Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı çıkartmak için elimizdek rapor iş görmez mi? [Hukuk]

fatma kuru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben fatma ,

annem geçen sene beyin felçi geçirdi, rize devlet hastanesi % 88 engelli daimi rapor verdi,
yaşlı ve tek yasayan annemi yanıma aldım, sosyal sigortalara bakım için basvuruda bulundum, subat 2014 ıtıbarıyle kabul edıldı,
sımdı ıstanbul avcılar kaymakamlığına özürlü engelli maası adı altında basvuru yaptım, bende çeşitlı evraklar ıstendı.

bunlardan bir tanesi vasii kararı. adliyeye basvuruda bulundum dilekçeyle, adliye memurları hasta ıçın hastaneden( bankırköy ruh ve sınır hastanesı) rapor alınması gerektıgını soyledı.
buna mukabıl elimizde bulunnan RİZE DEVLET VE ARASTIRMA HASTANESININ vermiş olduğu raporun gecerliliği olmaz mı? ve yahut raporun yenı raporu almamızda bır olumlu etkısı olabılır mı kısa zamanda alabılmek ıçın ,
3-4 ay surduğunu soyluyorlar,

konuyla ılgılı bızı bılgılendırebılır mısınız? tsk.

vasilik kararı için istenen rapor farklıdır. elinizdeki özürlü sağlık kurulu raporu vasilik kararı için geçerli değildir. yanınızda goturun fikir edinnirler ama asla o raporu dikkate almazlar.

yalnız niye sizden vasilik belgesi istendi?
2022 aylığına başvurmuşsunuz galiba. Başvurular engelli tarafından yapılmak zorunda. ama anladığım kadarıyla anneniz gidemeyince siz gitmişsiniz ve bu durumda vasilik belgesi istenmiş sizden ama gerek yok ki buna. noterden velkaletname alabilirdiniz.

Siz gidin noterden vekaletname çıkartın. Anneniz notere gidemeyecek durumdaysa noterden rica edin evinize gelsinler. hiç olmazsa vasilik kararı çıkıncaya kadar vekaletname ile 2022 aylığı işlemlerinizi yaparsınız.
evde bakım aylığına başvurdunuz mu peki?
Sosyal sigortalara bakım için başvurdum derken evde bakım aylığını kastediorsunuz galiba?
evde bakım aylıkları için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurulur.
yoksa bahsettiğiniz başka bir şey mi?

Üst Alt