Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden kişinin bankadan çektiği kredi ile borç durumu!?

SARUHAN

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Selam arkadaşlar konuyu hemen anlatıyorum[/FONT]
[FONT=sans-serif]Babam 2014 yılında vefat etti[/FONT]

[FONT=sans-serif]Babam vefat etmeden önce yani 2008 yılında toki ye giriyor ve bir banka üstünden toki den kira der gibi[/FONT]
[FONT=sans-serif]ev almak icin anlaşma yapıyor ve bankadan toki kredisi alıyor ve kira öder gibi her ay taksitlerini ödüyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]hic aksatmadan ve 2014 yılında babam vefat ediyor[/FONT]

[FONT=sans-serif]şimdi babam bankadan kredi anlaşması yaparken banka dogal olarak sigorta yapması gerekmiyormu ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]yani babam vefat ettikten sonraki kalan borcunu sigorta karsılamı gerekmiyormu ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]dun bankaya gittim banka bilgi vermedi bankadan babamın hesap dokumunu aldım[/FONT]
[FONT=sans-serif]buraya hesap dokumunun resmini koyuyorum resımde ozel yerleri sildim[/FONT]
[FONT=sans-serif]bu hesap dokumune gore[/FONT]
[FONT=sans-serif]babamın sıgortası varmı ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]babam öldukten sonra sigorta evin kalan borcunu kasılaması gerekmıyormu ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]ve benden habersiz toki evi geri iade almış bankadan bu nasıl oluyor ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]tokiyi aradım toki bılde bilgi vermiyor ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]sizden istegim bu resimdeki hesap dokümüne gore ne yapmam gerekli[/FONT]
[FONT=sans-serif]sadece bilgisi olan arkadaşlar yorum yapsın tesekkurler,

ilk hesap acılış tarihi

[/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]

Konut teslim belgesi
[/FONT]

[FONT=sans-serif]Tüm odemeler ve hesap dökümü
[/FONT]

Son düzenleme:
Tüketici hakem heyetine başvurup dava açmalısın .

Bankalar verdikleri her kredi de sağlık sigortasını zorunlu olarak yaparlar .

Hakkını ara lğtfen . Başın sağolsun .

öncelikle cevap icin cok tesekkur ederim
sigorta ve banka konusnda hic bilgim olmadıgı icin
bankaya gittim babamın sigortası varmı yokmu diye sordum
ve hicbir konu hakında bilgi vermediler bana laf canmazlıgı yapıp gönderdiler beni
zar zor bu hesap dökümünü aldım onu bile vermek istemiyolar
dediğinizi hemen yaptım edevlet üstünden tuketici hakem heyetine baş vurdum

Son düzenleme:
SARUHAN

Bankada şerefsizdir öncelikle seninle ilgilenen personel başımdan atmış git hakkını ara babanın ölüm belgesi ile bankadan bilgi alabilirsin Sonuç olarak mirasçısı sensin seni başından atmış ilgilenmemiş yani anlayacağın hakkını ver bankayı da şikayet et personeli de

öncelikle cevap icin cok tesekkur ederim
1 saat önce e devlet üstünden hakem heyetine baş vurdum
bakalım hakem heyetinden ne cevap gelicek ve ne kadar zaman sonra cevap gelicek

@SARUHAN kredi ödemelerini iade etmeleri gerekmektedir . Kullanım payı diye oran düşme ihtimali de var . Ev geri alındığı ve satıldığı tarihten geri alınan süre için sizden kiracı bedeli ( yıpratma payı ) olarak iade edilecek tutardan düşebilirler .

Ticaret konularında deneyimli bir avukat ile görüşmende fayda var . Veraset intikal beyannamesi çıkartmamış iseniz bunu sizden isterler . Sulh mahkemesine başvurarak veraset intikal çıkartabilirsin .

Ev borcunu devir alarak taksit ödemelerini devam etmeniz için bir öneri olması veya başvurmanız gerekirdi lakin TOKİ daireyi geri aldı dediniz .

-DORLION-
selam
yukarıda vermiş oldugum resimdeki dokumanda
daireyi nezaman geri aldıkları ve bütün diger bilgiler yazıyor
bakıp tam olarak durum nedir diye yardımcı olursanız cok sevinirim
şimdiden cok tesekkurler

Dayım 2008 yilinda vefat etmisti. 2007 kr

2007 de kredi cekip ev almisti. Vefat edince kalan kredi odenmedi.

Banka sizi kandirmaya calismis. Hakkinizi arayin gerekirse avukat tutun

SARUHAN Kardeş kesinlikle sigortalıdır ve kalan borçları ödediği gibi geçmişte ödenmiş olan taksitleri de size iade etmek zorunda aynı durum kayınım'ın eşinin başına geldi bizat bankaya ben gittim konuştum borç kapandı ödenen paralarda geri ödendi sakın peşini bırakma banka ile yapılan sözleşmeyi al bir avukata git o size herşeyi izah eder.

Bankalar resmi dolandırıcı olmuş artık devire bak

SARUHAN

Merhaba,evraklarınızı incelediğimde babanızın krediyi sanırım Halkbank tan çektiğini ve sigortasınında Halk Sigorta 'dan yaptığı tespit ettim.

Tabii sayfalar sizin resim olarak eklemeniz nedeni ile tam okunaklı değil ancak anladığım kadarıyla Halk Sigorta firmasına konut sigortası poliçelerinin ödenmesi nedeni ile iptal edilmiş.

Burada asıl sorun Halk sigorta sizin talep ettiğiniz Kredi Hayat sigortası yaptımı?

Çünkü TOKİ konut işlemleri devlet tarafında finanse edilen bir yapı olması nedeni ile Kredi Hayat sigortası yapılmamış olabilir.

Halk Sigorta firması DASK(Zorunlu Deprem Sigortası),Konut Sigortası(Konut içinde ev eşyaları veya 3 kişilerin verdiği zararları karşılayan sigorta) yapılmış olabilir ve de sizin krediyi ödemesini beklediğiniz Kredi Hayat Sigortası yapılmamış olabilir.

Bunu öğrenmenin yolu Halk Sigorta firmasına veraset intikal belgeniz ile başvurarak babanız adına yapılan tüm sigorta poliçelerinin durumu hakkında yazılı bilgi almak yada babanızın e devlet sistemi var ise babanızın tc kimlik numarası ve şifresi ile ;

https://www.turkiye.gov.tr/hayat-sigortasi-police-sorgulama

linkinden kontrol edebilirsiniz.Bu linkte firma adı altında Halk Sigorta gibi poliçe bilgisini görebilirsiniz.İptal edilmiş olsa dahi gözükür.Poliçe tıkladığınızda bitiş veya fesih tarihi yazar.

Bu yollardan biri ile Kredi hayat sigortası olup olmadığını yani sizin talep ettiğiniz vefat sonrası kredinin karşılanması işlemi için bu poliçenin yapılmış olması gerekir.

Tekrar belirtmek gerekirse TOKİ devlet destekli bir sistem olması nedeni ile yapılmamış olabilir ,teyit etmek lazım.

Bunların dışında TOKİ sitesinde sıkça sorularn sorular bölümünde birkaç soru ve cevabın size faydası olabilir.

TOKİ Sıkça Sorulan Sorular Linki;

https://www.toki.gov.tr/genel-sikca-sorulan-sorular

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
dediğiniz gibi belki hayat sigortası yapılmamış olabilir bende ev alırken krediyi hayat sigortasız aldım ilave bilgi olarak ölen kişinin e devletine girilmiyor otomatik kapanıyor. ayrıca Halk sigorta ve diğer iki şirket birleşerek Türkiye sigorta adını aldı.

@Bilgi Hazinedir

öncelikle cevap icin bütün icteliğimle cok tesekkur ederim
babamın edevlet şifresi olsa bile ölen kişi edevlet şifresi calışmıyor ve ölen kişiye edevlet şifresi cıkartılmıyor netten arastırdım bunu
fakat edevlet üstünden farklı bir sigorta sorgulama yeri buldum https://online.sbm.org.tr/hym-polic...rerUri=/hym-police/public/vefatEden/sorgu.sbm buraya rahmetli babmın bigilerini girdim hicbir sigorta görunmuyor dogrumu diye arkadasaın vefat etmiş babsının sigortasını sorguladık onunki cıktı bu durumda rahmetli babam sigorta yaptırmamışmı yoksa sigorta kaldırılmışmı iptalmi olmuş bunu anlamk icin bugun ptt den kep adresi aldım sizin verdiginiz Türkiye sigorta sirketine kep ustunden yazı yazıp sigorta policelerinin birer kopyasını talep edicem bakalım ne cavap vericekler durumu buradan yazıcam

işin bir garip yanı da şunu fark ettim yukarıdaki hesap extresinde babamın adına 2014 yılından once ki hesap bilgilerinin iban ve hesap numraları yok o bolume diger yazmışlar ve 2014 yılındaki iban numarası ile 2017 yılındaki iban numarsı he hesap nosu farklı farklı ve tokinin evi geri aldıgı hesap numarsı da farklı nasıl oluyor bu durum dikkat ederseniz iban ve hesap numaralrının son 2 rakamını silmedim rahmetli babamın tekbir hesap acmış hesap acılış tarihi 2012 fakat halk bankası ile kredi anlaşması 2008 yılında yapılmış evide 2007 yılında teslim almış nasıl bir celişki bu size ilk hesap acılış tarihini ve evi teslim aldıgı tarıhı gosteren belgeleride yukluycem dikkatli bakın durumu fark edecksiniz

Son düzenleme:
Tuketici hakem heyetine yaptıgım şikayet işleme alınmış
buraya bilgileri yukluyorum

MRM

Merhaba,bende vefat eden kişiler için e-devlet sisteminin kapandığını bilmediğimi ve yakın zamanda gerçekleşen birleşme olayını unuttuğumu anladım.

Allah razı olsun.

İnanın şu kredi hayat sigortasının en önemli faydası bahsettiğimiz kalan kredi tutarını ödemesi konusu iken ihtiyaç olduğu zamanlarda kullanılamaması gerçekten çok üzücüdür.

Saygılar.

SARUHAN

Merhaba,

Rica ederim.İnşAllah herşey çözüme ulaşır.

Paylaştığınız sorgulama ekranı ilgili resmi kurum Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine aittir.Sizinde belirtiğiniz gibi vefat eden kişiler sigorta bilgileri sorgulamanabilmektedir.Orada sigorta bilgisinin çıkmaması konusunun ne anlama geldiğinin net cevabını ilgili kurumun çağrı merkezi
0 850 222 0 SBM (726) size yanıt verebilir.Bu konuyu naçizane tavsiyem telefon ile sormanızdır.

Bunların dışında sizin yaptığınız başvurununda yasal bir süreç içinde ilerleyerek size gerekli bilgileri verebileceği gözükmektedir.Ancak daha hızlı olabilmesi açısından ilgili kurumun çağrı merkezinde alınabilecek bilgilerin size fayda sağlayabileceğine inanıyorum.

Yazmış olduğunuz bilgileri bakmaya çalıştım.Diğer başlığında altında yapılan finansal işlemler aralıklı olmakla birlikte 2021 yılına kadar uzanıyor.Diğer kısmı Nisan 2014 tarihinde sonra hareket değişikliği ile sadece 6 ayda bir taksit artırımı işlemi yapılmış.

Taksit artırımı işlemi tıpkı emekli maaş zamları yapılır gibi 6 ayda bir yapılmış.Iban bilgisi olan hesaplar tahminime göre Sigorta ,Toki ve İlgili Hazine kuruluşlarının kendi hesaplarının bilgileridir.

Paylaştığınız hesap hareketi bankalardaki hesap hareketi gibi değil daha kapsamlı mudiye ait (Hesap Kullanıcı demek) onu ilgilendiren vey bağlayan her işlemi yani diğer kuruluşlarla arasında geçen finansal işlemleri açıklayan çok ayrıntılı ve karışık bir hesap dökümü gibi duruyor.

Bu sebeple çok karışık ve bilgi yoğunluğu içeriyor.Iban bilgileri bahsettiğim kuruluşların borç yanstıması veya iade alması için farklı hesaplar kullanması nedeni ile farklı farklı olarak döküm içinde yazılmış olabilir.

Rahmetli Babanızın şahsen yaptığı işlemlere diğer dediklerini düşünüyorum.Diğer şeklinde açıklama belirtilmesi zaten benim ilk aklıma bu hesapların bir kuruluşa ait olduğu ve bu kuruluşta takip edilen bir kullanıcı(mudi) nin burada yarattığı finansal hareketleri anlatana döküm olduğu çağrışımında bulundu.

Saygılar.

SARUHAN

Süpersin , şimdi tüketici hakem heyeti de bankadan yapılacak savunmayı bekleyecek , mantıklı bir gerekçe sunamayacakları için kazanan taraf sen olacaksın .

Hiç bir şekilde sonuç alamazsan bağlı bulunduğun ilin barosuna başvurup ücretsiz avukat talebinde bulun .

Avukatın senin adına gerekli olan tüm işlemleri başlatır .

veraset ilamı yokmu elinde mirasçı olarak bilgi isteyebilirsiniz
noterden aldığım veraset ilamı var elimde
ve nufuskayıt ornegi ile gittim bankaya
sözlü bilgi vermeye calıştılar resmi evrak vermediler
baktım vermiyolar cıktım bankadan eve geldim
bugun kep adresi cıkarttım ptt den ve kep üstünden yazılı yasal dilekce verdim
rahmetli babamın kredi anlaşmasının islak imzalı bir ornegini ve yapılan butun sgorta policelerinin birer
örnegini talep ettim bugun beni bankanın genel müdürlüğünden aradılar ve sözlü olarak bilgi vermek istediler
ben kendilerine dedimki ben sizden belge talep ediyorum lutfen geregini yapın
tamam dediler ve dedilerki babanızın anlaşmayaptıgı sube mudurune bilgi veriyorum şimdi geregini yapıcaklar
ve aradan 30 dak sonra beni babamın anlaşmayaptıgı şubesinden aradılar ve yine aynı sekilde
beni kandırmaya calıştılar dedeilerki mudurlugumuze basvuru yapmılsınız ona istianden size
biligi vermek icin arıyorum ne sormak sitıyorsunuz size bilgi vereyim dediler
dedimki ben bilgi istemiyorum kep adresim üstünden bana sizden talep ettigim kredi anlaşmasını
ve yapılan butun sgorta policelerinin islak imzalı
birer örnegini istiyorum dedim hee oylemi dedi karsımdaki kişi
ve hemen dediki anlaşmalar dosyalarda dosyaları bulmak zaman alır ben bi bakayım
dedi dedimki bana kep adresim üstünden olumlu olumsuz bilgi verin tamam dedi
olay aynen anlattıgım gibi gelişsi yani resmi evrak vermek istemiyolar

şimdi hem kep adresi üstünden resmi şekilde evrak telep ettim
ve dün gecede hakem heyetine dilekce verdim hakem heyeti dilkecemi işleme koymuş
bakalım nasıl bir sonuc alıcam
ne olucak buradan paylaşıcam herseyi

SERAFİM
yardımların ve yönlendirmelerin icin cok teşekkür ederim tekrardan
Bugun baroyada telefon actım ve randevusuz görüşme yapmıyolarmış
randevu vermek istediler durumumu zar zor anlattım telefondaki hanım peki siz bugun saat 15.00 da gelin sizi
avukatla görüştüreyim dedi gittim baroya avukat hanıma herseyi anlattım elimdeki butun belgeleri gosterdim
avukat hamım dediki babanızın sigortası varmı yokmu belli degil
ilk olarak bunu ögrenin ve bankadan butun anlaşmaların birer prnegini isteyin dedi ondan sonra
durumu netleştirin bize gelin biz bu durumda bişey yapamayız dedi avukat hanım
dedimki sayın hocam banka gittim bana bilgi veriyolar ama evrak vermiyolar
avukat hanım dediki ozman siz kep adresi cıkartın ptt den ve online olarak resmi şekilde evrak talebinde bulunun
ozman vermek zorunda kalıcaklar dedi
bende bugun ptt den kep adresi aldım ve bankaya dilekce yazdım evrak talebinde bulundum
bakalım evrak gondericeklermi gorucez nedir ne degildir anlıycaz

[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Bilgi Hazinedir
[FONT=sans-serif]yardımların ve acıklamaların icin cok tesekkurler[/FONT]
[FONT=sans-serif]ben internetten online olarak rahmetli babmın siğorta policesi varmı yokmu diye baktım[/FONT]
[FONT=sans-serif]bişey cıkmayınca sizin dediğiniz gibi [/FONT][FONT=sans-serif]0 850 222 0 SBM aradım ve dedimki benim rahmetli babamın
sigorta policesi varmı yokmu online olarak yok gorunuyor sizin sitenizde baktım dedim
ve ekledim sigorta girişi iptal edilmiş veya kaldırılmış silinmiş olabilirmi dedim
dedilerki bu konuda hicbir bilgi paylaşamıyoruz bu bilgiyi ancak size
sigorta policesi yapan şirket veya bankadan talep edeceksiniz dedi
ddedimki bankadan talep ettim fakat banka evrak vermiyor
ozman mahkemeye basvurmaktan başka cereniz yok dediler
[/FONT]

SARUHAN

Sizi şimdi anlıyorum ahmetönerge arkadaşımızda söylediği gibi veraset ilamı yada veraset intikal belgesi elinizde mevcut ise bankaya ibraz ettiğinizde vefat eden kişi ile ilgili tüm bilgileri sizle yasal olarak paylaşmak zorundadır.

Bu konu size daha faydalı olacağına inanıyorum.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir. Hocam Bankalardan her krediye sigorta şartı Banka kredi verdiği kişiye hayat sigortası yaptırarak, bir anlamda kredi sahibinin hayatını kaybetmesi gibi bir durumda borcunu sigorta şirketi aracılığı ile güvence altına almış olur. Siz bankacı olsanız bu avantajdan yararlanmak istemez misiniz? Cevabınız evet ise bu işte mutlaka bir hinlik var. Başımdan geçti bankalar bilgi vermek istemiyorlar içerde bir arkadaşım olmasaydı belki bizde üzerinde çok fazla durmayacaktık arkadaş bana gizlice bilgileri not ederek tarih tarih yazıp bana verdi abi bilgi vermek yasak işimden olurum aman aramızda kalsın dedi bende tamam dedim. Ağustos ayında vefat eden yakınımın borcu ölümünden 5 ay sonra ocak ayının 3'ünde kapatılmıştı, tüm ödenen kredi taksitlerini geriye ödediler dava etmekten vazgeçtik. Bunların işine akıl sır ermez hakkını sonuna kadar arayacaksın ben bunu bilir bunu söylerim. selamlar.

algaNihat

Selam
ben elimden geleni yapıyorum
kep adresi cıkarttım kep üstünden resmi bir şekilde yapılan bütün sigorta dökümlerini vede
kredi sözleşmesinin birer islak imzalı örneklerini talep ettim
vede Tuketici hakem heyetine dilekce verdim sonucları bekliyorum bakalım
sonuc ne olacak ?

Rica ederim ,artık Baro avukatları ne diyorsa onu yapmalısın ,

sonuç olarak onlar bu işin uzmanı .

Bizden daha iyi yardımcı olurlar .

Banka ,avukatlar tarafından korunduğunu ,hakkını arayan biri olduğunu göreceği için senden tırsacaktır .

Sözleşme örneğini vermek istemiyorlar çünkü yaptıklarının usulsüzlük olduğunu kendileri de biliyor .

algaNihat

öyle bir şart yok artık ben gecen sene ev kredisi aldım ondan öncede kredi kullandım sana seçenek sunuyorlar sigortalı olursa faiz oranı bir iki puan düşük oluyor. öncelikle arkadaşın babasının sigorta yapılmış mı onu öğrenmesi lazım.

MRM

Selam
siz bankadan ev kredi cekerken teminat olarak
ne gösterdinizde size sigorta yapmadanda size kredi verebiliriz secenegini sundular ?

SARUHAN
hiç bir şey iş bankası bakın konut kredisi hesaplama sayfasına 2 seçenek var diğer bankalarda da aynı en azından benim çalıştığım bankalar ihtiyaç kredisinde de yaptırmadım. eskiden mecburiydi ama şimdi öyle bir şey yok

MRM

Nekadar zaman önce mecburiydi hatırlıyormusnuz ?
benim rahmetli babam banka ile 2008 yılında anlaşma yapmış

Bu arada bankanın size istediğiniz bilgilerin verilmediğini cimere yazın sonuçta devletin bankası sorumlular hakkında idari tahkikat başlatırlar hem genel müdürlükte haberdar olmuş olur. SARUHAN

cicikıs

Günaydın bankanın genel müdürşüğüne kep üstünden resmi olarak bilgi talebinde bulundum
ve beni genel müdürlükten telefonla aradılar dedilerki size telefonda bilgi verelim nedir sormak istediğiniz
yukarıdaki konularda ayrıntılı bir şekilde anlattım sanırım gözünüzden kacmış

Üst Alt