Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi ataması yapılacak olan duruşmada mahkeme tekrar hastaneye sevk eder mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
636
Reaksiyonlar
369
Vasi ataması yapılacak olan (duruşma) mahkemede tekrar hastaneye sevk alınabilir mi?

BU KONUDA YETERLİ BİLGİYE İHTİYACIM VAR.

ayDÜNYAvazo

eger heyete gırıp mahkeme ye netıce sevk oldu ıse durusma da sızı bıle dınlemeden vası atanır ve de tekrar dan heyet e yollamaz mahkeme raporu

Örnek Üzerinden bilgim:
Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde 43 gün yattım zorla iznim bilgim olmadan EKT yapıldı pek kendimde değildim karşı koyma gibi lüksüm olmadı. Hastane çıkış sonrası vasi atanması için dava açmış/bildirmiş hastane. Hastane çıkışında tedavime yaşadığım il merkezinde devam ettim bir doktora mahkeme de (1. duruşmada) tedavime yaşadığım ilde devam ettiğimi iyileştiğimi söyledim ve yaşadığım İl'in Adli Psikiatrisine sevk edildim. Adli psikiarideki muayene olduğum doktor değildi, annemi dinledi birazda beni dinledi detaylı bir rapor yazdı vasi atanması yönünde karar verdi itiraz edince usulünce; TMK ile yatışlarda 1 yıl zorunlu dedi.
2. duruşmaya çıktık doktorun TMK yatışlarda zorunlu demesinden dolayı mahkemede Hakim'e hanımın söyleyeceğiniz var mı demesine söyleyeceğim yok dedim. (Raporda dinlenilmesinde fayda vardır yazıyordu.)

Haklı gerekçeniz var ise yukarıdaki gibi farklı bir yere sevk etme durumu olabilir.

@Boşasaymayirmibirharf,
Annemin dilekçesi ile Samsun Ruh Sağlığı ... hastanesine yatışım olmuş; anneme imza için gelebilir misin demişler uzak gelemem demiş telefonda onay vermiş.
EKT'ninde başta faydalı gibi gelse de atağın ilaç bırakmama olmasına rağmen tekrar nüksetmesi sebebiyle koruyucu veya tedavi edici bir etkisi maalesef ki yok. Ha şu da var hafızayı çok pis törpülüyor; kişinin atlatamadığı travma/lar var ise travmaları atlatmasında unutmasında faydalı olabilir onun dışında gündelik hayata adepte olmanda zorluklar yaşatacak ölçüler de hafıza sorunlarına sebebiyet veriyor önermem.
Hatta ilimdeki doktora sorduğumda EKT ne kadar sürede etki ediyor dediğimde hemen etki etmesi lazım dedi. Ne kadar oldu dedi. Faydalı olmadıysa bir daha yapabiliriz dedi. Bende sarsıntılı geçiyor dedim güldü. Mükerrerlik gerektiren bir duruma sebebiyet veriyorsa neden tekrar tekrar olayım ki?

Akıl hastaneri berbat zorla ekt nasıl yapılır bülent sevinç haklimi
Orda daha neler oluyor bilmedigimiz

@s!gMa!, Allah yardımcın olsun taciz vakalarida oluyor her serviste 80 hasta yatıyor depo hastane diyorlar akıl ruh sinir Hastanesi'ne
Kimin eli kimin cebinde belli değil

İlk önce psikiyatri kapatmalı. Etrafta sağlam adam kalmadj onlara göre. . . Herkes deli .

Üst Alt