Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı sonucu harcamaları gösterir defter tutmak..?

bermu2aa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler
ben de kısıtlı kardeşimin vasisiyim. 2000 yılından 2007 yılına kadar maaşı çin defter tuttum. deftere harcamalarını yaptıgım fişleri teker teker yazıyordum, harçlık veriyosam onu harçlık verdim diye yazıyordum. ama şimdi geliri sadece maaşı oldugu için hakim defter tutmam gerekmedigini söyledi. 2 yıldır da tutmuyorum...
ama ölen annemim malları var, henüz üzerimize tapuları almadık. almaya kalkarsak yine defter tutmak zorunda kalacagım ve tekrar sıkıntılı bir döneme girecegim için bu konuyu uzatmaya çaslışıyorum...

Bu defter tutma işini ilk defa duyuyorum iyi mi :) Zormuş hakikaten... Bu konuda bilgisi olup Bermu2aa'ya yardımcı olabilecek kimse var mı?

bermu2aa ben de yaklaşık 6 senedir annemin vasisiyim. ben defter tutuyorum ne kadar zor olduğunu biliyorum :)
tahminimce hakim iki seçenekten birini yapıcak (1 tekrar tefter tutmanı isteyecek (2 yada seneden seneye gidib kardeşinin üstüne ait mallarda herhangibi bir değişiklik olmadığına dair senden hesab isteyebilir.
kardeşinin malını zarara uğratmadığına bunu nasıl kullandığını daire varsa kira bedeli olucak yani kuvvetle muhtemel tekrar senden defter tutmanı istiyecek. ama şunu unutma kısıtlının vasisi aileden birisi olması durumunda öncelik vasi aileden seçilir çok fazla canını sıkmana gerek yok :)
ama sana bir tavsiyem var kardeşinin malını paraya çevirip bankaya yatırabilirsin bunun içinde satış için izin alman gerekiyo bunu neden söylüyorum kardeşin yasadığı sürece gayri menkuller bi işe yaramaz ancak o ölünce sağ kalanlara kalır miras yoluyla eğer paraya çevirip bankaya yatırırsan kardeşinin ihtiyaçları için bu paranın bir kısmını belli aralıklarla kullanabilirsin.
mesela nasıl kullanırım ihtiyaçları ne olabilirki diyosan ? dedimya aynı çatı altında yaşadığınız sürece problem yok ama kardeşinin neden kısıtlandığını yazmamışsın eğer yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırım çok fazla uzattım galiba :))

varis olarak defter tutma

kardeşim şizofren hastası oldugu için kısıtlandı ve 43 yaşında defter tutuyorum çünkü hakimler öyle istiyor kayıtlı malları içinse hakim satı izni vermiyor ne olacak bilmiyorum bu mallar üstelik hisseli hissedarlarda sen satmak istemiyorsun diyorlar ama mahkeme kalemide bu satı için boşuna dava açma hakim satı izni vermez diyorlar ne yapacagımı şaşırdım kaldım.

sıkılmana gerek yok sen zaten satamazsın satış isteyenler izalei şuyu davası açarlar hakim karar verirse satışa çıkar mirascılardan biriside alabilir defter tutulması hukuk devletinin gereği.selamlar.

bende o efteri şimdi tutmak zorunda kaldım.napacam bilimiyorum fişlerim baya eksik siz nasıl tuttunuz

@yusufalpcem
Bendende vasi defteri tutmam istendi yardımcı olur musunuz

@mkrb
Bana yardımcı olur musunuz ilk defa defter tutmam istendi

Mahkeme vasi defteri tutmami istedi nasıl tutulur neler annem adına yazabilirim bilgisi olan yazarsa sevinirim

Ben de annemin vasisiyim. Defter tutma mecburiyeti varmış. Merak ettiğim market fişlerini tek tek yazabiliyor muyuz.

Üst Alt