Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden babadan Yetim maaşı başvurumuz reddedildi! Ne yapmalıyız?

HAMZA SARIHAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SAYIN YETKİLİ

Sayın yetkili ;Buraya kardeşim adına yazıyorum. Kardeşim uğur ..vefat eden babamızın SGK emekli maaşının bağlanması talebi için başvuruda bulunduk SGK tarafından maluliyet tespiti için Sakarya eğitim ve araştırma hastanesi ne gönderildik. Çıkan karar neticesinde engel durumunda çalışma gücünün %60 kaybetmediği belirtilmiştir. Raporda Hafif derecede mental reterdasyon engeli ; engel oranı %50 . atipik psikoz tedaviyle kısmen düzelen engel oranı %45. Ayrıca hipertansiyon . yazıyor. Bu oranlara rağmen hak kazanamamışiz. Hesaplamada Aynı poliklinikten 2 hastalığın sadece 1 tanesi dikkate alınıyormuş. Rapora itiraz ettik. Tekrar inceleme yapılacak mış. kardeşim doğuştan zihinsel engelli ayrıca son 1,5 yıldır psikiyatri de atipik psikoz tanısıyla tedavisi devam ediyor , bakacak benim dışımda kimsesi yok zaten hastalıkları neticesinde yemek ihtiyacini , temizlik ihtiyacini, giyinme ihtiyacı ni kendisi gideremiyor. Tüm bu durumlar karşısında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt