feragat edebilirmiyim lortada henüz bir şey yokken resmi olarak

Dedenin uzerinde olsada vefat etmis sana miras kalmis hepsinin kaydi belli net ortaminda
Koydeki yikik kulube miras kalirsa paylasilmadimi genede odediginiz emlak vergilerinde ayan beyan memurun gozunden kacmiyor kac mirasci olsa bile hepsininki belli bir tikla
Reddi miras yaparsan feragat edebilirdin ama icra gelince olmaz

bu.soruların cevabını buradan aramayın. En iyisi.tapu.mudurlugene gidip bilgi.almaniz

Üst Alt