Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi olma şartları nelerdir? Vasi olabilir miyim ? [Hukuk]

fozcann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, babam uroloji ve ortopedi bolumlerinden engelli raporu almak icin heyete girecek.Ben babama bakmakla yukumlu olmak istiyorum vasi oluyo galiba adi,1_ Vasi olabilmek icin ozur konusunda bir ayrim var mi ?,(sadece zihinsel engelliler mi )2_Rapor orani en az kac olmali ?( Babam yuzde yuz is goremez raporu ile malulen emekli)Lutfen bilen arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.

Neden vesayet altına almak istiyorsunuz baabanızı? Zihinsel yeti kaybı yoksa hakim de bunu onaylamaz büyük çoğunlukla.

Araç alımı içinse, vasi atamasına gerk yok. Babanız kendi adına araç alabilir, siz de lkullanabilirsiniz

OturanBoğa;

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için , Ben memurum ve doğuda görev yapıyorum , ailem ankarada , babamın durumu dediğim gibi % 100 malulen emekli oldu 15 sene önce , yani babamın ciddi sağlık sorunları var bakıcı maaşıda alıyor ssk dan , annem bakıyodu oda artık yaşlandı , Kurumum ile görüştüm bakmakla yükümlü olursam ailemin ikamet ettiği ile yapıcak tayinimi ama dediğim gibi bakmakla yükümlü yani vasi olmamı istiyor.Bir avukatla görüştüm dediki "Zaten babana bakmakla yükümlüsün hasta olmasa bile dedi " Bilmiyorum araştırmaya devam ediyorum.Araba konusu dediğiniz gibi..

OturanBoğa;

Bülent abi yardımına ihtiyacım var , babamın özürlü heyet raporu tam bir hüsranla sonuçlandı , % 40 küsür rapor aldı , Ama daha önce iş kazası sonucu %100 iş göremezlik raporu ile malulen emekli olmuştu,Aslında ozamanda aynı hastane yine %40 küsür vermiş ancak yüksek sağlık kuruluna iki kez itiraz sonucu rapor %100 e çıkmış ve bakıma muhtaç ibaresi eklenmiş,Şimdi herşeyi geçtim vasi davası nı filan , bu rapor şu andaki maaşını filan etkiler mi ? Kaş yapalım derken göz mü çıkarttık acaba :( , Abi ne olur yardımına ihtiyacım var :(

Sağlık kurulu raporlarının değerlendirilmesi ve itirazlar
MADDE 8: [...]
(2) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi kapsamındaki sigortalılardan geçirdiği iş kazası veya tutulduğu meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60’ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilenlerden malullük aylığı bağlanması için ayrıca, yeni bir sağlık kurulu raporu istenmez.

Bu madde bizimle ilgili galiba :(

*Birde böyle bir şey buldum ,

Sizin kendi bireysel başvurunuzla almış olduğunuz rapor siz ve hastane arasında kalan bir özel belgedir. Hiçbir şahıs ya da kurum bu raporları isteme ya da alma hakkına sahip değildir.

Üst Alt