Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi için alınacak rapor evde bakım maaşını etkiler mi?

justvatu

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba vasi kararı çıkarmak için mahkemeye başvurduk mahkeme bizi hastahaneye sevk etti kardeşim daha önceden ağır engelli ibareli raporu zaten mevcut mahkemenin vasi kararı için sevk ettiği hastahanenin vereceği rapor eski raporunu etkiler mi oran düştü diyelim %60 ın altına ağır engelli olup evde bakım maaşını alamamasını etkiler mi?

Baştan yazayım illaki söylenen/değinen/laf eden olacaktır.

Kardeşime 8-9-lu yaşlarında alınan raporlarında %90 iken 17 yaşında alınan rapor sürekli hale getirilerek %70 e düşürdüler şuan kardeşim 21 yaşında olurda oranı düşürürler diye tereddütümüz var. 8-9 lu yaşlardayken yaşıtlarından 2-3 yaş geri diyerek verilen rapor 17 yaşında okuma yazma kişisel bakım vs dahi gerçekleştirmeyecek durumda olan kişiye %70 e çekilmesi çok saçma zaten doktordan doktora fark ediyor diye düşünmekle beraber bu konuyu açma gereksinimi duydum.

vasi atanması için illede yeni rapor isteyecek diye bir durum yok hakim eski raporları kabul ediyor bakıyor geçiyor bizde öyle oldu

diyelimki istedi
ve sizin dediginiz gibi oran düşmesi oldu
evde bakımı etkilemez kazanılmış hak var ortada

Mahkeme nin istediği rapor eski rapora etkisi olmuyor ben kendi çocuğuma aldım mahkeme bana vasi değil vesayetini verdi

justvatu

ağır engeli evet olduk kerri ha 60 ha 90 fark yapmaz maaş için diğer şartlar tutuyorsa ki demenize göre tutuyor o yüzden korkmayın bişi olmaz. oranlardakı değişiklikler 2022 de fark eder evde bakımda değil.

justvatu vasilik kararı için istenen raporla evde bakım aylığı için alınan raporun mevzuatları farklıdır. vasilik için alınan rapor evde bakım aylığı için kullandığınız raporu hiçbir şekilde etkilemez, rahat olun:)

Kalem hanım vasilik için alınan belge rapor hükmü taşımıyor sadece doktorun görüşü alınıyor ben mahkeme ye başvurdum jandarma geldi eve bizi ruh sağlığı hastanesi ne götürdü polikliniğe gittik sonra üç tane doktor sadece uzaktan baktı yazdılar çizdiler bir evrak verdiler oran falan yazmıyordu sadece mental reterdasyon yazıyordu o evrakla vasilik değil vesayetini verdi bana mahkeme ömür boyu hepsi bu kadar

Üst Alt