Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi tayini nasıl olur, adım adım

Tuna tuna

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm arkadaşlar ,, 90 yaşında , kalça protezi ve ileri derece alzheimer hastalığı dolayısı ile yatalak olan anneme vasi tayin edilmesi için mahkeme açtık .
Kalemde bana , ilçe saglık kurulundan eve geleceklerini , gerekli görürlerse , hastaneye sevk edebileceklerini , söylediler , sizlere sorum şu ! , bu ilçe sağlık , hastaneye sevk etmeden karar verebilir mi mahkemeye ? , 2018 yılı itibariyle izmir ilinde böyle bir davaya taraf olan arkadaş varsa ne kadar zamanda sonuçlanacağını yazarsa sevinirim , bu dava ,, ilk etepta vasi ye ne gibi haklar tanır , herkese teşekkür eder huzur ve umutlu günler dilerim ..

Arkadaşlar konuya cevap gelmedi fakat gelişen süreç te cevab kendiliğinden geldi , sizlerle paylaşayım istedim .

Bu dava 10\ 12\ 2018 de açıldı , 31\ 12\ 2018 de , mahalli karakoldan çağrıldım , ve adres tesbiti , mal varlığı tesbiti ve bildirimi , çıkar çatışması tesbiti yapıldı . 15 dakikada sonuçlandı .
Bu gün yani 7\1\2019 da ilçe sağlık tan hastaneye sevki konusunda , evrakları getirip imza karşılı teslim ettiler ve bir hafta sonra sevk ettikleri " tam teşekküllü" devlet hastanesine hastayı götürmemï söylediler . Yani mahkeme ilçe sağlığa yazı yazıyor , ilçe sağlık ta " mahkeme kararıyla tetkikinin yapılıp , evrakın mahkemeye ğönderilmesini yazı ile hastaneye bildiriyor .

Burada ilçe sağlığın fonksiyonu sadece aracılık , hastalıkla alakalı karar vermek değil yani . gelen evrağın fotosunu çektim ekleyebilirsem ekleyeceğim .

Bu gün annemi rapor için hastaneye ğötürdük , BOZYAKA DEVLET HASTANESİN de , "saglık kurulu" birimine baş vurduk , 200 tl rapor ücreti aldılar buna mütakip bizi nöroloji ye sevk ettiler , 20 dakikalık bir incelemenin ardından ,doktor mahkemenin sorduğu 6/7 soruya net. Cevaplar yazdı , hastanın aklı malik degildir , kendi yaşamını tek başına devam ettiremez , vasi tayini uygundur , mahkemenin görmesine gerek yoktur gibi .
Sonrasında , psikoloğa gönderdi oda annemi kontrol edip vasi uygundur diye onayladı ve tekrar bizi saglık kurululda "" HEYETE"" sevk etti , Saat 1.45 te heyet ilk olarak annemi aldı ve doktorlardan biri vasilik kararı dedi , bir digeri uygundur dedi ve bana bir kağıt verip 10 gün sonra gel evrakını al dediler . bu gün dava açılalı bir ay 5 gün oldu.

Sağlık raporunu devlet hastahanesinden alsaydınız daha iyi olmazmıydı?

@tonkano

Raporu alacağınız hastaneyi , mahkemeden gönderilen yazı ile , il\ilçe saglık müdürlüğü belirliyor (izmir ssk bozyaka eğitim ve araştırma hastanesi) yani "" Tam teşekküllü devlet hastanesi "" olması gerekiyor .

Arkadaşlar bu dava , izmir de 2. Sanayi sitesinin girişinde bulunan metro istasyonunun çapraz karşısında yeni yapılan "BÖLGE İDARE MAHKEMESİ"" binasında ilk girişte solda bulunan ” Ön büroda" açılıyor , yardımcı oluyorlar , dilekçeyi cep telefonundan ( vasilik dilekçesi) bulup okuyup beyaz kağıda kendim yazdım , annemin ve benim nüfus fotokopilerini istediler , birde boş dosya gerekli onuda orada bulunan baronun bürosun dan 3 tl ye aldırdılar , 50 krş fotokopi ücreti hepsi 3,5 tl tutuyor tüm masrafı . Hepsi bu dava açılırken.

Bu gün çağrıldığım üzere heyete gittim raporu almak için , gelgelelim adımız hoporlörden okunmadı , biraz bekledim ve durumu anlattım ,annemin hüviyeti ile içeriye gidip baktılar ve raporu , vasilik davası olduğu için elden veremiyeceklerini , bu yüzden ayın 17 sinde "mahkemeye posta yoluyla gönderdiklerini söylediler .

Aleyküm selam
bu bilgiler tam aradığım bilgilerdi
teşekkür ederim Tuna bey

Evet arkadaşlar , dün e-devlet sayfamdan baktığımda , "tenzip zaptı hazırlandı " yazan bölümde " dosya karara çıktı " ibarasini okuduktan sonra , şaşırmadım diyemem çünkü mahkemeye çağrılmadım !! , bu karar ne demek oluyor diye düşündüm , dava ret olsa süre 4 ay geçmezdi demekki belkide deliller sabit olduğundan ( karakol beni çağırarak , zaten adres , mal varlığı , kısıtlı adayıyla çatışma konularında ifademi almıştı , artı mahkeme il sağlık müdürlüğünü yetkili kılıp onların belirlediği tam teşekküllü bir "devlet hastahanesinden sağlık kurulu raporunuda aldırtmıştı ve bu raporda "" vasi tayini gerekir , mahkemenin görmesine gerek yoktur"". diy
e belirtmişlerdi !! ) yeni yargılama usulerine göre yapılmıştı , internetten araştırdım "" basit yargılama "" kavramında , vesayet davalarında deliller yeterli olduğundan duruşmasız karar verilebiliyormuş !!! , ve bu gün ilgili sulh hukuk mahkemesinin kalemine gittim , dosya no sunu ve hüviyetimi verip , taraf olduğumu ve davanın gidişatıyla alakalı bilgi almak istediğimi söyledim , hemen pc den bakıp ,, mahkemenin ""kısıtlılık kararı verdiğini , "" gerekçeli kararın yazılacağını bunun ""bir ay içerisinde gerçekleşeceğini söylediler ve kalemin telefonunu verip üç hafta sonra aramamı , karar yazıldıysa gelip almamı söylediler . Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim bu arada önemle belirtmek isterim ki annem 91 yaşında 4 senedir yatalak yürüyemez ve konuşamaz ve dinleyemez derecede demans\ ailzeimer hastası , mahkemenin sevk ederek aldırdığı "" heyet"" raporunda , "" vasi tayini gerekir ve "" mahkemenin görmesine gerek yoktur"" ibareleri yazılıdır. !! yanlış karar vermemeniz için kendi hastanızla ,benim hastamın durumunu kıyaslayınız lütfen ,, görüşmek üzere...

22.4.2019 tarihi itibariyle mahkeme kalemini arayıp durumu sordum , kararın yazıldığını , gelip alabileceğimi söylediler. Hemen gittim ve hüviyetimi ibraz edip "" vasilik"" kararını aldım . (ilgili memur kararı pc den bulup yazıcıdan çıkarttı ve ıslak mühür bastı hepsi bu )10/12/2018 de açılan bu dava , 14/3/2019 sonuçlanmış , bir ay kesinleşme süresi var , yani 4 ayda sonuçlanmış oldu .
Kısaca kararı size yazayım ,, koluk güclerinin araştırmasına ve tam teşekküllü hastahane raporunda demans hastası olduğu vasi tayininin gerektiği , mahkemenin görmesine gerek olmadığının belirtilmesi üzerine * dayanılarak* . 405/1 maddesine göre kısıtlanarak vasi olarak atanmam hükmü kurulmuş !! .
Ayrıca , nüfuza yazı ile bildirilmesine. ,,bir ay içinde mal varlığının mahkemeye bildirilmesine ,, geliri olması durumunda defter tutularak yıl sonu mahkemeye verilmesine ,, emekli vs aylıklarının bankalardan vasiye ödenmesine diye açıklamalarda bulunulmuş ..

Bu dava duruşmaya çıkılmadan 4 ay gibi bir sürede sonuçlandı ,, 203,5 tl ye mal oldu ,artı 200 tl özel ambulansa ödendi. Sorularınız olursa lütfen yazın , saygıyla ...

VASİ tayini için ”SULH HUKUK" mahkemelerinde dava açılır ..

Benim ekimde vasi karar uzatmam lazım onunla ilgili elinizde örnek dilekçe var mi

Poziyer

Örneğin ,,, 3. Sulh hukuk mahkemesi ne , mahkemenizce şu tarih ve esas/karar nosu ile verilmis olan vasilik kararının süresinin uzatılması için gerekli işlemlerin yapilmasini saygılarımla arz ederim. ,,,,, imza, tc no, adres , ad soyad , tarih.

Arkadaşlar annemin emekli maaşı ve vadeli mevduat hesabı vardı , bu ay , yıllık hesap defterini ve faturaları teslim ettim kaleme, vadeli hesabıyla alakalı hiç bir talebim olmadığından bir dilekçe verip ""hesaptan muaf"" tutulmamı istedim , bir hafta sonra UYAP tan baktım kabul edilmiş artık defter tutup hesap vermiyeceğim , kalemede tel açıp sordum doğru dediler.

Arkadaşlar vasisi olduğum annemi 23/12/2020 tarihinde kaybettik , bu durumu iki gün sonra , vadeli mevduatlarının bulunduğu bankalardan hesap bakiyelerini gösteren belgeleri alıp , Ölüm belgesinin fotokopisiyle birlikte vasilik kararını veren mahkemeye bir dilekçeyle bildirdim. Bana herhangi bir geri dönüş olmadı uyap tan baktığımda mahkemenin nüfus müdürlüğüyle yazışıp vefatını teyit ettiğini gördüm. herhalde herhangi bir birdirime gerek görmediler.

Başınız sağolsun Rabbim mekanlarını Cennet etsin.

Aynı zorunlar bizdede var öncelikle o sıkıntıları biliyorum zaman ayırıp vasilikle ilgili yazına çok teşekkür ederim sağolasın

İzmirdeysen haberleşip müsait olduğu bir zamanda konuşabiliriz sevgi ve saygılar

Üst Alt