Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vaneo 1.7 motor panelvanımın 5 senesi doldu, sattım. Yeni araç alabilir miyim?

selah1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
:confused:14yaşında %100 engelli oğlumun adına yurtiçinden alınmış sıfır aracı 5 senesi doldu sattım tekrar kapalı kamyonet tipi arac sıfır alabilirmiyim yada hangi araclar alınır?

İki gün önce VW trasporter 2000 motor almaya doğuş otoya gittim, beni geri çevirdiler artık bu tür arabaları alamazsin dediler.
bu durumda arabamı sattığıma pişman oldum ve ne yapacağımı şaşırdım?
Bülent bey sizin dediğinize göre bu tür arabaları alabilirim.
şimdi doğuş otoya tekrar gitmeyi düşünüyorum hangi yasayı yada belgeyi onlara göstereyimki ikna olsunlar.

ben bu dediğiniz yerlere girdim okudum çok karışık geldi bana anlayamıyorum bu konunun net cevabı yokmu acaba.
teşekkürler...

siz oğlunuz adına araç alıyorsunuz;

1-otomobil alırsanız,1600 cc motor hacmini geçmeyecek,özel tertibata gerek yok.

2-minibüs türü araç alırsanız,2800cc motor hacmini geçmeyecek,ruhsatta kamyonet değil minibüs yazacak,en azından rampa türü özel tertibat olacak(engellinin tekerlekli sandelyesi için).

teşekkür ederim verdiğniz bilgiler için ama VW trasporter 2000 motor almaya doğuş otoya gittim artık vergi dairesi kabul etmiyor diyor...
siz alabilirsiniz diyorsunuz onlar alamazsin diyor şaşırdım kaldım?

sayın selah1,o dediğiniz arabalar vergisi daha az olsun diye ruhsata kamyonet diye tescil ettiriyorlar.siz kamyonet olarak tescil ettiremezsiniz,sadece minibüs olarak tescil ettirebilirsiniz.zannedersem dediğiniz problem buradan kaynaklanıyor. siz doğuş oto ya tekrar gidin bu ayrıntıyı sorun.bu tip arabalarda en çetrefilli konu nasıl tescil ettirileceği. SİZ MİNİBÜS OLARAK TESCİL ETTİRİLEBİLEN,2800c.c MOTOR HACMİNİ AŞMAYAN TRANSPORTER ALABİLİRSİNİZ.

Yukarıda bağlantısını verdiğim sayfaların yazılı çıktısını alın ve bayiye gösterin...

Üst Alt