Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi olursam evde bakım için gelir kriterine eklenir miyim?

jerenimooo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar benim ailemde annem babam ve (%91 sürekli ağır engelli raporu)olan kardeşim yaşıyor. Eve giren gelir olarak babamın emekli maaşı 1900tl var. Birde annemin aldığı evde bakım maaşı var. (2022 ya da vakıf yok.)mal olarak kardeşim üzerine almış olduğumuz ötv indirimli araç ve evimiz var.Annem ve babam 70 yaşın üzerinde vasi babam.
Bende başka bir ilde memur olarak çalışmaktayım tayin için raporun yenilenmesi ve vasinin benim olmam gerektiğini kurumumdan öğrendim. Bu durumda
1) vasi babamdan alıp ben olursam
2)rapor yenilenirse( rapor yine ağır engelli olarak çıkar diye tahmin ediyorum
Maaşı kesilir mi?
Bildirimde bulunmalımıyım?
Neler yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?
Not: ben 10 yıldır başka bir ilde çalışmaktayım ayrıca evliyim tayini keyfi olarak değil mecburen bakımlarına yardım için isteyeceğim.eğer olursa tabiki

Böyle daha iyi
Eğer sizler haneye girerseniz gelir artması sonucu e.b.maaşı kesilebilir.

Ne iş yapıyordunuz maaş gelir nedir

Ben evliyim farklı evlerde yaşayacağım.haneye girmeyeceğim

Farklı ev olursa
Nasıl bakım maaşı ve vasi olur ki

Anladım
Siz memursunuz tayin için kıyas arıyorsunuz
Vasi değişirse e.b.maaşı kesilir tabii
Bunun için haneye girmeniz gerekir
Siz kaç kişisiniz

Yok tam anlatamadım galiba şimdi şöyle olacak evlerimiz farklı olacak bakmaya yine annem sevam edecek vasilik babadan bana geçecek

Annen baktığı için bakım maaşı alıyor
Baban ÖTV araba için vasi oldu galiba
Bu noter yoluyla kolayca hallediliyor
Olabilirsiniz Tabii sakınca yoktur
Bunun için araba için yeni sağlık rapor isteniyor

Şöyle diyeyim yüzde doksan mental gerilik ve yuzde 2 yurume engeli ile ağır engelli olduğu için temelden beri vasiliği var.araba için alınmadı yani tam olarak.bı anlattığım duruma göre maaş kesilir mi

O Halde mecburen sulh mahkemesince vasi değişiklik isteyebilirsiniz.
Vasilik işine Kurum karışmaz kim olursa olsun,e.b.maaşı kesilmez bakıcı anne

Vasi değişikliği yapılır rapor yenilenir bu dırumda maaş kesilir mi

Vasilik için mevcut özel rapor sulh mahkemesinde bulunur, yeniden çıkartmaya gerek yoktur

Üst Alt