Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat üzerine anneme ne kadar dul aylığı bağlanır?

HakanEs26

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
36
Merhaba arkadaşlar..

Babam 6 temmuz günü vefat etti. 8 Temmuz gibi de acılı bir şekilde sgk nın yolunu tuttum ve babamın aylığını annemin üzerine taşıdık. Banka seçimi ve ölüm yardımını da işrarleyip evrak kabule verdim ve eve kağıt geleceğini söylediler. E-devlette 01 ağustos olarak görünüyor aylık başlangıç tarihi..
ve 19 temmuzda babama zamlı maaşı yattı. sabahı da geri iade aldı bankadan sgk..

sorum şu : Annem babamdan ne kadar maaş alır ? ( son maaşı 19 bin falandı )

2 : Dedemin bağkuru var onu annem maalesef alamıyor. Fakat yurt dışından da emekli maaşı var ona da başvurdum e devltte afyon sgk ya duruyor. annem o maaşa da hak kazanır mı ?

Teşekkürler

Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.
Anneme %75 aylık bağlamışlardı babam vefat ettiğinde.

Diğer soru hakkında bilgim yok.

18 yaşından küçük çocuk varsa %50 alır, çocuk yoksa %75i ni alır
19.000%75= 14.250 TL alır

@HakanEs26,
Yurt dışı maaşını alması lazim çünkü benim halam hem tr den emekli maaşını alıyordu hem Almanya yalnız onun kocası öldü. Dede olayını tam net bilemem ama inşallah alir.
Başın sağ olsun Hakan'ım Allah annene uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin. En düşük emekli maaşı 16.500tl yani annene %75 maas bağlama oranı olsa bile devletin yeni yasa ile annene 16.500tl maaş vermesi lazim yani 2.750tl hazineden karşılanır ve annenin emekli maaşına eklenir diye düşünüyorum.
Deden memur olsa onun emekli maaşını alabilirdi. Yurt dışı maaşını almaya çalışın yani inşallah verirler.

@Dolu Metrobüs,

Bende en düşük alır diye düşündüm ama malum Türkiye'de işler her istediğimiz gibi yürümüyor.. SGK daki memur bağkurunu alamaz dedi bende yurt dışı maaşına başvurdum şuan aşağıdaki gibi yazıyor 12 gündür..

Tahsis Talep ve Beyan Başvuruları
Talep TürüKurum Evrak TarihiKurum Evrak NumarasıTalebin Düştüğü ÜniteBanka
Ölüm Aylığı10.07.2025122066424AFYONKARAHİSAR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜYAPI KREDI BANKASI ESKİŞEHİR

Üst Alt