Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi engelliye ait emekli maaşını nasıl kullanır?

Qwertylion

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
%70 engelli kardeşim var ve onun vasisiyim. Allah uzun ömür versin, babam yaşıyor ve emekli. Hak vaki olunca, engelli kardeşimin emekli maaşını hangi şartlarda nasıl kullanırım? (Kardeşim benim evimde yaşayacak) Bu maaşı kullanırken mahkemeye herhangi bir belge sunmalı mıyım?

Qwertylion

Harcamalara dair bir defter tutmalısınız. Bunu vasi atayan mahkeme size bildirmeli...

Malulen emekli eşimin vasisiyim. Mahkeme vasi ataması davasında maaşının nasıl harcanması konusunda her hangi bir şey belirtmedi. Ama şöyle bir durum var. Banka maaşını çekmem dışında onun adına hiç bir işlem yaptırmıyor.

sunayca

Biz kardeşim adına vadeli hesap açtık, elimize para geçtikçe onun adına dolar altın vs. alıyoruz, (Babam elindeki parayı kardeşim ve benim adıma eşit şekilde paylaştırıyor), kardeşimin ihtiyacı oldukça vasi belgesiyle bankada işlem yaptırabiliyorum.

Bir ay önce, istimlak edilen arazi parası kardeşimin hesabına yattı, vasi olarak mahkemeye bildirdim, mahkeme ziraat bankasındaki hesabı vakıfbanka aktardı.(muhtemelen mahkemeden habersiz kulanmamam için)

bu yüzden biraz tereddütte kaldım

Üst Alt