Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Venöz ve lenfatik malformasyon olan kim var?

Metis

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. 7 yaşındaki kızımda doğuştan venöz ve lenfatik malformasyon bulunuyor. Sağ alt ekstremitede tüm kas dokusu anormal yapıda. Kalp damar cerrahı tarafından takibi yapılıyor ayrıca ortopedi ve hematoloji de değerlendirecek. Zaman içinde ayak boylarında farklılık oluştu, gelecekte bacak boylarında ve kalınlıklarında da farklılık bekleniyor. Ayrıca lenfödem riski de taşıyor.

Bu hastalıklarda deneyimi olan kişilerden gelişim ve tedavi süreçlerine dair bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

iyi günler geçmiş olsun acil şifalar.
Bende son 3 yıldır ayak şişmeleri oluyordu. gitmediğim dr. kalmadı. farklı ilaçlar kullanmama rağmen geçmedi. sertlik, şişlik, yapısal bozukluk renk değişikliği gibi bulgular vardı. son gittiğim dr. lenfödemi masajını tavsiye etti. onu uyguluyorum yalnız benim şikayetler gün içi sürerken uyku sonrası düzelme oluyor. gün içi tekrar oluşuyor. sizin yapmanız gereken çocuğunuz küçük olduğu için uygun tedaviyi seçmek. dr tavsiye ederse masajı da evde yapabilirsiniz internette yapılma yöntemi var izleyebilirsiniz. bende ki geçmedi geçmeyecekte gibi fakat masaj iyi geliyor. hastanede de yapılabiliyor bu masaj.

Öncelikle acil şifalar dilerim ve ilginize teşekkür ederim.

Kızım Hacettepe'de lenfödem için muayene edildi ve henüz lenfödem oluşmadığı sadece toplardamarda akış yavaşlığına bağlı olarak şişme olduğu tespit edildi. Ama daha önce de söylediğim gibi risk taşıyor, enfeksiyon ve güneşe karşı korumamız gerekiyor.

Eğer imkanınız varsa Hacettepe Lenfödem tanı tedavi merkezine muayene olmanızı tavsiye ederim. Konunun uzmanı Prof. Dr. Pınar Borman'dır ve merkezin kurucusudur. En sağlıklı bilgiyi oradan alabilirsiniz.

Üst Alt