Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden yakının e-devlet sistemine düşmesi!?

orkun ber

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Babam vefat ettide cenaze işlemlerini halletik nüfus müdürlüğüne başvuracaktım artık oto düşüyormuş ve e devletten çıkıyormuş ben bulamadım yardımcı olurmusunuz

Öncelikle başınız sağ olsun, tam olarak neyi bulmaya çalışıyorsun orasını anlamadım?

@smurf,
sağolun. maaş ve sigortayı anneye aktarmak için sisteme düşmesini bekliyorum işlemlerin başlatmak için sisteme düşmeliymiş e devletten bakabilirsin dediler ama bulamadım

Kardeş başın sağ olsun. Allah geride kalanlara sabır versin.
Vefat eden kişinin e-devleti vefattan bir veya iki gün sonra girişe kapanıyor yani vefat eden kişinin e-devletine artık giriş yapılamıyor. Belki bu süreyi şimdi daha da kısaltmış olabilirler. Babam 2021 senesinde cuma günü vefat ettikten sonra onun e-devletine iki gün daha girebildim (şifre bende vardı) ama sonra kapandı, pazartesinden sonra girmedim.
Bunu şunun için yazdım, şayet sizde babanızın e-devlete giriş şifresi varsa, merhum babanızın e-devletinde size lazım olabilecek bilgileri oradan alabilmeniz için ACELE EDİN.
Selametle...

@orkun ber, Karışık işler, ben babamı kaybettiğimde bütün işlemleri tek başına yapmıştım. Oraya git, buraya git... Şimdi o günleri düşününce nasıl yapmışım diyorum kendi kendime? Allah yardımcın olsun, tekrardan başın sağ olsun.

@alifatih1958,
dostlar sağolsun. babamın e devletine baktım giriliyor büyük ihtimal yarın düşer bide soya ağacında vefat oldu diye yazıyor

Başınız sağ olsun. E-devlet sisteminde
( Alt-üst soy bilgisi sorgulama ) kısmından rahmetli babanızın ismine giriş yaptıktan sonra vefat tarihi ve durumunu görebilirsiniz.

Başınız sağolsun ben babam vefat ettikten 1 hafta sonra başvuru yapmıştım SGK ya 1 ay sonra maaş bağlandı. Sağlıktan faydalanıyordum zaten o hiç sekteye uğramadı.

@deasn12,

Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.

@orkun ber,

Nüfus il müdürlüğüne giderek sorgulama yaptırın ve sisteme giriş yapmadılar ise giriş yaptırın. E-devlet sisteminde alt üst soy belgesi her zaman mevcuttur.

Başınız sağ olsun Veraset işlemleri yapacaksanız e-devlet ve nüfus ile işiniz yok boşuna bu acı gününüzde çabalamayın sistemdenl olarak iki üç günlük nde hastane nüfusa bildirir e devlet ile işiniz yok şimdi veraset işlemi için ise yapavicaklarınozı anlatayım kafanızı takılan olursa sorarsanız cocukşqrdan bir kişi hastaneden verilen ölüm belgesi ile adliyeye müracaat ederek veraset cıkaracak oda yaklaşık 15 gün falan sürer ha oldu uzakdan cocukları falan geldi bekleyemeyiz gibi iş vs nedeniyle ihtimali olursa noterden de veraset cıkartabilitsiniz ancak adliye 700 lira noter tek evlilik ve coxuk sayısı az ise 1600 lira gecebilirde bu işlemlerden sonra sırasıyla veraseti adliyeden aldıktan sonra evi arabası bankada parası var ise birde anneye maaaş bağlanma durumlarında bankadan vergi dair süne hitaben su kadar parası var diye yazı alınacak

veraset belgesiyle SGK ya gidilip maaş anne yada kız çocuğuna geçmesi için müracaat edilecek evi varsa bulunduğu belediyenin emlak bölümünden 2023 yılı emlak rayiç belgesi alınacak arabası varsa ruhsatı vergi dairesine giderken yanınızda fotokopi olsun bunları tamamladıktan sonra vergi dairesinde bir form var rahmetli in bilgileri yazılıp veraseritte yazan bir hisse eşine bir hisse oğlu diye sırayla alt altta yazılıp tüm mirasçılar imza atacak arka tarafa arsa belediyeden alınan tarla arsa varsa onları da bulunduğu yerdeki belediyeden alacaksın rayiç belgelerini hepsini doldurup vergi dairesine vereceksin biraz uzun oldu ama vefatta yapılması gerekenleri yazayım belki ihtiyac doğar kimse de doğru düzgünce n cevap vermez dolaşıp durmayı

bide şöyle bir şey var babam bankadan emekli maaş alıyordu maaşın yatmasına 4 gün kala vefat etti ve ben zamanı gelince karttan çektim baktım bugün vefat işleme alınmış banakada küsürler kalmıştı maaş iade edilmiş diye onu geri göndermişler benden çektiğimi isterlermi?

@orkun ber,

Evet isterler yatırmazsanız annenize bağlanan maaştan kesilir her ay belli bir miktar borç bitene kadar. Bizde öyle oldu bence yatırma o parayı annene ver maaştan kesilsin sonra.

@orkun ber,

1 ay içinde bağlanır bende öyle oldu. E devletten takip edin oraya yansıdımı başvuruda seçtiğiniz bankaya gidip devletin anneniz adına açtığı hesabı üzerine alması lazım okadar. SSK emeklisi ise,4a emekli ödeme bilgileri olarak aratınca çıkar e devletten. Bağkur sa 4b , emekli sandığı ise 4c olarak aratın.

Çektiğiniz maaşı Sgk tüm mirasçılara borç yazısı gönderir çektiyseniz bankadan iade edin günü gelmeden vefat olduğu için

@orkun ber,

SGK kalan küsuratı geri iade istediği için şuan parayı banka hesabına yatırsanız dahi sgk da borç olarak gözükecek ve maaştan kesilecek. Dediğim gibi önce maaşın bağlanmasını bekleyin. Maaştan taksitle kesiyorlar borç bitene kadar. Maaş bağlandıktan sonra SGK yı arayıp sorarsanız ne kadar borç göründüğünü. Bende sizin duruma düştüm çektiğimiz son maaşı geri hesaba yatırdık ama genede borç gözüktü maaştan kesildi.sonra tekrar SGK ya gittik bankadan tekrar iade istediler öyle borç silindi. Yani yatırmamıza gerek yokmuş uğraştık boşuna maaştan kesilsin aynı şey.

@idosente,

bende bugün garanti şubeye gittim o hesap zaten sgk kontrolünde bizlik bir durum yok siz maaşı hesaba yatırın 2 gün içinde çekiyor dedi sözde daha önce çok yaşanmış bir kaç gün geçsin bakalım ne olacak bide garanti hesaba artık girilmiyor block koydular galiba olurda dediğiniz gibi olursa yatırdığım parayıda nasıl alacağız bilmiyorum :)

@orkun ber,

Yalan, inanma bankaya. SGK vefat haberi onlara ulaştımı hesaptan 1 kere çekiyor parayı şimdi sen o hesaba parayı yatırsan otomatik çekmiyor SGK ya gidip başvuracaksın çektiğimiz parayı bankaya yatırdık geri iade talep edin bankadan diye. Benden 2 ay kesildide ondan sonra SGK'ya gidip başvuru yaptıkta halloldu. İster böyle yap ister bırak annene bağlanan maaştan kesilsin. SGK'ya arayıp borcu ödeyin demesse bekle maaş bağlanınca zaten orada borç olarak gözükecek o para istersen o zaman peşin ödersiniz.

@orkun ber,

Yatırdıysan veremez banka bir daha yetkisi yok. Sen maaş bağlanınca e devletten maaştan kesinti yapılıyor mu bak, yapılıyorsa SGK'ya gidip ben çektiğim son maaşı geri yatırdım hesaba bankadan geri iade isteyin de, o zaman silinir borç sistemden. Kesinti yapılmıyorsa sıkıntı yok.

sgk da vefat eden eşe maaşın bağlanma sürecini nereden takip edebiliriz?

@orkun ber,
E devletten emekli aylık bilgisi olarak arat bağlanmışsa bilgiler geliyor. Bağlanmamışsa kayıt bulunamadı yazar.

@orkun ber, sisteme düştükten sonra e devletten dul.yetim maaşı başvuru kısmından başvuru yapabilirsiniz

Üst Alt